:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Снаряд е ударил спортен клуб в квартал, където се намира и руското посолство
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
СТАТИСТИКИ
Общо 373,591,132
Активни 518
Страници 5,614
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

Пари от една изложба

Димитри Иванов
Резюме: Боклук на руски е мусор. Модест Мусоргски написал "Картини от една изложба". Прекрасна е. Слушам я в по-късната нейна оркестрация на Морис Равел. Редят се различни настроения както пред картини на една изложба. Майтапът идва на петнайсетата минута и петдесет и третата секунда. Там звуковата картина изобразява обраните евреи Голдберг и Шмуил, които се вайкат, че им няма парите.

В това писмо ще пиша за пари и за боклуци. Включително за форумните боклуци, именувани "тролове" и "хейтъри". Моля полит-коректните дами и господа да не четат това мое писмо. То не е адресирано към тях. Неприлично е да четеш чужди писма. Край на резюмето.За US демокрацията не смея да се произнеса. За човешкото общуване в US смея. То е очарователно демократично в сравнение със западноевропейската официалност, камо ли с източноевропейската скованост при строя, в който живях. В САЩ те пускат навсякъде да си завираш гагата, навсякъде са добронамерени.

Във Вашингтон са Световната банка и МВФ (Международният валутен фонд). Те били "heavily guarded". Не забелязваш драконовски мерки за сигурност. Но драконът веднага го забелязваш. Той е вдясно, като влезеш във фойето на МВФ. Там те посрещат хора, които само веднаж-дваж си срещал, а те ти дават кафе, кока-кола, говорят ти на малко име. Други, които виждаш за първи път - и те. Пък аз си мислех, че влизам в святая светих на парите.

Статуята на дракона е шарена като нашенски петел от порода селска-превъзходна. Дар е от Индонезия в знак на благодарност към фонда. Не знам фондът да е направил за някоя страна нещо, за което тя му е благодарна, и питам какво е направил фондът за Индонезия. Те също не знаят. Но ще проверят. Този до мен ей сегичка ще се качи с асансьора до офиса си, ще провери и ще ми каже. "Айде възгеч", мисля си, но понеже не знам как е на английски "възгеч", казвам "Don't worry" и за малко да добавя "be happy". Не съм доволен от собствения си превод, но толкова мога.

Добро ли е кафето? Да, лъжа аз, който предпочитам еспресо. Ама няма пък дотам ниско да падна, че да пия кока-кола я!

Те си имат офиси по горните етажи, но там им е скучно и предпочитат във фоайето да "конферират" как да помогнат на още някоя държава, която да е благодарна на МВФ. Шестима са - четирима мъже, две дами, и никой не е черен. Вземам си умствена бележка да избягвам темите за дамското и расовото равноправие, за да не съм като онези, които казват "А вие защо бесите негрите".

Фоайето на МВФ е просторна, много просторна зала. Тя е прекрасна. Има шадраванчета (ау, тази дума е чуждица, трябваше да кажа водоскочета). Водата се стича и ромоли по едри обли камъни. Във фоайето те обсъждат как да помогнат на още една държава, която да е благодарна на МВФ.

- Е, добре, питам ги. Вие, като сте International Monetary Fund, къде са ви парите?

Смях. Много съм бил духовит. Не подозирах. Нито, че мигом ще ме контрират:

- Ей там са парите. Заобикаляш дракона без да те забележи. Слизаш по стъпалата зад дракона и ще видиш парите.

Заобиколих дракона, слязох по стъпалата и видях парите. Интересна изложба. Те нека си "конферират" във фоайето, аз ще разгледам парите. Зад витрините - всякакви монети и банкноти. "Червонци" - красиви десетрублеви монети. 1899 пише под герба с двуглавия орел. Аха, значи от времето на Николай Втори. Оня дето бил император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия и болшевиките го разстреляли с цялото му семейство. Абе с една дума, оня, дето е на паметника на коня пред българското Народно събрание и иска да каже нещо на депутатите. Не бе! Пак бъркам Николай Втори с Александър Втори. По-нататък в руската витрина копейки и банкноти с петолъчки. И ония банкноти от три рубли, дето все се чудя защо не две, не пет, а три рубли.

Зад другата витрина италиански монети. Правилно. При прехвърляне на ценни книжа, вместо менителница, запис на заповед, чек и пр. казваме джиросване. Джиро е италианска дума. Джирото е абстрактна сделка. На ви сега деривативи, на ви абстрактни сделки! На ви въздухарски инвестиционни фондове. Набъбнали с времето хитринките на италианците. Ама дали са италианци или евреи? Чезаре Борджия всякакви слуги имал. За политически съвети - Макиавели. За фортификациите Леонардо да Винчи. За едного, когото мразел, Чезаре Борджия казал презрително "Той няма евреин", сиреч финансист.

Зад следващата витрина френски "екю", "наполеони", не знам какво. Луи ХVI също имал слуги, но не направил Некер свой финансов министър, щото Некер не бил католик, а швейцарски протестант. Бе те и швейцарците като евреите умеели да въртят пари.

Французите искаха европейските пари да не се казват "евро", ами "екю" (съкратено от "European Currency Unit"). Те франсета все така го извъртат, че тяхното да е. Ама не им мина номерът.

Изложбата на пари кара да философстваш. Колкото е по-богата колекцията на пари от една държава, толкова повече тегло теглил народът в тази държава. Щастливите народи нямат история. Май че Албер Камю го беше казал това. Все едно кой го е казал.

Колекцията руски пари е богата. Колекцията US пари е бедна. Само разни стари центове, "даймз" и "куортърз". А, да и един сребърен долар. Колко ли долара струва той сега? Красив е. Можеш да го пробиеш и да имаш един пробит долар. През дупката можеш да провреш верижката на джобния си часовник. Но сега само ретро позьорите носят джобни часовници.

Я, и една щатска еднодоларова банкнота. Защо само една? Ама че съм прост! Ми щото банкнотата е каквато я направил Александър Хамилтън в края на ХVIII век и тя си е същата до ден днешен. Чел съм за тия непроменящи се доларови банкноти разни работи, но не ги разумея, камо ли да ги запомня. На тези банкноти имало масонски, еврейски и не знам какви кабалистични знаци. И като сгънеш банкнотата на две, ще видиш еди-какво си, пък на четири еди-що си. Не мога да я запомня тази кабала. Знам само, че от края на ХVIII век насам доларовата банкнота не се е променила и US нямат какво много-много да покажат като пари. Щастливци.

Уви, витрината с български пари е къде-къде по-голяма от витрината с US пари. Има пари с лика на цар Борис Трети, с лика на Георги Димитров и други.

О-ле-ле! Ето я и първата българска банкнота. Тя е от 1885 година. На нея пише 20 лева. И пише "БНБ дава приносителю" равностойността на 20 лева в чисто злато. Малей-й-й! А кажи нещо де.

Възмутих се от себе си. Тук ли трябваше да я видя аз тази първа българска банкнота, в даунтаун Уашингтън в приземието на 12-етажната бежова сграда на МВФ, да еб* себе си.

А пък те горе в прекрасното фоайе безгрижно си "конферират", щото щастливите народи нямат история. Ще им кажа аз на тях. Качих се при тях и им го казах. Даже тъпкано. Накрая, щото се бях ядосал, додадох, че кафето им е воднисто и дайът-колата става само за разредител на ром.

Пък те: Ах, какво интересно мислене! - А според мен какво ще препоръча МВФ на въпросната държава?

Аз пак ставам тактичен, понеже съзнавам, че е неприлично да си завирам гагата в чужди работи. Смънках само, че не се съмнявам в способността на МВФ да взема решения и от всички възможни да избере най-лошото.

Те: "Ха-ха!" Всички. Не всички, само петимата. Една от двете дами ме подкрепи. Да, тя е чела, че ако процентната вероятност е фифти-фифти, става по-лошото. Ако си изтървеш филийката, намазана с мармалад, тя ще се превърти във въздуха и ще ти се пльосне с мармалада надолу да ти омаца полата. Тя това го знаела от личен опит. Аз също го знам от личен опит върху панталона си. А ти, читателю/ читателко, знаеш ли го от личен опит?

Аз си обяснявам тази закономерност като марксист. Карл Маркс казал, че историята винаги се насочва към най-трагичната възможност. Маркс бил евреин. Дамата, която ме подкрепи, също бе еврейка. Чудна работа защо имам такава химия с еврейките. Неведнаж са ме питали не съм ли евреин. Винаги се майтапех, че не съм, но възнамерявам да стана. Докато наскоро една млада еврейка (твърде известна е, за да й кажа името) ме засече: "Ми ела да те обрежа". Малей-й-й!

Следвах в Института "Карл Маркс", който сега се казва Университет за национално и световно стопанство. Четях Маркс. Другите студенти не четяха Маркс. Те дебютираха като търговски аташета. Те хора станаха. Някои до неокапиталисти наравно с мутрите се издигнаха. Пък аз марксист.

"Ах, съдбо, съдбо, що си тъй решила". Така Чудомир озаглавил един от своите прекрасни разкази.PS: Миналата сряда форумни "хейтъри" и "тролове" казаха, че БНТ не е излъчила прилуняването на "Аполо 11" на 20 юли 1969 и аз не съм го бил симултанно превеждал. А пък архивите с излъчванията на БНТ се съхраняват на три места. В НРТЦ (Национален радио-телевизионен център бул. "Цариградско шосе" 111), в централната сграда на БНТ (ул. "Сан Стефано" № 29) и във филмохранилището (в квартал "Захарна фабрика" София). Когато фактите говорят, хейтърите да мълчат. Хейтърите са омразници. Те не са виновни, че са мусор. Тревожи ме, че България се обезлюдява. Остава размножаващ се нашенски и нахлуващ чуждоземен мусор.

Jusautor DI copyright
331
32293
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
331
 Видими 
04 Септември 2012 19:41
(()) Поредното удоволствие!

Неприлично е да четеш чужди писма. Край на резюмето.
Е КАК без да четем чуждо!


ПАК научих много неща!
Не се разбира КОГА се случи това?

И аз съм "хейтър", защото мразя Хейтърите!

подарък:
http://bit.ly/LZVBZu
http://bit.ly/My1FqB
http://bit.ly/Lpar5O
http://bit.ly/NaiJ7F
http://bit.ly/Ra7WXh
04 Септември 2012 19:57
Разочароващо.
04 Септември 2012 20:21
Понеже серверът блокира - голям наплив на четивото, Г-н ДИ!!! Браво! - аз да разкажа за един таксист:

Те не са виновни, че са мусор. Тревожи ме, че България се обезлюдява. Остава размножаващ се нашенски и нахлуващ чуждоземен мусор.


Днес един шофьор на такси много ме хареса и ми се довери, че бил военен нам си коя година и достоверно знаел за Плана в най-скоро време България да стане отново част от Турция... Разказа ми много подробно всички факти - с дати и примери, и не ме пускаше от колата, докато не завърши разказа...

Аз кимах, и обмислях фактите наум, а накрая казах: Бог да ни пази!...

Миледи-ханъм.

Не намеквахте нищо за МУСОРски, нали?
04 Септември 2012 20:23
Родоначальником знаменитого композитора был Роман Васильевич, по прозвищу Мусорга. "Мусургос" по-гречески - певец, музыкант.
Источник: «Словарь русских фамилий».

Вероятно, не нравилась композитору навязчивая связь фамилии со словом мусор, который обозначал сор не только в прямом, бытовом смысле. Мусорить во многих говорах значило ‘сквернословить, лгать, пустословить’. А по-гречески мусургос – певец, музыкант. Вот это прямое попадание...
04 Септември 2012 20:23
По принцип знам, че по "Леденото време", дет' сега биха го казали "Ледена епоха", а то е времето на ЛЕДА Милева не са излъчили прилуняването на Аполо 11. Някои писаха (миналата Сряда), че го гледали по сръпската (сръбската) ТВ, което е смехотворно, защото през '60-те с антена "Яги" (вж. Гугъл) можеш да хванеш сигнала от кулата дето е на Алея Яворов и Драган Цанков...но да не влизам в подробности.
04 Септември 2012 20:24
Както винаги, удоволствието във вторник вечер или сряда сутрин понякога.
А за това:
Когато фактите говорят, хейтърите да мълчат. Хейтърите са омразници. Те не са виновни, че са мусор. Тревожи ме, че България се обезлюдява. Остава размножаващ се нашенски и нахлуващ чуждоземен мусор.

Нека да се знае и помни. Особено от политическата върхушка некадърници и боклуци!
04 Септември 2012 20:29
Ablepsia, мислим заедно!
04 Септември 2012 20:29
a.paladio Точно през 60-те със собственоръчно направена антена качена на покрива на блока гледах и сръбска телевизия.
Събитието Аполо 11 гледах в Москва,където ме завари това събитие.
04 Септември 2012 20:30
Да. Ъъххх. Хубаво.
04 Септември 2012 20:30
a.paladio 04 Септември 2012 20:23


Аз не разбрах нищо, но разбирам, че нещо обърквам - и достойно се извинявам! Аз самата не съм гледала српцко, но Бъндараците гледаха постоянно - предимно групи...

Баща ми презираше телевизията! - и не купуваше, може да е било и по финансови причини. Но пък после работих 17 години в БНТ!...

Беще интересно...

Миледи (Скромна...)

Господине, съжалявам, но сте безкрайно неосведомен! Цяла София гледаше сръбската телевизия с антени-самоделки още мнооого преди БГ да има свестна телевизия. Не зная защо се опъвате - но само се самоизлагате, най-добре си изтрийте воплите, сериозно.

Освен ако нямате какво друго да кажете, де!

Миледи Коварная...
04 Септември 2012 20:31
Много си дърт бре, пич...
04 Септември 2012 20:33
Де ейджизъм,де...
04 Септември 2012 20:38
The family name is derived from a 15th or 16th century ancestor, Roman Vasilyevich Monastïryov, who was mentioned in the Velvet Book, the 17th century genealogy of Russian boyars. Roman Vasilyevich bore the nickname "Musorga", and was the grandfather of the first 'Mussorgsky'. The composer is of the lineage of Ryurik, the legendary founder of the Russian state.[1]

In Mussorgsky family documents, the spelling of the name varies: 'Musarsky', 'Musersky', 'Muserskoy', 'Musirskoy', 'Musorsky', and 'Musursky'. According to his baptismal record the composer's name is 'Musersky'.
04 Септември 2012 20:41
In early (up to 1858) letters to Miliy Balakirev, the composer signed his name 'Musorsky' (Russian: Мусoрский, Musorskiy).[3] The 'g' made its first appearance in a letter to Balakirev in 1863.[4] Mussorgsky used this new spelling (Russian: Мусoргский, Musorgskiy) to the end of his life, but occasionally reverted to the earlier 'Musorsky'.[5][6] The addition of the 'g' to the name was likely initiated by the composer's elder brother Filaret to obscure the resemblance of the name's root to an unsavory Russian word:[7]
мýсoр (músor) — n. m. debris, rubbish, refuse[8]

Mussorgsky apparently did not take the new spelling seriously, and played on the 'rubbish' connection in letters to Vladimir Stasov and Stasov's family, routinely signing his name 'Musoryanin', or 'garbage-dweller' (cf. dvoryanin: 'nobleman').[
04 Септември 2012 20:46
a.paladio Точно през 60-те със собственоръчно направена антена качена на покрива на блока гледах и сръбска телевизия.
Събитието Аполо 11 гледах в директно предаване в Москва,където ме завари това събитие.Абсолютно вярно В къщи сръбската телевизия умря с пускането на кулата на Копитото -лошо съвпадение на посоката и близки метрови канали. Иначе a.paladio е прав - Яги антена - дипол, 13 директора и 3 рефлектора.

Аполо 11 гледах директно в гр. Калинин - Твер, тогава бях 11 годишен, затова си спомням. Ако беше нещо от преди 5 - 10 години, нямаше да съм категоричен.
04 Септември 2012 20:48
Milady2009 04 Септември 2012 20:30
СръПска ТВ се ловеше в средата на '70 предимно от кварталите Захарна фабрика и Западен парк Към Модерно предградие се губеше. Иначе през '60-те основно във Видин и ЮЗ и СЗ покрайнини. Предполагам, че онзи пич, дето си бил направил антена през '60-те, за първи път чува от мен за "Яги". Не случайно го пуснах. Така ги ловя Шараните Аз. Сега вече всеки може да намери"Яги-то" в 'Уикито".
Първият висок блок в района беше на спирка "Кафето", на бул. Баба Парашкева. След това -3 (три) броя на ул. Кирил Пчелински (сега Кукуш). Към края на '70-те - двата блока до околовръстната жп линия в Гевгелийския. Та от там гледаха. Нашия блок беше на 8 етажа и един съсед се хвалеше че хваща и гледа Ууди кълвача, но така и не ни даде да видим. Хайде сега...на кратавичар - краставици. Pisces natare doces
04 Септември 2012 20:48
Хейтъри или не, поздравявам всички
Натисни тук
04 Септември 2012 20:53
Така ги ловя Шараните Аз.


Ловиш дрънки Там където аз живея( не е нито Западен парк, нито Захарна фабрика), антената се насочваше западно от Копитото, точно между Витоша и Люлин. Наоколо нямаше високи блокове и въпреки това мачтата трябваше да е поне 3-4 метра за да се хване нещо.
04 Септември 2012 20:55
И тук, в Сухата река, се пробваха едни ентусиасти да гледат српска телевизия.
И по разни чертежи като за боинг се сглобяваха едни гигантски съоръжения, които в крайна сметка се оказаха неизчерпаем източник на тръби за фунийки.
Само един пич успя да хване некъв образ, и целият блок завистливо се изреди да види това чудо.
А чудото беше без звук, с едни снежинки по половин педя, некви смътни образи се гонеха по екрана, а собственикът важно обясняваше какво точно става...
04 Септември 2012 21:00
Французите искаха европейските пари да не се казват "евро", ами "екю" (съкратено от "European Currency Unit". Те франсета все така го извъртат, че тяхното да е. Ама не им мина номерът.

Всъщност ЕКЮ-то (ECU) е точно името на виртуалната общоевропейска валута, която действа няколко години само като банкова, разчетна валута. Когато по-късно се въведе реалната евровалута (с банкноти и монети), тя вече се нарече ЕВРО.
04 Септември 2012 21:01
Без звук да - 5.5 MHz междинна на звука, и черно-бял заради PAL, звукът не беше проблем. След като нашите купиха "Колорстар" - София81 всичко беше добре, ама за кратко
04 Септември 2012 21:20


Тревожи ме, че България се "обезлюдява" ...А с "Картинки с выставки" започва и

http://vbox7.com/play:3fc6b2a504 Септември 2012 21:24
След такива статии, ми е съвестно че съм форумец. Моля уважаемия Джимо за извинение, ако сме престъпили добрия тон. А за обезлюдяването и пълненето с мусор е безспорно. И няма да свърши добре, колкото и да се надяваме. Поне в близките 50-100 години. Простотията има вълчи апетит, ако перифразираме Стивън Кинг, и поглъща всичко различно от нея. Разбира се, можем да кажем "Frankly, my dear, I don't give a damn" , като финала на "Отнесени от вихъра". Или "да си го преместим", ако визираме предното писмо от България 1. Все пак е било точно обратното. Rhett Butler did give a damn.
04 Септември 2012 21:29
"PS: Миналата сряда форумни "хейтъри" и "тролове" казаха, че БНТ не е излъчила прилуняването на "Аполо 11" на 20 юли 1969 и аз не съм го бил симултанно превеждал. А пък архивите с излъчванията на БНТ се съхраняват на три места."
***
Аз пък има-няма 3-4 седмици без да квалифицирам гусина Манрико, като хейтър го репликирах за постинга му, в който същия оприличи ДИ с Маркес, когото пък нарече изкуфял (човекът беше току що оцелял след инсулт). И... "най-справедливо" бях замразен - та форумните правила са правила, ама важното е гледната точка на у кой е ножо, па и лебо... ТОЙ решава кой хейтър, кой не.

04 Септември 2012 21:38
"Яги"-то пък послужило за лого на БГ телевизия, та и до днес. "Т"-то е стойката, "Б"-то е 'Яги"-то ... продължавам да да си повтарям Аз.
04 Септември 2012 21:47
Димитри и тази седмица се е постарал да не ни е скучно ! Забелязвам, че четейки форума, на места езикът/стилът му се доближава до този на някои форумци ... Значи обогатяването е взаимно, да му се не надява човек, значи... А‌ мен за подобен език ме вкараха на студено, що така ? Въпрос на аршин, а може би и на вкус, както казал заекът, когато го попитали, защо ... (въпроса го знаете)...
04 Септември 2012 21:50
гусина Манрико, като хейтър го репликирах за постинга му, в който същия оприличи ДИ с Маркес

Тъй като днешната тема май е за факти и хейтъри, доколкото човек може да е сигурен за какво е темата в сряда, си намерих един пост, който е под колонката на ДИ и става дума за Маркес, но няма оприличаване на ДИ с Маркес:
Аз пък прочетох тези дни, че Маркес, като му се поувредило здравето - брат му казал, че е болен от деменция, други - че е обикновена старческа загуба на памет - спрял да пише. Не че е нямало да се намерят не 10-20, а дори 10-20 милиона, дето да му вдигнат палче и да кажат "Браво, бачи Габо" - все пак е Маркес - ама решил човекът да не става резил на стари години.

ДИ дори не се споменава - факт. Пък че постът бил под колонката - ми то под тази колонка всеки си пише за каквото се сети или каквото го вълнува - пак факт. Вероятно защото трудно се разбира каква е темата на колонката - това вече не е факт, а съждение.
За фактите около Аполо 11 - аз самият факти от онова време не помня, тъй като бях малко дете. Имахме вече телевизор, не помня да сме гледали кацането, не помня и някое от децата да е казало, че го е гледало - ако е казало, съм щял да го запомня, защото децата се вълнувахме от космонавтиката. Фактите тук, доколкото схващам, са:
- ДИ твърди, че е превеждал на живо и БНТ е излъчвала на живо
- Нито един форумец не си спомня той или негов близък или познат да са гледали такова директно предаване по БНТ, няколко си спомниха да са хванали сръбска телевизия, за да го гледат.
- архивите с излъчванията на БНТ се съхраняват на три места. В НРТЦ (Национален радио-телевизионен център бул. "Цариградско шосе" 111), в централната сграда на БНТ (ул. "Сан Стефано" № 29) и във филмохранилището (в квартал "Захарна фабрика" София)
- ДИ не греши в колонката си, той тества форумците.
04 Септември 2012 21:57
Manrico - не се споменава!? Само дето е в контекста на ставащите за резил на стари години на които пък други вдигат палчета?! (аз емотикони не използувам, или много рядко използувам) под статиите на ДИ. Хайде разреши на българската полиция да знае поне малко френски - както казваше моя дядо... Ама като си рекъл, че си неразбран така да е, има си хас - такъв титанин на политкоректната филсософско-демократична мисла.
04 Септември 2012 21:59
ДИ тества от години не само форумците, ами и... Карай да върви трафикът. Думата на колумниста е закон!

В колко часа българско време е било това излъчване ме интересува. He then turned and set his left boot on the surface at 2:56 UTC July 21, 1969, then spoke the famous words "That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind." Някой да ми преведе часа, моля покорно!

Видите ли, тогава кърмех и клечах пред телевизора с лакомо бебе връз пазвата денонощно - не че излъчването беше денонощно. Лунен спомен нямам...
04 Септември 2012 22:00
ДИ дори не се споменава - факт.

А, бе Манрико не искал баш това да рече, ама ми харесва логиката ви
04 Септември 2012 22:06
не че излъчването беше денонощно

Но кърменето - сигурно...
04 Септември 2012 22:08

Az съм последният човек, когото биха нарекли хейтър или трол по отношение на Димитри. Признавам, че го харесвам и винаги ми е допадал. Както и тази вечер.
Но се опасявам, че той е паднал в огромно заблуждение, ако не е и съзнателна провокация на форумците.
Напълно вярвам, че Димитри е превеждал "на живо" емисиите с прилуняването на Аполо 11. Напълно вярвам, че записите и филмовите копия (тогава имаше една система "телерекординг", която заснимаше живите предавания на лента 16 мм) все още се пазят в архивните хранилища. Но такава емисия, с прилуняването, още повече с превода на Димитри, никога не е била излъчвана в системата от предаватели на БНТ. Това, което Димитри е превеждал, е щателно архивирано и, напълно вероятно, някои фактори са го гледали, но не и масовия зрител. Димитри просто е изпаднал в заблуждение. Осведомили са го, че се излъчва в момента, без манипулация.
Но на територията на България директно, 'live" излъчване на прилуняването, нямаше. 20 юли 1969 година беше един обикновен, скучен ден за зрителите на БНТ
04 Септември 2012 22:09
В колко часа българско време е било това излъчване ме интересува. He then turned and set his left boot on the surface at 2:56 UTC

Тъй като тогава нямаше лятно време в България (ако не се лъжа), е било 04:56 сутринта - точно времето, в което хранено по час, а не свободно, бебе се събужда, плаче и му се дава подсладена водичка и се чака изнервено да стане 06:00, за да се накърми - този факт го помня много добре, тъй като преди около 20 години се събуждах и давах водичка. Била сте събудена, да сте знаела да си пуснете телевизора, можеше да сте единственият човек, видял директното предаване по БНТ!
04 Септември 2012 22:14
Но кърменето - сигурно...


Връз пазвата, рекох. Не можеше дори да спи само, та го влачех навсякъде... почти.

Също ме интересува обрязващата известна еврейка. Провиждам внучка на Мишел Константен.
04 Септември 2012 22:14
Manrico 04 Септември 2012 22:09

Като захапеш една цица, кой ти гледа телевизия ?
04 Септември 2012 22:18
Провиждам

Апа аз провиждам Ubre Blanca, ама то е политическа история.
04 Септември 2012 22:20
можеше да сте единственият човек, видял директното предаване по БНТ!


Ни един велик шанс в живота не съм пропуснала да изпусна! Да не ти казвам, че след Гагарин исках да уча за космонавт, ама...
04 Септември 2012 22:21
Понеже съм, хейтър, трол и мусор, в течение на месеци не коментирах, и даже избягвах да чета лицето ДИ.
Последния път, когато го коментирах, някява леля ме банна за известно време.
Оставям без коментар и поредната мюнхаузензовска басня, публикувана за да начеше егото на някой "интелектуал".
Всъщност пиша това мнение, само за да обърна внимание, за цената платена за възможността да видиш ИМФ отвътре.
И за да се зачудя за пореден път на наглостта на някой хора да демонстрират превъзходство платено със само тям известна им цена.
Всъщност бих желал да прочета нещо по въпроса, но сигурно обвързаностите не позволяват
04 Септември 2012 22:22
Таман заговорихме за интересни неща, и ти отклоняваш вниманието.
04 Септември 2012 22:23
Ubre Blanca


Абе да, ама оная беше половин зебу!
04 Септември 2012 22:23
"Az съм последният човек, когото биха нарекли хейтър или трол по отношение на Димитри."
***
Don, съгласен, но защо си мислиш, че не биха? Биха и още как!
04 Септември 2012 22:25
половин зебу!

Половинка, четвъртинка, ама оттогава ми е останал навика да заничам по хубави пазви. Да не е грешно??
04 Септември 2012 22:34
"Червонци" - красиви десетрублеви монети. 1899 пише под герба с двуглавия орел. Аха, значи от времето на Николай Втори... По-нататък в руската витрина копейки и банкноти с петолъчки. И ония банкноти от три рубли, дето все се чудя защо не две, не пет, а три рубли.

Историята на червонеца е повече от тристагодишна Натисни тук. Красиви десетрублеви монети "червонци" са сечени и по съветско време, като са законни платежни средства до ден днешен. Николаевските 10 рубли са възстановени през 1923 година със същото златно съдържание- 8.6 г. проба 900. Това е "Сеячът" Натисни тук, който до 1982 г. е сечен в няколко реплики.
В настоящее время золотая монета Червонец / "Сеятель" / является одной из четырех основных инвестиционных монет Банка России, наряду с серебряным "Соболем", серебряным и золотым "Георгием Победоносцем". Ежесуточно Банк России устанавливает отпускные цены на эти монеты.

Първите червонци са отсечени от Петър Първи през 1701 година и са съответствали на тогавашния унгарски дукат. В златното им съдържание- 3.47 г. проба 986 / името червонец идва от високата проба / и тогавашния "курс" на златото към среброто се крие отговорът на въпроса "Защо номиналът от три рубли се използва триста години в Русия?". Работата е там, че по времето на Петър Велики сребърната рубла е тежала 28 грама, а един златен червонец се е разменял за три сребърни рубли.
Любопитното е, че оттогава досега среброто е поевтиняло 2.35 пъти спрямо златото, но това далеч не винаги е било така. Още приживе на Петър курсът на червонеца пада до 2.2 рубли, а един век след него среброто дотолкова поскъпва, че три рубли вече струва не златният, а платиненият, наричан също "бял", червонец от 1827 година. "Белият червонец" е сечен в три номинала- от 3, 6 и 12 рубли
04 Септември 2012 22:34
Гледам че пак се фанахте за... Луната.
Що бре?
Човекът ви е написал цял пътепис - "До МВФ и назад"!
Също като Щастливеца навремето.
И ви е казал много точни и гадни работи за МВФ... и не само.
Също като Алеко навремето..
А вие пак зяпнахте Луната и нададохте вой като песове по пълнолуние.
Хейтърски истерии...
04 Септември 2012 22:36
Парите, са си пари... но това накрая е на и важно - "Тревожи ме, че България се обезлюдява"- България при освобождението си е 2,3 милиона човека. Лошото е че няма Българи...
04 Септември 2012 22:38
А вие пак зяпнахте Луната и нададохте вой като песове по пълнолуние.

Че и в пазви заничаме...
04 Септември 2012 22:39

Олди,
това за Луната е много важно. Много. МВФ ще има и след нас, но докога, не се знае. Докато луна...
Не мога да намеря оригинала, но руския превод ми се е запечатал в мозъка.
...Щели да минат хилядолетия, нас навярно няма и като род да ни има.
Но по прежнему ночами
серебрит простор луна.
04 Септември 2012 22:40
Че и в пазви заничаме

Което не е грешно и доказва, че не съм хей-нещо-си.
04 Септември 2012 22:41
Човекът ви е написал цял пътепис - "До МВФ и назад"!


Щеше ми се да видя индонезийския дракон в лобито. Не е ли бил там и камераменът?
04 Септември 2012 22:41

А ти, читателю/ читателко, знаеш ли го от личен опит?


Знаем, знаем.
Но не знаех, че Мърфи е евреин.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД