:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Предприемчив сливналия върти бизнес от улична дупка

Жител на Сливен завъртя бизнес от пропадане на улица в кв. „Българка" в града, съобщава sliveninfo.
Момчето, неизвестен шофьор на камион, стояло близо до ямата и щом някоя кола пропаднела в нея, предлагало да я изтегли срещу сумата от 5 до 10 лева.
"Никой не го познава лично, но всички го виждат ежедневно. Идва тук със своя камион марка "ГАЗ" и срещу пари изтегля попадналите в дупката шофьори", твърдят жители на блок 13 в квартала.
Дупката била вследствие на ремонтни работи на местен бизнесмен, който в началото на лятото прокопал канал, за да си пусне канализация и вода за малката сграда, която построил. След като строителството приключило, ровът бил запълнен, но безуспешно. След последния дъжд ровът пропаднал и колите започнали да закъсват, преминавайки от там.
"Аз лично ходих на място. Не може една фирма с разрешително за строеж на барака да разстройва цял квартал, а от дупката един господин да си прави бизнес, като извлича колите", коментира кметът на Сливен Кольо Милев, който лично е наредил да не се издават разрешителни за прокарване на подземни комуникации.
22
2850
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
09 Ноември 2012 10:16
Нямат угода тия сливналии, ей...Лечков беше направил непроходим целия център - и нищо, сега за една дупка целият свят ги разбра...
09 Ноември 2012 10:31
"Аз лично ходих на място. Не може една фирма с разрешително за строеж на барака да разстройва цял квартал, а от дупката един господин да си прави бизнес, като извлича колите", коментира кметът на Сливен Кольо Милев

Яд го е че някой е намерил начин да изкарва по някой лев или го е яд че сам не се е сетил?
Вместо да се ядосва, да вземе и да се разпореди така щото тоя дето е причинил "разстройството на кватртала" да бъде заставен да си оправи дупките - нали е кмет а не лукова глава ...
09 Ноември 2012 10:44
Държава на абсурдите!
09 Ноември 2012 11:12
Ясно е откъде момчето заимствало идеята. Преди години се прибирам с колата в България. На границата ме накараха да мина с колата през локвата и да заплатя за това удоволствие 20 лева. Защо бе? Ами защото в България има шап, беше краткия отговор
09 Ноември 2012 11:18
Интересно какво е очаквал кмета? Въпросният гражданин, вместо да припечелва от хорската глупост и кметското безхаберие, да вземе и сам и за собствена сметка да оправи дупката! И защо да го прави? Комунизма умря байно, това е див капитализъм и булгаристанска демокрация в действие... Честито!
09 Ноември 2012 11:38
Така е при демокрацията и пазарната икономика ...
09 Ноември 2012 11:40
Гледал е Чарли Чаплин и хлапето юнака. Да се следи дали няма общо със строителя, отворил дупката.
09 Ноември 2012 11:46
Полковник Колю си умирга от завист, затова е данданията.
09 Ноември 2012 11:50
който лично е наредил да не се издават разрешителни за прокарване на подземни комуникации


И "решил" проблема по типичния за български "О"правленец начин -- няма разрешителни, няма проблем. Другото е къде по-сложно -- като се издаде разрешително, да се проконтролира изпълнението.
09 Ноември 2012 12:30
Това е силата на нашенския гений!
WTL
09 Ноември 2012 12:37
инициативен герберист

болгара се вижда как му светнаха очите - предполагам вече е хванал една кирка да изкопа подходяща поразмер дупка пред панелката
09 Ноември 2012 12:44
Нищо ново под слънцето.Спомням си,през 1992 г.ходихме до Правец да вземем 30 бр. осмици.Наехме микробус,отидохме ,взехме всичко което бяхме заявили.
Тогава имаще проблеми с дизеловото гориво-в смисъл,че хич го нямаше по бензиностанциите.Шофьорчето спираше на всяка колонка да пробва дали няма дизел.
Спряхме и на Ихтиман.Дизел имаше,но само с бонове"Шипка"/за ТИР/.В този момент се изшмули един бозав шоп и предложи на шофьорчето нафта:"Пръстите да си оближеш".Оня келеш зареди 60 литра,в резултат на което след три километра буса отказа да върви.
Тогава нямаше мобифони.Свързахме се с КАТ и те ни изпратиха пътната помош от паркинга до тунела.
Познайте колко кожи ни съдраха.
09 Ноември 2012 12:47
В зората на пазарната демокрация, един си беше изкарал домашния телефон на прозореца и хората го ползваха като уличен автомат.
09 Ноември 2012 13:28
Въпросният гражданин, вместо да припечелва от хорската глупост и кметското безхаберие, да вземе и сам и за собствена сметка да оправи дупката!

И от къде на къде някой ще оправя дупките за собствена сметка! Разбирам, ако при издаване на разрешителното за строеж общината - т.е. кмета е задължител инвеститора или строителя да си оправи дупките, ако ли пък не то това е задължение на общината!
Евала на човека - хем помага на хората, хем изкарва по някой лев!
09 Ноември 2012 13:31
intel_inside 09 Ноември 2012 12:37


Не си падам по кирките
Виж, мога да тургна една бариера и да събирам такса за екзотично преминаване по общинското шосе, после пича с Газкта
09 Ноември 2012 13:37
Човека е намерил пазарна "ниша"(нали така му се казваше ), а кмета Колю иска да му обложи с данък... дохода от дупката!
Вместо да я оправи съгласно задълженията му на кмет.
И това ако не е пазарна икономика - здраве!
09 Ноември 2012 13:40
Дянков да му сложи касов апарат.
09 Ноември 2012 14:11
А още по-предприемчиви българи въртят милиарден бизнес от дупките в здравната система!
09 Ноември 2012 16:33
Номерът не е нов. Веднъж като пътувах на северозапад виждам на средата на шосето поставен знак за отбивка. Змеицата вика карай, бе я виж колко е хубав пътя пък и други минават. Да, минават, ама те били местни от съседните села. Като минах две села на излизане от третото по средата на моста струпан насип има-няма два метра висок. Гледам отдясно брод, водата 15-20 см , а отдолу се виждат ситни камъчета. Влизам в реката, та до средата. Колата с предно предаване, двигателят отпред - колкото повече се мъча да излезна, толкова повече затъвам... Гледам на другия бряг под сянката на едно голямо дърво ЗИЛ и един толуп на отворена врата дреме в кабината.Услужливи циганета ме подсещат, че оня ще ме изтегли срещу заплащане, естествено. Преджапвам реката бос със навити крачоли. Искат ми 20 лв. - давам 20-арка. А той, "бизнесменът", се подготвил с всичко необходимо. Изтегля ме за 5 минути и отново паркира ЗИЛ-а под дървото.
Ню Бизнес!
09 Ноември 2012 16:46
Ми кво? Той доволен, ти доволен, Змеицата доволна! Но касова белешка не ти даде, нали?
09 Ноември 2012 16:51
Дупката била вследствие на ремонтни работи на местен бизнесмен, който в началото на лятото прокопал канал, за да си пусне канализация и вода за малката сграда, която построил. След като строителството приключило, ровът бил запълнен, но безуспешно. След последния дъжд ровът пропаднал и колите започнали да закъсват, преминавайки от там.


Когато въпросният бизнесмен е започнал канала си, той е депозирал средства в общината за възстановяване на настилката. Тези средства са били гаранция, че той ще възстанови пътя или пък да послужат за възстановяване на пътя.
Статията не уточнява кой точно е извършил възстановяването - инвеститорът или общината. Но който и да е бил той, възстановеният участък следва да е бил приет от общината. От това приемане насетне, отговорността за улицата е изцяло отговорност на общината.
09 Ноември 2012 17:01
Абе Змей - ти не знаеш ли че по женски акъл (пък бил той и на змеица) не трЕбе да водиш
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД