×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,026,531
Активни 1,523
Страници 78,572
За един ден 1,302,066
ОБРАТНИ РАЗПИСКИ

Основете Pussy leaks!

Не знам как се справя Джулиан Асандж с музиката, но питате ли мен, то една проектогрупа "Пуси лийкс" или "Уики Райът" има всички основания да разбие класациите в близките месеци.

Ако руските власти решат да пуснат осъдените на две години затвор Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич, а Великобритания снеме обсадата на посолството на Еквадор в Лондон, където се укрива Асандж, и се уреди среща между четиримата с цел музикален възход, то предвиждам огромни успехи на новата формация. Асандж може да пее избрани грами на ЦРУ, изобличаващи двойствената политика на САЩ по света, а трите руски девойки периодично ще скандират "Богородице, Путин премахни...".

А ако Асандж не може да пее, нека четеграмите в стил рап, така повече текст ще вкара...Общото между тези два казуса ми се вижда толкова много, че боде очите. Разбира се, датите на присъдата срещу Pussy Riot и Асанджовата обсада в посолството на Еквадор е случайно съвпадение, но другото не е. Трите девойки получиха присъди за хулиганство и ги погнаха уж за това, че пищяха и размахваха крака в храма "Христос Спасител"... Всъщност ги наказват, загдето подиграват властта в Русия. И примерът им може да се окаже опасно заразителен, ако няма някакъв вид устрашаваща последователите им репресия.

Асандж, качвайки секретни американски документи в интернет сайтове, не нарушава международни норми. Него обаче го погнаха за сексуален тормоз; цели две шведки се оплакаха от стръвното либидо на русолявия австралиец. Иначе и ние, и той, и цял свят добре знаем, че най-вече го гонят Службите на САЩ, мечтата им е да го докопат с назидателни цели. Искат просто да дадат пример, че който им зяпа в тайните и ги обажда на всеослушание, го чакат не шведки, а Гуантанамо. Или нещо по-мрачно.

Има много други общи неща. Службите са толкова могъщи, че аз не мога да знам дали наистина шахматистът Каспаров е ухапал полицай по време на протест в защита на Pussy Riot, или всичко това е изфабрикувано от органите с цел злепоставяне и процес срещу един от лидерите на руската опозиция. Както не мога да знам дали Джулиан е посягал не на една, а на две шведки с непозволени средства и ги е подлагал на секстормоз, или някой вежлив чичо с тих глас и дискретен костюм не е тикнал на шведките необлагаем данъчно плик с условие да заведат дело срещу основателя на "Уикилийкс" за разюздани мераци и аморални действия.

Което не знам, не знам. Знам само, че нямам вяра на Службите, могат да изфабрикуват всичко. Големите имперски сили, независимо дали се признават за имперски или не, притежават голям, оборудван технически и добре платен апарат, чиито цели са преди всичко да пази вътрешното статукво и да клати статуквото на международните съперници. Затова и граждански акции като тази на Асандж, и псевдо артжестове като този на Pussy Riot са политика, политика и пак политика.

Кой би слушал Надежда, Мария и Катя в някой музикален клуб, кой би чул за тях? Впрочем Надежда Толоконникова има усет за арт пиар с политическа закваска - тя е част от авангардната група "Война", която нарисува на Литейния мост в Санкт-Петербург огромен фалос, тъкмо когато мостът се вдигаше, и така 70-метров бял член се изтапанчи срещу управлението на ФСБ преди няколко години... Преди това тя публично се съвкупли в съвместна акция, изразила се в групов секс, всички дибидюс, в Московския биологически музей. Акцията се наричаше "Да родим наследник на Меченцето" - имаше се предвид Медведев - на руски медведь е мечок...

Вярно, Надежда го направи с мъжа си - лидера на група "Война" Пьотр Верзилов. Но пъкбеше бременна в деветия месец,което си е арт отвсякъде

Мен ако питате - пълна свобода и за рускините, и за Асандж. Аз съм за снемането на всяка секретност, за свободното изкуство, дори за свободната любов... Но понеже тези, от които нещата зависят, не питат мен, ще ви кажа какво не ми харесва при въпросните шумотевици. Най-често този, който ги вдига, се оказва против волята си играещ за единия отбор, въпреки че може да се изживява като играещ за планетарното благо. Имаше един американец - Дийн Рийд; мислеше, че играе за световния мир, пък се оказа в лагера на нещо като "Ален мак" на СССР. Джордж Оруел мислеше, че играе срещу глобалния тоталитаризъм, пък писа доноси срещу писатели за английските тайни служби поради левите им убеждения... Солженицин го подгони КГБ, после го следеше ЦРУ; той мислеше, че играе за Русия, а новите руски читатели го обявяват за ретроград. Хемингуей и Джон Ленън ги следяха изкъсо, дори им пречеха, а войната във Виетнам си течеше. Едуард Лимонов често лежи в руски затвори, а Русия си строи капитализма... (За този, последния, Мадона не вдига глас, щото той се бори за националболшевизъм - каквото и да значи това.)

Много често нещата свършват като при героя на Клаус Мария Брандауер в "Мефисто" - мисли, че играе за себе си и за голямата свобода на изкуството. А когато прожекторите му светнат в очите, помпозната историческата артсцена се превръща в индивидуална драма.

35
5515
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
35
 Видими 
20 Август 2012 20:17
При пуситата драма няма. Курветата усещат, че са некадърни и са намерили познатия път - на Мерилин Монро, Мадона, Лейди каква беше, бившата Деса Красова, сега не помня каква и тем подобни полуфабрикати, които иначе си остават широко известни в тесни кръгове...
Авторът надценява бесните п****...
Пука му на Путин за някакви вресли. Но виж, изнасяните от Асандж документи...
-----------------------------------------------------
Блогът на Генек
20 Август 2012 20:27
"Черная ряса, золотые погоны"
Нещо да са излъгали момичетата?
Нещо лошо да се каже ИСТИНАТА?
ИСТИНАТА е жилава, гъвкава и игрива и
винаги се оказва изотзад на мераклиите да я изтаквозят.
Наслаждавали сме се ХИЛЯДИ пъти на подобни ситуации
по време на съветската окупация.
20 Август 2012 20:29
Слабо, Ламбовски.
20 Август 2012 20:52
Е, как можа да го измислиш: "Pussy leaks" - "Вагинални течове"! Сега няма да мога да вечерям!
20 Август 2012 21:03
Pussy - според речника Мультитран - женски полов орган, вагина, влагалище. Leaks - изпускане, напикаване и др. подобни. Е, всеки може да комбинира превода на Pussy leaks! Много памперси ще им трябват на основателите на Pussy leaks!
Задачка - закачка
20 Август 2012 21:06
Me4o 20 Август 2012 20:52
Извини ме, Me4o, малко закъснях, но -
20 Август 2012 21:22
Много често нещата свършват като при героя на Клаус Мария Брандауер в "Мефисто" - мисли, че играе за себе си и за голямата свобода на изкуството. А когато прожекторите му светнат в очите, помпозната историческата артсцена се превръща в индивидуална драма.


А вие, Ламбовски, като ви светнат прожекторите, голямата свобода на изкуството ли ще съзрете?
20 Август 2012 21:30
E, не от всяко дърво става Лейди Гага ил Мадона, затова пък някои възмущаващи се форумци забравиха, че не Бойко е кръстил бунтарките пусита!
20 Август 2012 21:33
Слабичко,Ламбовски.,,Ама пусилийкс кърти-кой не аресва такова?Геювити.Айде пак дискриминация!Нема отърване от нея,ше знайш!
20 Август 2012 21:39
Авторе, не наричай тази измет девойки, защото думата девойка произлиза от девица. Всеки има право да политически възгледи и пристрастия, които да пропагандира, но не и подобни изяви в православен, пък и какъвто и да е друг храм! Това е гавра с набожните хора, които не се интересуват от политика.
20 Август 2012 21:46
Това си е гавра откъдето и да го погледнеш. Гавра с всички облъчени от нея.
20 Август 2012 21:47
Абе що се правите на улави? Значи свободата на словото на блядките не е равна на свободата на словото на Асанча? Аман от двойни стандарти бе идиоти.
20 Август 2012 21:49
Сухар, Смени си ника,защото съвсем не си сухар
20 Август 2012 22:32
Извинявам се на на форума, че го занимавам със себе си, но аз лично влизам в православен храм, да речем, веднъж на 3 месеца, вземам 2 свещи и паля една за здраве на живите и една за упокой на мъртвите. Сядам в ъгъла и си мисля за починалата си майка и за други свидни покойници. И представете си, в то момент ми влизат 3 бездарни курви, застават пред олтара и ми натрапват присъствието си, амбициите си и т.н., въртейки си гъзовете.
20 Август 2012 23:26
Не, Сухар, те си въртят "пуситата". А от много въртене им иде и "leak".
20 Август 2012 23:32
А, да, на "пуситата" месечно им иде "red leak", а често и "white leak". Казано по нашенски, червеноармейци и белогвардейци
21 Август 2012 09:51
Страйкчето
Нещо да са излъгали момичетата?
Нещо лошо да се каже ИСТИНАТА?
ИСТИНАТА е жилава, гъвкава и игрива и
винаги се оказва изотзад на мераклиите да я изтаквозят.
Е па каква истината са казали момичета, че имат пусета и, че не харесват Путин. Е па те всички я знаят тази истина, че има един малък процент хора в Русия, които не харесват Путин и, че голямата част от хората в Русия си го харесват. ЗАа какво пък трябва да се чекнат и то в черква.
21 Август 2012 10:58
За некви хулигански прояви в църкавта - затвор, а какво ли щяха да присъдят ако некой поп беше опънал някое момченце, както им е навик в западните църкви...сигурно щяха да го осъдят на смърт чрез разстрел на Червения площад.
А пък Асандж верно им го начука без да ги пази и на сухо.
21 Август 2012 12:41
"Аман от двойни стандарти бе идиоти"

Уважаеми модераторе,

Под друга статия днес изтрихте мой постинг като "вулгарен", давайки точна дефиниция на Уго Чавес, а няма реакция при подобна обида на участниците във форума - къде е критерият, ако мога да Ви попитам ? И не са ли подобни лични обиди нарушение на правилата на този форум ?
21 Август 2012 12:42
Добра статия на г-н Ламбвски !

На когото не му харесва, просто няма вкус (нито критерий ) !
21 Август 2012 13:55
Мдааа, виждам само 20 мнения за статията на г-н Ламбовски и над 130 за опуса на г-н Терзиев. Тревожна тенденция за това, какъв интерес предизвикват стойностните публикации и какъв - поръчковите. Зле за форума ! А какви времена бяха само преди 3 -4 години ...
21 Август 2012 18:12
А какви времена бяха само преди 3 -4 години ..


Что было не вернуть никогда
21 Август 2012 18:19
не вернут что било. все годи идут в водоем
(есенин. Анна Снегина)
21 Август 2012 21:05
Mars Attack
21 Авг 2012 12:41
Мнения: 10,303
От: Bulgaria
Скрий: Име,IP "Аман от двойни стандарти бе идиоти"

Уважаеми модераторе,

Под друга статия днес изтрихте мой постинг като "вулгарен", давайки точна дефиниция на Уго Чавес, а няма реакция при подобна обида на участниците във форума - къде е критерият, ако мога да Ви попитам ? И не са ли подобни лични обиди нарушение на правилата на този форум ?
***
Marse, ти пък лично ли го приемаш?!
21 Август 2012 21:18
[quotМного често нещата свършват като при героя на Клаус Мария Брандауер в "Мефисто" - мисли, че играе за себе си и за голямата свобода на изкуството. А когато прожекторите му светнат в очите, помпозната историческата артсцена се превръща в индивидуална драма.e][/quote]Благодаря!
21 Август 2012 21:28
Ай, йощ един съзря голямата шаячно-бурена правда на изкуството... Ти кво, направа фирма "Реванш" на А. И. Корейко ли си, химикал?
21 Август 2012 21:39
Ще продаваме картички с изгледа на строежа, Дори!
21 Август 2012 21:40
Ама друг строеж, вече цветни и с фотошоп!

Пусть клевещут. Пусть скрежещут. Пусть выявляется злобный зубовный враг!

Вершится историческая поступь. Пески прошлого взметаются скоком стали.

Это -- "железный" "конь"!..

Это:

-- Восточная!

-- Магистраль!

"Поют сердца"...
21 Август 2012 21:50
Ще строим завод,
огромен завод,
със яки
бетонни стени!
Мъже и жени,
народ,
ще строим завод
за живота!

Децата ни мрат
в отровната смрад,
без слънце,
в задушни коптори.
Светът е затвор.
Мъже и жени, народ,
ни крачка назад!
Ще строим завод
за живота!

Децата ни мрат
в задушната смрад
със жадни за слънце очи.
А ние? – Бездушно
превиваме врат
и мълчиме,
позорно мълчим.
Прокарахме мрежи
и в тях укротена тече,
да, нашата кръв
преминава
в проводните мрежи
и движи живота
а той ни помита,
влече
и ние го гледаме
с тъпа, наивна
небрежност.
Със нокти дълбахме скалите.
В гранита
тунели пробихме.
Опасахме с релси земята,
в недрата й
всичко открихме.
Антени замрежват небето,
където
в мъглите
забити
са небостъргачи,
а още нагоре в простора
стоманени
гарвани
грачат.
Другари,
да бъдем наясно –
не удрям клеймо
на прогрес
и знам прекрасно,
че не прогреса е, който ни души.
И ние не ще го рушим. –

Ще строим завод,
огромен завод,
със яки
бетонни стени.
Мъже и жени,
народ,
ще строим завод за живота!

21 Август 2012 21:52
Нещата не са се променили, Дори.
21 Август 2012 23:51
Нещата не са се променили, Дори.


Това ме тревожи и не ми дава да спя.
22 Август 2012 01:16
Pussy leaks кърти мивки!
22 Август 2012 02:15
В мои коментари съм оценявал твои коментари като силни и слаби /всеки може да го провери/. Днес си беззъб. Жалостив? Дезориентиран? Не - без зъб. Ако се провикнеш истински за това, което те мъчи, ще те четем много /но за малко, щото ще те изчезнат/. Пък ти - жена, деца, бара изсъхналала, дето ловиш риба... Но от друга страна - колумнист, неловко е някак си. Колумист!!! - това звучи гордо - я му виж колумите на Христос, цяла тухла напълни, па после са Робеспиер, Ленин, Сартр, Бжежински ..., ..., и - ти, Ламбовски, иконо обожаема моя
22 Август 2012 12:25
Ламбовски, иконо обожаема моя... но този път слабичко и неубедително. Жалко...
23 Август 2012 12:02
Г-н Ламбовски, от напоителната статия само разбрах, че по някакъв странен ваш си начин свързвате присъдата на пуситата (с извинение) и псевдоопитите на някои служби уж да докопат лицето Асандж.
Също така ясно и категорично не изразявате лична позиция нито към деянията на пуситата, нито към деянията на един приносител на подадена му "секретна" информация.
Но все пак публикацията Ви е полезна с това, че дава поле на форумците да израсят собствено мнение. Ето и моето:
1. Относно трите певачки, които не могат да пеят: Не изразявам съгласието си всяка, която не може да пее, да се съвокуплява публично, па макар и със законния си съпруг. Не одобрявам дамите да си завират охладени пилета в интимните со отверстия, даже го намирам за твърде извратено. Поругаването на храмове, независимо на коя религия, следва да се приема за вандалщина и да се наказва сурово като антисоциална проява, независимо в коя страна се извършва деянието.
2. Относно Асандж: Разнасянето на едни флашки с подбрана от едни служби информация си е чисто КУРиерска работа. При това, ако информацията е обществена тайна, няма да навреди на никого, а просто ще изпусне парата на социалното напрежение. Относно обвиненията в сексуален тормоз - бе то тоя, като го гледам, и да си поискат, няма да им даде.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД