×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Фандъкова: Няма установени щети по общинска и транспортна инфраструктура
Според оперативни данни те се канели да започнат да секат и фалшиви 2 евро
Токио реагира гневно
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,276,851
Активни 1,516
Страници 123,137
За един ден 1,302,066

ГЕРБ отново показва щедрост с парите на данъкоплатците

СНИМКА: МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Пострадалите от земетресението в Перник ще могат да разчитат и на помощ от още 700 000 лв., които ГЕРБ ще предостави от държавната субсидия.
За пореден път ГЕРБ ще си направи пиар с пари на данъкоплатците и ще дари сериозна сума от държавната си субсидия. Днес вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, който е и зам.-шеф на ГЕРБ, ще подпише договор за дарение на стойност 700 000 лв. с председателя на Българския червен кръст (БЧК) Христо Григоров. Сумата е в полза на пострадалите от земетресението в област Перник. За поредното дарение намекна премиерът Бойко Борисов на последното заседание на правителството. Той изрично изтъкна: "И трябва там много ясно да се чуе, че ГЕРБ дава 1 млн. лв. срещу 15 000 лв. от БСП".

Сумата от 1 млн. лв. се получава с предишните 300 000 лв., които управляващите вече дадоха за Перник. Заради неуредици около възстановяването, сътворени от държавната и кметската администрация, отпускането на средства за пострадалите все още тече изключително мудно. За това допринесе и партийното боричкане между ГЕРБ и кмета Росица Янакиева от БСП.

Казусът законно ли е да се даряват пари от субсидията възникна около дарението от 1 млн. лв., дадено от ГЕРБ за пострадалите от наводнението в с. Бисер през февруари. Тогава от "Синята коалиция" обявиха, че е незаконно, но от Сметната палата излязоха със становище, че няма проблем да се даряват пари, когато това е "напълно юридическо, легитимно според Закона за политическите партии и допълващия го закон за юридическите лица с нестопанска цел".

Преди няколко месеца ГЕРБ отхвърли предложения за промени в Закона за политическите партии, внесени от лидера на ДСБ Иван Костов, с които изрично се регламентираше за какво формациите могат да изразходват парите, отпуснати от хазната. Според предложените текстове сумите от субсидията трябваше да харчат само за партийни дейности, сред които изборни кампании, осигуряване на транспортни средства, консумативи, командировъчни, експертизи по законодателни инициативи и пр.

2
1300
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
17 Септември 2012 19:46
Казусът законно ли е да се даряват пари от субсидията възникна около дарението от 1 млн. лв., дадено от ГЕРБ за пострадалите от наводнението в с. Бисер през февруари. Тогава от "Синята коалиция" обявиха, че е незаконно... Според предложените от Иван Костов текстове сумите от субсидията трябваше да харчат само за партийни дейности, сред които изборни кампании, осигуряване на транспортни средства, консумативи, командировъчни, експертизи по законодателни инициативи и пр.

Тоест да се делкат единствено между номенклатурната саранча. И правилото да бъде без никакви изключения, щото създава прецедент, нали, др. Костов
18 Септември 2012 04:20
Най-добре е да им се спрат субсидиите или да стигат само за наем на сграда и две секретарки!То наистина какво да правиш с толкова милиони,а?!Откъде накъде данъкоплатците трябва да им плащат разходите за изборите,на новите партии кой ги плаща и равноправно ли е състезанието в такъв случай?!В случая е по-добре да върнат на перничани част от парите,които са им взели,защото хората са в беда.И такъв пиар е по-стока от концерти,плакати и плащане на социолози.Пък хората могат да преценят,надявам се,дали ГЕРБ трябваше да прави дарение или да върне в бюджета пари/не техните,а нашите!/,с които да помогне на бедстващи и социално слаби,след като не стигат за целта.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД