:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР се похвали с арестуван ъплоудър

Човекът от Оряхово качил в сайт за видеосподеляне филма "Лора от сутрин до вечер"
МВР обяви, че е арестуван човек, който е нарушил авторски права, качвайки на сайт за видеосподеляне български филм. Ето и пълното съобщение на пресцентъра на вътрешното министерство:
"Антимафиоти от сектор “Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” на ГДБОП, съвместно с колегите им от сектора във Враца, проведоха операция по предотвратяване незаконно показване на българския филм „Лора от сутрин до вечер” - обект на авторското и сродни на него права, чрез интернет сайта http://vbox7.com.
Служителите на ГДБОП са установили и локализирали потребителя, който възползвайки се от условията на сайта е качил филма. По този начин е предоставил достъп до него на неограничен брой ползватели на мрежата. Установеният извършител Е.Г. /33 г./ от гр.Оряхово е от най–активните потребители на интернет страницата. Установено е, че той е разпространил на него и множество други български продукции. При проверката в рамките на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК от жилището му е иззета компютърна система, чрез която Е.Г е осъществявал разпространението на авторските произведения.
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”, за ограничаване на интелектуалното пиратство."

28
3177
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
28
 Видими 
19 Октомври 2012 11:31
Поредната успешна операция на ГДБОП е в изпълнение на Стратегията на МВР и плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”, за ограничаване на интелектуалното пиратство."
Стратегия , основана на постоянно следене на максимален брой интернет потребители .
19 Октомври 2012 11:32
Така поне някой щеше да се излъже да го гледа този филм. А сега ще си седи само за показ по фестивали.
Тук наскоро публикувах интервю с Теодосий Спасов, който дори насърчава свалянето на негова музика от нета. Умен и талантлив човек, мъдър и благороден - добре знае, че във времена като нашите е по-добре да споделиш изкуството си с много хора, отколкото да си го държищ на рафта с надеждата, че ще ти падне някой мизерен лев.
19 Октомври 2012 11:38
Браво ушеви! Ето така се оправдават исканията за по-високи заплати!
19 Октомври 2012 11:50
Натисни тук
19 Октомври 2012 11:52
Ти си абсолютен престъпник! На колене!
19 Октомври 2012 11:53
българския филм „Лора от сутрин до вечер”

Поредният опит за нескопосана реклама на филм. Както не нарушавам авторските права на Блатечки, (защото не го гледам), така няма да ги наруша и на авторите на този филм, защото не смятам да го гледам. Едва ли и много ще го направят. Така, че авторите му могат да са спокойни.
-
Ако, обаче е правен с държавна субсидия, то си искам парите от данъците си обратно. Щото дори един свястен начин да се рекламират не могат да използват, а прибягват до доноси, разчитайки, че пресцентъра на МВР ще се похвали с "големия успех".
19 Октомври 2012 11:54
Ушевите пак отчитат невероятни успехи в борбата с престъпността!Сега остава само "най-справедливият" съд в света да опандизи този нагъл престъпник и децата ни ще спят спокойно...
19 Октомври 2012 11:56
Невероятна акция на родните антимафиоти!!! Вече и Ройтерс разпространи новината по целия свят! Само за това говорят световните агенции!Браво Цецо-мачкай ги!

А сега насериозно-този ъплоудър би трябвало да поиска компенсации от продуцента на този филм за рекламиране.
19 Октомври 2012 11:56
Ако, обаче е правен с държавна субсидия

От НФЦ, ама все пак първо го виж де, преди да си искаш парите.
19 Октомври 2012 11:57
Ето какво пише в Уикипедия: На 17 юни 2012 г. се излъчва ексклузивно само по bTV, основен медиен партньор на филма.
Тоя е искал да им изяде хляба на децата! Или по-скоро мозъците от бТВ се опитват да му направят реклама на филмчето?
19 Октомври 2012 12:02
ама все пак първо го виж де

Опитите ми да гледам български филми, пък особено по bTV, досега винаги са протичали по един и същ начин - насилвам се да гледам няколко минути, докато се убедя, че е пълна тъпня, правена от едни наши хора единствено за да вземат едни пари и пробутат малко скрита реклама на спонсори, и превключвам канала. При толкова опити завършили еднотипно, не смятам да правя нов.
19 Октомври 2012 12:06
Тия "автори" в съвременното българско кино трябва да благодарят от сутрин до вечер на т.нар. "ъплоудъри", че им правят реклама, щото едва ли някой човек с вкус ще даде 6 лв., за да влезе в киносалон, където се шуми с пликчета, дъвче се, пие се и пр., да им гледа т.нар. кино. Във всеки случай не и поколенията, израсли с филмите на Методи Андонов, Въло Радев, Рангел Вълчанов... и с героите на Карамитев, Калоянчев, Коканова, Парцалев, Гец, Велко Кънев и пр. Абе чудя се защо руснаците имат купища сайтове - законни, с правила, на които можеш да гледаш всеки руски и съветски филм от създаването на киното в Русия, а българското кино на практика не се популяризира заради т.нар. права, та българският зрител е силом направен престъпник именно заради интереса си към родното кино (с книгите е горе-долу същото). Впрочем, приятно се изненадах тия дни от студентите си - деца на чалгаджийската култура на последното десетилетие, които се оказа, че с удоволствие гледат стари български филми, познават актьорите и режисьорите. МК и ходещата бутилка, дето го оглавява, да вземат да се замислят по въпроса, вместо да арестуват читанки и "ъплоудъри".
19 Октомври 2012 12:13
Браво ! Гаден ъплоудър, така ти се пада ! Този е в пъти, в пъти по-опасен от теглещите на буксир банкомати
19 Октомври 2012 12:13
Винаги съм казвал, че трябва да се преследват не крайните потребители, а разпространителите на продукти, обект на авторско право. Така че този път браво на ... ушевите, или както там ги наричате.
Ако потребителят може да каже "нямам пари да си го купя" или пък "исках да видя дали си струва", то този uploader няма никакво морално оправдание.
19 Октомври 2012 12:28
Този е в пъти, в пъти по-опасен от теглещите на буксир банкомати

Да се теглат до 400 лева от чужда карта НЕ Е престъпление!

Това си е за народа - да си внимавал.

Също: ако такова ти разбият колата, вилата, апартамента - това са динамични следи.
Що нямаш застраховка и не си си сложил СОТ като ти е толкоз ценно?

Ай сега ходи да пишеш оплакване в РПУто или дори по добре недей само да създаваш Фалшива Паника, милицията е твърде заета да се бори с ИСТИНСКАТА престъпност за да се занимава с теб.

Ей го на и тоя,
след като е ъплоЖдал - значи е имало кой да тегли!
Чисто ОПГ!

Оставете милицията да работи - те знаят кое е важно и кое Не!
19 Октомври 2012 12:51
а кога ще се похвалят с арести на даунлоудъри на фондове, европейски програми, обикновени пари, ценности, движима и недвижима собственост?
19 Октомври 2012 12:55
Вече всички можем да спим спокойо, приспивани от мелодията на „Нашата полиция ни пази“ . . .
WesternTwilight
19 Октомври 2012 13:04
Който иска да прави безплатна реклама на нещо, да си хареса вафли или прах за пране и да им прави реклама. Който иска да "прави реклама" на филм, музика, книга...да пита автора, дали му доверява рекламирането точно на него. Щото има и некадърна реклама, както некадърно кино, музика ...
Авантаджийте пак заквичаха злобно. Ето Теодоси казал, че му е гот да го пущат в торентите. Ама казал, щото така си преценил ТОЙ за НЕГОВАТА си музика. Разчита човека на концерти. Конорежисьори и писатели нямат концерти. НФЦ-то не субсидират 100% никой филм и винаги има вложени и продуцентски пари, които търсят възвращаемост. Оф как ли може да се обясни на циганчето, че дините на полето край пътя не са негови. То едва ли ще разбере. Просто не го проумява и инстинкта му подсказва друго.
19 Октомври 2012 13:06
Хвала, хвала на таквиз антитерористи и антимафиоти!
19 Октомври 2012 13:08
Яворчо Колев сигурно е горд със себе си
Ушевци, що не пробвате да затворите замунда или арена?
Циркаджии
19 Октомври 2012 13:24
Горкият ъплоудър! Искал е да стори една добрина, като запознае повече хора с пълната боза на Боклук ТВ, Лора не знам си кво. Но ние и така си знаем, че тази "телевизия" е мутренска клоака, зинала като ламя, алчна за още и още кинти.
19 Октомври 2012 13:31
Този наистина е бил за арестуване,но само защото филмът е пълна боза.
19 Октомври 2012 13:34
19 Октомври 2012 14:00
За бога, а кадрите от залавянето къде са ? Един от IT специалистите на Явор Колев държи рутер в ръце и пита към камерата `Абе на това къде му е хард диска`.

п.п. Последната реплика е точен цитат от кадрите при `залавянето` на `читанката`.
19 Октомври 2012 15:20
Пък така хванаха читанката,че да умреш от смях!
19 Октомври 2012 15:27
В едно нещо съм напълно сигурен: Сега вече в никакъв случай няма да гледам този филм! На инат!!! Пък, нека да печелят от зрители (ако ги има).
19 Октомври 2012 21:48
Идиоти!!!
20 Октомври 2012 00:34
***


Бел. на модератора: Въздържайте се от псуване и вулгарен речник във форума! Както и от постинги с големи букви!

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД