:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Тв ARD: Корупцията в БГ процъфтява, а Борисов не е разследван

Да подкупиш държавен чиновник или да оставиш на лекаря пари в плик - нищо по-лесно от това! В България корупцията процъфтява, включително по най-високите етажи на властта, се казва в репортаж на германската държавна АRD, предаде БГНЕС.
Този телефонен разговор от март 2011 година, качен в YouTube, е показателен: българският премиер Бойко Борисов дава указания на шефа на митниците да изтегли инспекторите, изпратени на проверка в пивоварна "Леденика". Самият Борисов не оспорва, че е имало такъв разговор. "Това е ежедневие в България", казва пред кореспондент на АRD Елеонора Николова, ръководителка на специализираното звено за борба срещу корупцията БОРКОР.
Името на българския премиер се споменава и във връзка с нелегални дейности като търговия с дрога и горива, пране на пари и дори убийства. От нелегална дейност годишно в България се правят 1,8 милиарда евро, е изчислил Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията. Най-големият проблем, според него, е усещането за безнаказаност на корумпираните политици. Вярно, че в цяла Европа има черни каси, с които се финансират партиите, но в България няма нито един случай на осъден за корупция високопоставен политик, казва Стефанов.
Българският премиер не е разследван от прокуратурата за въпросния телефонен разговор. Да не говорим колко чести са случаите на задържани и осъдени мафиоти, които (не)знайно как успяват да се измъкнат на свобода.
Европейската комисия редовно критикува България заради неефективната й съдебна система. Именно поради тази причина страната остава под наблюдението на Брюксел. Неотдавна правителството в София покани експерти от чужбина, които да помогнат при разчистването на тези проблеми. С тяхна помощ най-сетне трябва да стартират делата по няколко особено нашумели случаи на корупция.
Според Ролф Шлотерер, съветник на вътрешния министър Цветанов, българското общество и администрацията не проявяват достатъчно нетърпимост към случаите на корупция по високите етажи на властта. "Никой не се разграничава ясно и категорично от хората, които потъпкват етичните и моралните норми. Затова е много важно мерките срещу корупцията да започват отгоре-надолу, а не обратното", казва Шлотерер.
Да подкупиш държавен чиновник или да оставиш на лекаря пари в плик - това се смята за ежедневие в България. Но за разлика от хората, машините не са подкупни, припомня Шлотерер и дава следния пример: камери за видеонаблюдение и автоматични радари биха могли да заменят корумпираните катаджии.
В това отношение много помогна и присъединяването на България към ЕС преди 5 години, отбелязва Руслан Стефанов: "Членството в ЕС премахна митническия контрол по границите с Румъния и Гърция, което намали нивото на корупцията наполовина. Помогна също и премахването на безмитните магазини - също заради приемането на България в ЕС."
69
5557
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
69
 Видими 
10 Октомври 2012 16:12
Хехе Песът в действие по всички фронтове
10 Октомври 2012 16:13
От нелегална дейност годишно в България се правят 1,8 милиарда евро, е изчислил ......

Скромно.
Ще се обидят другарите мафиоти.
10 Октомври 2012 16:14
Бойко Борисов с шерифска значка от малък
Д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов, разказа за борбата си с рака и за това как помолила брат си за помощ. Неонатологът от Първа градска болница си спомни и някои интересни случки от доброто старо време, свързани с брат й.
Пред bTV каката на премиера се сети за няколко детски истории на Борисов. Като бил на 2 години, той си засадил едно влакче играчка в земята, с надеждата да порасне отново, както растат доматите.
Сестра му пък му изрязала от фолио шерифска значка, която той си носел и много обичал да си играе на полицай. Правел детски бели, веднъж минал “като бизон” през лехата в градината.
По стечение на обстоятелствата първата учителка на Бойко училището в Банкя била майка му. Първокласникът много се обърквал и наричал майка си ту “мамо”, ту “другарко”.
По-интересното е, че бащата на Борисов го запалил по колите. Научил го да кара като бил на 11-12 години. Подрастващият Борисов решил да се повози и веднъж задигнал оранжевия “Москвич” на баща си. Докато бръмчал из Банкя, обаче, бил засечен от милицията, която веднага го докладвала на баща му.

Натисни тук
10 Октомври 2012 16:14
германската държавна АRD


Оппа, другарката Меркел дали знае за бъдещи разследвания срещу Борисов
10 Октомври 2012 16:16
Марето пак е в цикъл...
10 Октомври 2012 16:18
Веднага фрау Меркел да се обади на тия там от телевизията и да им каже да спират с клеветите.
10 Октомври 2012 16:20
"Името на българския премиер се споменава и във връзка с нелегални дейности като търговия с дрога и горива, пране на пари и дори убийства."
Гърби, Бочка! Щом и германските червени прашки пискат - начи си точ, браточка.
10 Октомври 2012 16:23
Да подкупиш държавен чиновник или да оставиш на лекаря пари в плик - това се смята за ежедневие в България.

Това е повторено в матрияла и който не е наясно, ще остане с погрешната представа, че подкупваш и лекаря да ти свърши работа, както държавния чиновник.
Всъщност и държавният служител, и лекарят ти искат пари в плик.
Тънката разлика е, че чиновникът може и да не е длъжен според длъжностната си характеристика да свърши точно това дето го молиш, докато лекарят се е заклел да те лекува, теб и майка ти, да изроди дъщеря ти...
10 Октомври 2012 16:25
Името на българския премиер се споменава и във връзка с нелегални дейности като търговия с дрога и горива, пране на пари и дори убийства.

И с нелегални цигари, с цигари!
Бах тва досие, ше се пръсне вече от факти...
10 Октомври 2012 16:25
Ролф Шлотерер, съветник на вътрешния министър Цветанов, българското общество и администрацията не проявяват достатъчно нетърпимост към случаите на корупция по високите етажи на властта

Кой тоз и защо той не проявява нетърпимост към апартаментите от тъщата на шефа си?
10 Октомври 2012 16:28
01.01.2007, сега сме 10.10.2012 г.
Германия сега ли разбра, че сме в ЕС ?
И сега ли разбра, че нещо не е наред ?
Къде спа тези близо 6 години ?
Ако са знаели, че нещо не е наред, защо са мълчали досега ?
Или, ще кажете, ама те предходните не бяха такива.
10 Октомври 2012 16:28
Небръснатия ще се самосезира ли в края на мандата си?
10 Октомври 2012 16:29
Тея що не кажат направо коя мома де требе се сложи, ми се напинят.
Казвал съм и ще го повторя. Немците от само една "сделка" правят целия ни "корупционен оборот" че и отгоре.
Кой не верва да види от едно СД що милярди изкараха
Па и ДБ йощ преди Горбачов, па мое и по негово време да е било, не помня точно, бе издала брошурка с инструкции за инвеститори как да контактуран с "администрациите" "на изток"
10 Октомври 2012 16:31
Ето го премиера като млад и напет гангстер, в компанията на бандитите от СИК:

SIC духна свещичка под звуците на роял

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/1995/11/27/1045108_sic_duhna_sveshtichka_pod_zvucite_na_roial/

Година след създаването си известната със спорна слава застрахователна компания SIC (Security Insurance Company), или просто СИК, се вижда на четвърто място сред застрахователите и мечтае за приходи от милиарди. По повод на светлата годишнина застрахователите с борчески дух вдигнаха коктейл, който беше уважен от видни личност предимно от банковите и спортните среди. "Нас, вас и другите, които сме поканили, но не дойдоха, ни свързват истинско приятелство и сърдечна дружба", прочете с известни приписания шефът на СИК Красимир Маринов-Маргин от лист, подвързан в алена папка. (Червеният цвят може да се окаже емблематичен за групировката, тъй като с него е оцветен и нейният символ.)

В интервю за в."Стандарт" изпълнителният директор на СИК Димитър Попов заяви, че на празненството са поканени изпълнителните директори на всички застрахователни компании, включително и на "Корона инс". "Който желае, нека да присъства", демонстрира гостоприемство г-н Попов. Престой в ареста обаче възпрепятства ключовата фигура в "Корона инс" Иво Карамански да се весели с колегите. Любопитен е фактът, че в категорията поканени, но неприсъстващи, влизаха не само конкурентите застрахователи, но и премиерът Жан Виденов.

Доста естествено за някои от споделилите компанията на СИК-аджии изглеждаше отсъствието на ВИС-2. Все пак организаторите демонстрираха доста звездно мнение за себе си и своя купон, след като предприеха непопулярни мерки по отношение на любознателните журналисти. Хората на перото, дори тези от тях, които имаха покани от СИК за коктейла, с влизането си в хотел "Интерконтинентал" биваха немедленно отбивани в уютна ниша, зад тлъсто червено въже. Оттам репортерите имаха уникалния шанс да наблюдават пъстрия поток от гости и да чуят протоколните реплики на сърдечните домакини, надигайки се на пръсти от дъното на кюшето. (Липсваше само табела "Не хвърляйте храна на журналистите!".) Върволицата, преодоляла автоматичната врата, потъваше в полифонията на мобифони и цитрони. За да опази неприкосновеността на знаменитостите, охраната, която се оказа по-многочислена от гостите, запрети на фотографите да документират мигове от пристигането на поканените.

За контактите с медиите се нагърби инициативният Бойко Борисов, шеф на фирма "Ипон" (ангажирана и е охраната на Тодор Живков). Той услужливо уведоми, че хроникьорите ще бъдат допуснати в салона за 15 минути - от 19:30 до 19:45 часа. Малко по-късно Борисов агресивно съобщи, че вълнуващият оглед се отлага, а продължителността му ще бъде намалена с 5 минути. Охранителният бос проведе кратък инструктаж: журналистите да се движат в стегната група плътно около Борисов, за да не обезпокояват гостите. Неизживеният екскурзовод подкара ентусиастите към светските забележителности на СИК-коктейла. Въпреки надеждите на фотографите да уловят с обективите си шефа на Интергруп и едно от лицата на СИК Младен Михалев-Маджо той се оказа недостъпен. Очевидци твърдят, че Маджо не е пожелал да бъде сниман. Някои волно изтълкуваха това като жест към Красимир Маринов-Маргина, който прочете с микрофон в едната и папка в другата ръка семпло приветствие.
10 Октомври 2012 16:34
Другари, поддръжници на ГЕРБ! Вижте си премиера. Германската държавна телевизия го съобщава, не тия от Тройната. Покрай вас, другари от ГЕРБ, се срамуваме и ние, които мразим комунистическа партия ГЕРБ. Защото сме българи, а българи, като вас са го избирали и поддържат все още.
10 Октомври 2012 16:41
Бойчето е стабиляга, а германските червени прашки да вият - толкоз много открито метро и магистрали наведнъж и в Германия не са виждали
10 Октомври 2012 16:43
Вижте си го бе, за нищо не става, кадър на Симеоново, дървен шоп по рождение, комунист по убеждения и мутра по призвание.
10 Октомври 2012 16:44
Тоя БОРЧВОР не е заработил въобще освен дето мъкнаха мебели служителите му за бонуси, ама тая Елица (пардон Елеонора) въобще не я виждам вече по клоните. Използват гадовете от ARD, че Ангелка се мятка при Комара и хайде безконтролно дрънкат, като при най - голямата демокрация, за която Боцата отвори дума днес пред шефката.
10 Октомври 2012 16:50
машините не са подкупни, припомня Шлотерер и дава следния пример: камери за видеонаблюдение и автоматични радари биха могли да заменят корумпираните катаджии.
Бай Шлотерер, тъкмо поради тази причина не се бърза със слагането на камери. Все пак, избори ще се правят и пари трябват за тази работа
10 Октомври 2012 17:06
германската държавна АRD,
За протокола, води се обществена телевизия, не държавна...като Анал 1 у нас...
10 Октомври 2012 17:07
Абе гледам Ловкия много се е разстроил нещо.... Що така?
10 Октомври 2012 17:07
Тази статия за сегашното управленив ли е, или за управлението на тройната коалиция? За кой Борисов става дума? За високо цененият в ЕС и лично от Барозу наш премиер, или за друг? Защо страната ни не защити името си в съда и да изчисти клеветите по наш адрес и по адрес на премиера ни? Нормално ли е по телевизиите на приятелски страни да ни обвиняват в трафик на наркотици, толериране на корупция по етажите на властта, организирана престъпност? Няма ли механизъм държавата ни да защити името си? И може ли всеки журналист да клевети премиера и страната ни?
10 Октомври 2012 17:11
Поради очевидна необективност и несправяне с високите задачи поставени на телевизия ARD от ПП ГЕРБ и лично от Мен нареждам:

1. Цв. Василев и Д. Пеевски спешно да купят ARD.
2. За шеф на новинарския екип да бъде назначен Н. Бареков.
3. Редакцията да бъде преместена в бизнес-сграда на Четвърти километър, която да бъде построена с обществена поръчkа от Главболгарстрой АД .
10 Октомври 2012 17:14
Този телефонен разговор от март 2011 година, качен в YouTube, е показателен: българският премиер Бойко Борисов дава указания на шефа на митниците да изтегли инспекторите, изпратени на проверка в пивоварна "Леденика". Самият Борисов не оспорва, че е имало такъв разговор. "Това е ежедневие в България", казва пред кореспондент на АRD Елеонора Николова, ръководителка на специализираното звено за борба срещу корупцията БОРКОР.


Здравейте, циркаджии! - как ли не възкликва ARD. Сигурно щото по онези ширини описаното не се назовава ... цирк. Не заради друго, по причина на липса на ... чувство за хумор. Корупция го назовават, ако сте пропуснали, процъфтяваща.
10 Октомври 2012 17:15
1. Цв. Василев и Д. Пеевски тутакси да купят ARD!


Подкрепям !
Ако не им стигат парите - да се организира спомоществователска кампания сред членовете и привържениците на ГЕРБ (оглавявана от нашия скъп колега Джок) под наслов:

"Да изчистим клеветите по наш адрес и по адрес на премиера ни" !
10 Октомври 2012 17:18
А за Хохегер няма ли нещо или за износа на секретни материали към престъпноста.
Когато кажат всички факти, може и да станат за вярване.
10 Октомври 2012 17:23
Бойче,сващаш ли градацията - първо Конгрешънъл Куотърли, после Икономист,а сега ДЪРЖАВНАТА АРД?!Усещаш ли грдацията?Нещо да ти говори това?Бързо звънкай на братя Галеви да ти намират квартира ,щото..Ех, Бойче що не умря при Гредитин!
10 Октомври 2012 17:23
Точно така. Сега не им вярваме. Явно са червени прашки!
10 Октомври 2012 17:24
За високо цененият в ЕС и лично от Барозу наш премиер
10 Октомври 2012 17:24
Горната статия ми прилича на кулинарна рецепта : яйца от Германия , домати и чушки български , горещият поръчков миш-маш се поднася с пропагандна мътеница при акомпанимента на оркестър форумни стахановци на столетницата .
10 Октомври 2012 17:25
А за Хохегер няма ли нещо


Ще има бре, споко.... Ама нека първом Станишев да стане премиер, па тогаз .... що бързаш толкова... И ти нещо като колегата Ловкий си се разстроил... Що така?
10 Октомври 2012 17:42
Знаех си , Че му пазят място на Гуантанамо.
10 Октомври 2012 17:44
Smok Vavelski
10 Октомври 2012 17:24
Обърни се към ARD, те ще ти дадат точната рецепта!
10 Октомври 2012 17:44
Не се гаси туй що не гасне!

WesternTwilight
10 Октомври 2012 17:45
Станишев е прав. Лявата вълна залива Европа.
Плиска се помия на всякъде.
10 Октомври 2012 17:45
В България корупцията процъфтява, включително по най-високите етажи на властта, се казва в репортаж на германската държавна АRD, предаде БГНЕС.

А откога е така?
От два месеца ли само?
10 Октомври 2012 17:47
Ма то скандалът около Хохегер стана ясен. ГЕРБ са с двата крака вътре и за т`ва млъкнаха като пукали - Натисни тук.
10 Октомври 2012 17:51
А откога е така?
От два месеца ли само?
Корупция е имало и ще продължава да има, включително в Германия. Проблемът е, че нараства. За справка може да се обърнеш към сегашната министърка на правосъдието. Тя е бивша шефка на "Прозрачност без граници", организацията дето констатира това нарастване последните 3 години.
10 Октомври 2012 17:52
Вие пък! Нали от Запад ни ги назначават, нали от там им пращат PR-и и професионални измамници, нали там ги викат за инструктаж и набиване на обръчите.Правят се че незнаят, всъщност май на Бойко Борисов му изтича срока на годност и това е "артилерийска подготовка".
10 Октомври 2012 17:52
noooo , превода от АRD радио Ереван ли го прави
10 Октомври 2012 18:00
А Льоля я няма за да
10 Октомври 2012 18:06
Smok Vavelski
10 Октомври 2012 17:52
Нещо несвързано ми се струва написаното от теб.
10 Октомври 2012 18:09
А кой е тоз Барозу, харесващ Бокото? Оня ли, от ръководството на Федерацията на студентите марксисти-ленинци, впоследствие маоист? Че той бил наше момче, бре! Изренегатил се чак в 1980. Но пак към по-малкото зло, правилен избор - социалдемократ. Като такъв - премиер на Португалия, подкрепил агресията в Ирак 2003, впоследствие подкрепен на безалтернативните избори за председател на ЕК най-вече от консервативните европартии.

Лика-прилика. Остава само да пипнем Боко в маоизъм, ама няма защо да го дебнем - сам по себе си Той е мощна културна революция...
10 Октомври 2012 18:12
Журналистът Явор Дачков е завел граждански иск за 100 000 лв. срещу премиера на България и лидер на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов, а делото ще се гледа в СГС в петък, съобщава http://www.faktor.bg Дачков е платил такса от 4 000 лева заради иска от 100 000 лева защото се е почувствал унизен от думите на Борисов, че бил манипулирал записите за т.нар. сага „Мишо Бирата”.

Дачков е предявил гражданския иск срещу Борисов, защото смята, че с изявленията си премиерът е накърнил доброто му име на журналист и гражданин, и е оставил съмнение, че е разпространил манипулирани разговори и е подвел обществото.

Източници от Темида коментират, че стартиращото в петък гражданско дело ще бъде закрито, заради използваните СРС-та, а десет адвокати ще бранят Борисов, пише още factor.bg
10 Октомври 2012 18:16
Дачков
10 Октомври 2012 18:19
Квачков-Патрашков е богослов, моля.
Жърналистически му стана езика от профила на костовото седало.
10 Октомври 2012 18:20
И как един мъж не излезе от тая партия бе. Се педали.
10 Октомври 2012 18:31
От нелегална дейност годишно в България се правят 1,8 милиарда евро, е изчислил Руслан Стефанов от Центъра за изследване на демокрацията. Най-големият проблем, според него, е усещането за безнаказаност на корумпираните политици.
ами Руслане ти самия не сили един от искащите подкупи, или забрави какви ги приказваше от името на Цветелина? Затова толкова точно ги е пресметнал от собствен опит. и ние като руснаците всичките НПо фианасирани от вън трябва да ги подложим на регулация, аче ББ и групата около него лапат тове едно на ръка, но баш друг мошенник да ги топи, някак си не е колегиално.Ей изроди се този свят дори мошеницитеедин друг сде топят.
10 Октомври 2012 18:32
noooo ,търсиш връзката предлагам ти вица :" по времето на великият и нерушим СССР в понеделник радио Ереван подава новината че в Москва на Червеният площад милицията раздава на вересия велосипеди , във вторник уточняват че наистина раздават но не в Москва а в Ленинград ,не на Червеният площад а на Невски проспект и милиционерите раздават на вересия не велосипеди а ритници".
10 Октомври 2012 19:07
Мутрафон Борисов да се стяга за съкилийник на Нориега. Нориега, Хашим Тачи и Бойко Борисов - братя по съдба. Като станат непотребни на задокеанските си господари - прибират ги, за да не осират по-нататък пейзажа......
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД