:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ЕС помага на Кърджалийско с боб и вафли

Над 9 000 души от Кърджалийско ще получат безплатни пакети с хранителни продукти от интервенционните запаси на Европейската общност, предаде БГНЕС.
Днес областният управител Иванка Таушанова, Жана Чакърова от местния БЧК и председателят на УС д-р Тодор Черкезов дадоха символичен старт на първия транш от кампанията. Раздаването на помощите ще трае до края на септември на територията на 7-те общини.
Храните са част от мащабна държавна програма в подкрепа на нуждаещите се, което е белег за социалната ангажираност на правителството и пазарна мярка, прилагана в целия ЕС, подчерта Таушанова. Тя допълни, че програмата се изпълнява под контрола на ДФ "Земеделие" – Разплащателна агенция.
В Кърджалийска област вече са разкрити 18 временни пункта, в които ще се раздават 9 вида пакетирани дълготрайни продукти – захар, ориз, макарони, спагети, боб, вафли, бисквити, нишесте. В цялата област ще бъдат подпомогнати 9 129 души, от които 2 910 са жители на община Кърджали. В сравнение с предишни години е разширен кръгът на имащите право да получат храните.
36
1851
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
36
 Видими 
10 Септември 2012 15:07
...тъпо, много тъпо ... подаяния? ...или леля Сталинка обновява запасите на ЕС?
10 Септември 2012 15:11
абе подаяния, подаяния - ама за да опрат до кризисните запаси на ЕС - абе какво става в Кърджали и в Бг?
10 Септември 2012 15:11
Защо, защо, професоре!? Българите са достойни хора и прилагат девиза на таксиджиите "Шамар да е - аванта да е!"
10 Септември 2012 15:14
Защото не могат да прочетат какво пише върху пакета. И бюлетина за нивото на река Дунав биха взели, стига да е шарен.
10 Септември 2012 15:18
Герб=БОКЛУЦИ. За 3 г герберска власт народът вече кара на боб, вафли и дрехи втора употреба.
10 Септември 2012 15:22
Съвсем нормално е в "най-бедната" държава в ЕС а и почти в цяла Европа да се стигне дотук. След като индустрията бе ликвидирана, народа остана без препитание е редно тези които го онодиха да му хвърлят по някоя троха. На яжте серсеми, и това ви е много ама от нас да мине......
10 Септември 2012 15:23
Храните са част от мащабна държавна програма в подкрепа на нуждаещите се, което е белег за социалната ангажираност на правителството и пазарна мярка, прилагана в целия ЕС, подчерта Таушанова


Как раздаването на безплатен боб и безплатни фафли се явява пазарна мярка, е непостижимо за ума.

Може би, ако реципиентите на боба и фафлите се кооперират, уедрят даренията и излязат на пазара предлагайки боб и вафли на цена на призводителя, тогава кърджалийските дилъри на вафли и боб ще свалят цените, за да останат в играта. И ще настане такъв живот, че ...
10 Септември 2012 15:26
Нека предизборната кампания започне сега/така! WTL
10 Септември 2012 15:28
Храните са част от мащабна държавна програма

Мургавият електорат на Цецо ще бъде добре мотивиран, по изборите догодина. Сега в Кърджали, после и в други градове.
10 Септември 2012 15:41
wreckage, ти направо написа икономическата програма за излизане на региона от кризата с помощта на вафлите и боба, дарени така щедро и икономически обосновано!
10 Септември 2012 15:47

Отделен въпрос е какво природно бедствие и/или катастрофа е наложило раздаването на европейски интервенционен боб с вафли отстрана на държавата,което също е озадачаващо, щото как този боб и тез фафли са на ЕС-то пък ги раздава държавата, а не европейски интервенти.
10 Септември 2012 15:50
Прекомерната консумация на боб ще доведе неминуемо до увеличено потребление на долни гащи в целия регион.
Така Кърджалийско ще пребори кризата и Тиквата и Мони първи ще ни уведомят за щастливата новина.
10 Септември 2012 15:51
Най-после открих разликата между Виденовите комуняги и тези от герб.
Първите раздаваха на правилния електорат по тройка кебапчета, а сегашните наблягат на вегетарианското меню.
Прилика има само между мат'ряла преди и този сега.
10 Септември 2012 15:56
Е кво? При тройната нямаше помощи. Всъщност може и да е имало, но подозирам, че Станишев още гризка вафли скришом
10 Септември 2012 16:14
Ами то в България най-беден, кризисен и нуждаещ се район е северозападния, но там Фидосоошу държи здраво на каишката на ГЕРБ, докато в Родопите ДПС е още живо, така че требе се подкупват предизборно те, а не по-нуждаещи се.
А следващите раздавания следва да са в Делиормана.
И какви са вафлите? "Бойко Борисов"? А боба? От сорт, от който се пърди по герберастки?
10 Септември 2012 16:55
Егати, какъв срам! На българин боб да даваш, особено, ако го дават и по селата! Тези подаяния са такъв резил, как не го е срам правителството! Дотам ли докараха народа?! Вместо да направят фабрики и цехове, където да работят хората... Държава с подаяния!!! Подиграват се с хората! Докараха ни до африканско ниво – да се раздават храни, а и то какви! Нешесте и вафли! Срам и позор за правителството! Ето сега трябва да сди подадат оставката ГЕРБ!!!
10 Септември 2012 17:09
Скоро и с ориенталски тютюни ще ни даряват.
10 Септември 2012 17:10
Винаги ми е било интересно кой и кога е доставил въпросните храни - консерви, брашно и т.н.
10 Септември 2012 17:51
в началото на 90-те пък Великобритания пращаше помощи за социално слабите и пенсионерите - бисквити от 50-те години и непрано бельо ...
10 Септември 2012 18:10
Стайнбек, сега на Кърджалийско няма на им е нужен газопровод. Те сами ще си произвеждат газ за отопление. Европейския боб е с голямо
полезно действие.
10 Септември 2012 18:19
ангажираност на правителството и пазарна мярка

Пазарна мярка е национализацията на монопилите! Това раздаване си е жив таш?к...
10 Септември 2012 18:28
VBA, аз исках друго да кажа: че ако в селата раздават боб е направо смешно, защото хората си гледат градинки. Но и хуморът си го бива.
10 Септември 2012 18:44
Като кулинар мога да си представя всички тези продукти в действие, е, не за разкошна трапеза, но за засищане на глада - стават.
Само нишестето ме озадачава - масово варене на кремове ли, за
по-ниските социални слоеве само с вода и захар, за по-заможните - може и мляко да се добави.
Заедно с фафлата това е един разкошен десерт.
10 Септември 2012 19:06
Сигурно хората от Кърджалийско страдат от липса на магнезий и ако е така ЕС трябваше да достави на тези хора и повичко чесън. Магнезият не позволява
на калция да излиза от клетките, а 50% от съвременните хора страдат от недостиг на магнезий. Храните с които можем да си го набавим са именно бобовите
растения, чесъна и разбира се листните зеленчуци и гъбите.
10 Септември 2012 19:11
“Подаяние” или не ще решат тези 9000 човека от Кърджалийско за които са предназначени помощите. Те могат да ги приемат или откажат. А „интервенцията”, която прави ЕС с част от интервенционните си запаси е шамар за Българските политици, които до там я докараха че се налага такава акция. Въпреки „стабилните финанси и финансова дисциплина”.
За „подаяние” по-скоро може да се говори за решението на Газпром да понижи цената на газта с „цели” 0.67 %. След като една от най-бедните страни в Европа купува продукта на Газпром за същите цени, на които се продава и в най-богатите Европейски страни.
10 Септември 2012 19:14
ихаааа! Родопите ще станат Катар на Балканите. от толкова много боб, ще има много газ с природен произход, демек природен газ. той високотехнологично ще се опакова във порестите вафли, с което се избягва нуждата от терминали за втечнен газ. ще го разнасят по Европата с камиони. газифицирането чрез тръби ще стане излишно, както и разнасянето на взривоопасните газови бутилки.
ура за партия ГРОБ и брюкселокрацията! ура, ура, ура!
10 Септември 2012 19:15
Помощи за поданиците на Мутропожарникарина....с боб и фафли....заради най-стабилния министър на финанците... смех.
10 Септември 2012 19:33
@HBK чукча, чети кой дава намалението :
Булгаргаз" предлага цената на природния газ да бъде намалена в последните три месеца от годината с 0.67%. ...На 27 август "Газпром" даде отстъпка от 11% за руската газ.
10 Септември 2012 20:03
Кой не скача, а?! Червени боклуци, а?! Браво, г-да демократи, добре скачате, ето ви вафлички! И малко бобче тука... Устуу! Ррр! Чокуш!...
10 Септември 2012 20:26
Специално за чукча-професорът,
Прилагам цитат от изказване на Изпълнителния директор на Булгаргаз, за това от кого и от какво зависи цената, която Булгаргаз може да предложи на Българите.
„Колкото до намаляването на цената на газа за България, според Гогов възможности трябва да се търсят в интересите на "Газпром" както към доставките за вътрешния пазар в България, така и към възможностите за транзит през страната ни.

Според него косвено, договорката за цената в бъдещия период може да има някаква връзка и с "Южен поток", но реално България има много малко възможности за влияние”
И още нещо. Точно за „подаянията” на които е склонен Газпром /не Булгаргаз/:

Gazprom has proposed cutting prices 5-7 percent on supplies to Bulgaria until the end of 2012, the Russian government said on Saturday ahead of Prime Minister Vladimir Putin's visit to Sofia.
"As gas costs have been rising lately, Gazprom Export has formulated a package offer on the price of gas supplies to Bulgaria, which envisages cutting prices 5-7 percent until the end of 2012," government documents obtained by RIA Novosti news agency said.
Нека да добавим че исканото от Българска страна намаление бе 16 %. На всичко отгоре „намалението” бе отлагано възможно най-дълго. И обвързано с други условия.
10 Септември 2012 21:06
Докато се шегуваме с боба, ГЕРБ премахна монопола в изкупуването на тютюна и като добавят по някой пакет ориз и макарони, ще има да се чудим на изборните резултати. Всъщност , Доган има да се чуди!?
10 Септември 2012 21:20
Вафлите, карашик с кифлите и баничките са подем в икономическото развитие на населението или "Всеки човек - МИЛИОНЕР".
Ако не ми вярвате, питайте Маргарит Мицев, за да сфаните, че хич не ви будалкам.
10 Септември 2012 21:24
Че то по-близо е да вземат боб от Смилян!Направо да минаваме на натурална размяна.
10 Септември 2012 21:28
Много стисната работа туй ЕС, ей, тц, тц... Ще предам на моя евродепутат /кво кът не съм гласувала за него?!/, да изпрати хабер на еврочиновниците, че бобът и фафлите са изядени, чакаме пратка кокаин, за да преживеем остатъка от мандата Му щастливо, сито и безгрижно... Ааа, боб и фафли ще ми пращат гиди ... /следва автоцензура/
10 Септември 2012 22:00
Булгаргаз" предлага цената на природния газ да бъде намалена в последните три месеца от годината с 0.67%. ...На 27 август "Газпром" даде отстъпка от 11% за руската газ.
НВК цитирал съм ти какво е предложението на Булгаргаз и какво е договорено от арт-магистъра Добрев - останалото са волни интерпретации...някои бил казал, дрън, дрън...
10 Септември 2012 22:48



НВК

" След като една от най-бедните страни в Европа купува продукта на Газпром за същите цени, на които се продава и в най-богатите Европейски страни. "


И кво сега? С великия ЕС станахме най бедни , а сега друг да плаща масрафа.Зарад черните ни очи? И Путин тъй каза...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД