:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Дянков се отказал от идеята за минимална заплата по райони

Финансовият министър Симеон Дянков се е отказал от идеята за диференцирана минимална работна заплата по региони, съобщи лидерът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев, предаде Дарик. Идеята изобщо не е залагнала в проектобюджета, но излезе в публичното пространство след интервю на финансовия министър. Константин Тренчев съобщи още, че синдикатът е настоял парите за втора пенсия да се прехвърлят към НОИ и да се премахнат универсалните и професионалните пенсионни фондове или т.нар. втори стълб на пенсионната система. Според Тренчев моделът се е доказал като неуспешен.
Парите за втора пенсия да се преместят от частните пенсионни фондове в бюджета на НОИ, поиска лидерът на КТ „Подкрепа" Константин Тренчев. „Много остро поставихме въпроса да продължи реформата в пенсионната система, и то специално да се преразгледа вторият стълб. Утре, когато стане време миньорите да вземат пенсии, и като вземат по 50-60 лв., ще изскочат с тоягите. Затова имаме конкретни предложения там да се помисли и парите да отидат в универсалния стълб. Просто този, вторият стълб е излишна работа. Разбира се, ще се наддаде чудовищен вой, защото някой здраво лапа", коментира той.
Тренчев настоя и за повече пари за детски и майчински. Президентът на КТ "Подкрепа" подчерта, че един от компонентите да се направи нещо по демографския проблем е да се насърчи „тази приятна, но твърде скъпа на по-късен етап дейност като правенето на деца".
От „Подкрепа" сигнализираха още, че за БАН са необходими още 11 млн. лв., защото учените се пращат в неплатен отпуск през зимата, за да се спестят пари от парно и заплати. „Изобщо е крайно време да се разбере, че трудът не значи само труд с лопата, а значи и с глава", коментира той.
Работодатели и синдикати са категорични, че икономически растеж от 1,9 % за догодина е непостижим. Очаква се утре на заседанието на Министерския съвет да бъде разгледан бюджет 2013.

24
1630
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
24
 Видими 
09 Октомври 2012 18:18
Поредният блъф? Или просто изцепка?
09 Октомври 2012 18:18
Дянков се отказал от идеята за минимална заплата по райони

Да не би някой да е очаквал друго. И аз оня ден са отказах от екскурзия до луната.
-
Пицко е такова недоразумение, че дори и партенка не може да сътвори.
09 Октомври 2012 18:22
За тези фондове за втория стълб Тренчев е абсолютно прав. Те не смятат пенсиите по формула, както НОИ, а разпределят дялове, подобно на дивиденти в ООД. И ако има печалба - има пенсии, но ако няма? Както всички фондове вкупом ревнаха, че активите намаляли през кризата веднъж с 20-25%, а другата година с още 15-18%. Обаче шефовете си вземат % от всяка вноска за управление и на печелба или на загуба не ги интересува, тяхното си тече. А когато дойде време даплащат...ами криза, суша, межд. положение - доплащаме по 20-25 лв. на месец.
Интересно ми е, ако идеята мине и наистина ги прехвърлят към НОИ - имам познат, военен пенсионер.Изчислена пенсия към 750 лв., но намалена до 680 и нещо, защото остатъка е поради прехвърляне на част от вноската в такъв фонд. Щели даму я дават като навърши общата пенсионна възраст (65 г. засега). Та, ако прехвърлят партидата му в НОИ ще му ги додават ли или който пил,пил, сега по нов начин?
09 Октомври 2012 18:23
Нищо ново! Тоя филм го гледаме откак очилатия Брад Пит е министър!
- - - - - - - - - - - -
„Изобщо е крайно време да се разбере, че трудът не значи само труд с лопата, а значи и с глава"

Изобщо е крайно време да се разбере, че за да се разбере горенапианото, субектът трябва да е способен на труд с главата!
WesternTwilight
09 Октомври 2012 18:33
Ей не можахме да направим стъпката към Съединени Български Щати. Това кретенче при отбора тъпаци просто си изживява детството за сметка на цяла страна ли, що ли?
09 Октомври 2012 18:35
Всеки подчинен рано или късно започва да прилича на началника си.
09 Октомври 2012 18:44
Че колко време трая идеята му? А следващите?????
09 Октомври 2012 18:44
Scandinavian
09 Октомври 2012 19:01
Поредният блъф? Или просто изцепка?

Редовното тестване на общественото мнение, което редовно се прави от правителството. Пуска се някоя идея необвързващо, в интервю и се гледа реакцията. Ако е положителна, прокарва се, ако е силно негативна, се казва "ми то това беше само една от идеите". Практикува се по цял свят.
Работодатели и синдикати са категорични, че икономически растеж от 1,9 % за догодина е непостижим.

И що, нали именно от тях зависи? Работодателите да разширяват производството, работниците да бачкат повече или да бачкат повече работници - така се постига растеж.
09 Октомври 2012 19:14
Редовното тестване на общественото мнение, което редовно се прави от правителството. Пуска се някоя идея необвързващо, в интервю и се гледа реакцията. Ако е положителна, прокарва се, ако е силно негативна, се казва "ми то това беше само една от идеите". Практикува се по цял свят.


Да, практикува се. Но! По цял свят поне редуват умни с тъпи идеи, т.е.понякога реакцията на обществото е положителна, понякога - не е. А в България от 2009 се пускат за тестване само 'тъпи' идеи щом ги изтеглят от пазара за тестване след 2-3 деня. Да не говорим, че има откровено тъпи идеи, които дори не струват да се пускат за тест (като идеята за минималната работна заплата по райони). Замислих се и открих, че ИЗОБЩО не си спомням някоя 'тествана' идея на ГРОП да е била одобрена от широките народни маси.
09 Октомври 2012 19:14
Да съм първи
Браво Монка
09 Октомври 2012 19:17
Не е блъф, а стар трик - в последния момент преди преговори, се вкарва някоя идиотска точка, за да се забаламосат останалите около нея, и накрая да отпадне от списъка.
Което и стана.
Велика победа, ура!
А фактът, че до момента в Тристранката все още не са се разбрали по нито една основна точка/заседанието и в момента продължава/, ще бъде коментиран с половин уста утре.
09 Октомври 2012 19:19
Не може да им се отрече на гербаджиите - никога не се отмятат от думата си ... преди да е минал половин час. Браво Монка, истински мъж
09 Октомври 2012 19:58
Световна практика! Само ако света ти е ограничен между Долно и Горно Улево!
09 Октомври 2012 20:00
Ма вЕрно ли се отказЪл
09 Октомври 2012 20:05
Между Долното и Горното е пустиня.
09 Октомври 2012 20:27
тренчеф си размърдал мазния задник значи. Глей ти глей. Държи яко табелата. Бе що не ги преброим тия синдикати? То вече почти не остана пролетариат. Кой му плаща всъщност?
09 Октомври 2012 20:39
Лично на Тренчев му плащат от една друга държава, а на така наречените "Синдикати" - така наречената "Държава", като това е от много, много години. Ти да не си мислиш, че живеят от членски внос?
09 Октомври 2012 20:51
На мен ми са ясни нещата, бре Пенчо. Предлагам на Борисов да издърпа стола на тренчеф, ще има икономии за нас, тренчеф ще остане на външна заплата, ще се събере със семейството. Какво лошо има в това?
09 Октомври 2012 22:10
Евала на човека увря му главата за първи път и се сети че тези разтояния в България на където и да ги погледнеш са по малки от околовръстното на Лондон да речем. Пък и както е тръгнало демографски по-добре да се заеме да определя персонални минимални заплати щото районите май ще излязат повече от работещите ))))
09 Октомври 2012 22:34
Редовното тестване на общественото мнение, което редовно се прави от правителството. Пуска се някоя идея необвързващо, в интервю и се гледа реакцията. Ако е положителна, прокарва се, ако е силно негативна, се казва "ми то това беше само една от идеите". Практикува се по цял свят.

Манрико,
сигурно по същия начин ще оправдаеш и разпространените от МВР партенки, че убитата Мирослава пие коктейли в Германия, че убитата Яна е алкохоличка и клошарка. За твоя информация - простащините на ГЕРБ не само не се практикуват по цял свят, а дори не се практикуват никъде по света.
10 Октомври 2012 08:27
А с пляскането какво стана?
10 Октомври 2012 08:49
Редовното тестване на общественото мнение, което редовно се прави от правителството. Пуска се някоя идея необвързващо, в интервю и се гледа реакцията


Мдаааа, доста хора силно надценяват интелектуалните възможности на това управление...
Непрекъснатото и масово "тестване", си е , меко казано, просто пълна неспособност да се генерират адекватни управленски решения.
Няма правителство в света, което да прилага тази тактика при управлението.
А в случая- няма държава, в която идеята с различни минимални заплати по райони да е приложена.
Тъпота ,липса на професионализъм, неспособност за анализ на проблема и за синтез на правилното решение- основни черти на сегашното управление. И неспособност да се учат от грешките си, да копират чужд опит...
Когато бръчките по челото на управляващите са повече от гънките зад него, когато експертите на управляващите са калинки, когато премиерът е пълен невежа и задава нивото на всички под него -гарантирано генериране на идиотски идеи....
А когато една държава се управлява чрез неадекватни управленски решения ,краят е ясен.
10 Октомври 2012 08:52
Абсолютна некомпетентност и некадърност да управляват. Това са луди хора на власт.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД