:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Русия изпраща бойни кораби към Сирия

ВЛАДИМИР ПУТИН
Русия изпраща два десантни кораба към бреговете на Сирия, предаде Интерфакс. Според източник от Генералния щаб на руските ВМС корабите "Николай Филченков" и "Цезар Куников" приключват подготовка за излизане в Средиземно море за изпълнение на специални задачи в сирийското пристанище Тартус. Съгласно споразумение със сирийското правителство Тартус се използва от руския военен флот като пункт за материално-техническо обезпечение в Средиземно море.

За САЩ военната намеса в Сирия е само въпрос на време, съобщават американски медии, позовавайки се на източници от администрацията във Вашингтон, предаде ИТАР-ТАСС. По техни данни през уикенда във Вашингтон са пристигнали представителите на бунтовническата Свободна армия на Сирия, с които е бил съгласуван списък с потенциалните цели в случай на външна военна намеса в Сирия. Президентът на САЩ Барак Обама трябваше да разговаря вчера с руския си колега Владимир Путин по време на срещата на Г-20 в Мексико и да обсъдят и различията помежду си спрямо конфликта в Сирия.
81
5132
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
81
 Видими 
18 Юни 2012 20:10
"Никола Фильченков" не пътува към Сирия.
- Этот корабль сейчас стоит на рейде в Севастополе, его хорошо видно с берега, - сказали в военном ведомстве.

А официальный представитель Южного военного округа Игорь Горбуль уточнил, что в пунктах постоянной дислокации находятся все корабли ЧФ. "В субботу из итальянской Мессины в Севастополь вернулся большой десантный корабль "Цезарь Куников".

"Цезарь Куников" не е отишъл в Сирия, а се е прибрал в Севастопол. Няма как да е на посещение в Италия и да е готов за операция в Сирия. Всичко ще се случи по-късно.
18 Юни 2012 20:26
Някой си търси повод...
18 Юни 2012 20:51
"Цезар Куников" се е върнал от Италия и се готви за Сирия. Решението за руска интервенция е взето на висше политическо ниво! Русия ще контролира алавитския бряг от Тартус до Латакия. Колко навътре ще се простира тази зона е друг въпрос. Поемането на "опеката" на близкоизточните християни също ще е руски прерогатив.
Подполковник Путин в края на месеца заминава в Израел където тези въпроси ще бъдат щателно уточнени с новия тактически съюзник.....

18 Юни 2012 21:00
Русия сериозно се готви за ТСВ а един от основните театри на бойните действия ще бъде района на същинския Близък Изток! Защитата на Русия започва от Сирия!
Някои генерали предлагат да се използват "ЧВК" в горещите точки а официален Кремъл да се бори за" мир во всем мире"
Наши ЧВК в Сирию!
18 Юни 2012 21:11
Клатят ли се, клатят...Кво става ?
За да няма съмнение:
Агенция Интерфакс, 18.06.2012 : "Към Сирия пътуват руски морски пехотинци на два десантни кораба - "Николай Филченков" и "Цезар Куников".Тяхната задача е да охраняват руските граждани в Сирия и военната база в Тартус"
Министерство на отбраната на Русия засега се въздържа от коментар.
76 Псковска армия е пълна бойна готовност .
Кратък кьотек ще има с цел създаване предпоставки за навлизане на руски "умиротворители" и параметрите му ще договорят подполковника и Нетаняху при предстоящата визита на подполковника в Израел.
Бай Кадафи да гледа отгоре и да си отчита грешките - не да разпъва палатки и бута рушвет на оня комплексар Саркозито , а да се въоръжава с модерните противокорабни комплекси Бастион с ракети Яхонт, ПВО Панцир и Бук.
Иначе те демократизират. И те връщат в междуплемените отношения.
18 Юни 2012 21:17
Работата става дебела. Стратегическата авиация май също има желание да се намеси в патакламата....
ВВС России: в случае похода в Сирию мы защитим наши корабли
18 Юни 2012 21:35
Интересен анализ отъ един от неформалните идеолози на политиката на Путин - тов. Леонтиев. Изключително разумно е да се чете този човек. В Русия казват че "това което е в ума на тов. Путин е в устата на тов. Леонтиев". През 2008 година той много точно предсказа до съвършенство войната в Грузия..... Инсайд?!?
Россия в Сирии: возможности понуждения к миролюбию
18 Юни 2012 22:04
А тези бойни карабля ще могат ли да доплават до Сирия или...
18 Юни 2012 22:24
Визитата на Путин в Израел е на 25 и 26.06.2012 . Историческо посещение , защото ще официализира полагане основите на нова ос : Русия-Израел-Гърция-Кипър . Към нея ще се присъединят и две балкански държави / Сърбия и ? ....... спираме до тук , щото форума на "Сега" върви преди събитията , ама, жеги все пак ,някой да не му стане лошо ...../
Тази ос има за цел да засили руското влияние в Близкия Изток и Средиземноморието и да се противопостави на апетитите на Турция за някакво лидерство във военно отношение в региона.
Около 150 човека ще придружават ВВП , като повода е откриване паметник на Червената армия . Путин ще посети и Палестина.
Министърът на външните работи Либерман: " Ще обсъдим Сирия и иранската тема"
Бившият посланик на Израел в Русия - Цви Маген , на 15.06.2012 в сайта на INSS : "Русия ще върви към създаване на ос с Израел-Гърция -Кипър. В тези държави живеят много православни, 25 % от гражданите на Израел са руснаци и на тях не им е безразлично отношението на Русия на фона на хаоса в арабските държави ".
18 Юни 2012 22:37
Ще доплават, че и дръжки за тесли носят.Руски, от сибирска гьостерица.
18 Юни 2012 23:09
/:/ "...Около 150 човека ще придружават ВВП , като повода е откриване паметник на Червената армия ..."
............................................................................
Ха, ще откриват в Израел паметник на Съветсктата армия?!
Да не би нашите родни "демократи" да са продали (израелците да са го купили) или подарили на Израел софийския паметник на Съветската армия!
А тубите с боите за разкрасяване на паметника на Съветската армия в Израел след официалното му откриване от Путин и Нетаняху, кой ще ги осигури- българските "демократи" ли?!
18 Юни 2012 23:28
Да резюмираме:
През ПСВ германският генщаб помогна на младотурците да начертаят плановете за плановото изтребление на арменците и по този начин допринасят за геноцида над арменският народ.
Преди няколко месеца другаря Лавров лично занесе на другаря Башар-ал-Красний Шалвар сателитни снимки показващи Сунитските позиции като с това начерта плановете за масирана чистка на етническа основа която последва през следващите няколко месеца. Вече няколко месеца правителствените сили засипват с артилерия жилищните квартали показани на картите на Лавров което доведе до хиляди жертви сред населението.

САЩ и ЕС правилно не бързаха да подкрепят сирийските бунтовници поради липса на точна информация кои точно са те и за какво се борят, но подчертаха че диктаторът трябва да си ходи както стана в Египет.

Конфликта е конфликт между Иран от една страна и Арабската лига която подкрепя сунитската кауза в Сирия.
Арабската лига е тази която снабдява и финансира бунтовническите групи, а Русия е пряко замесена с предоставянето на военна и разузнавателна помощ за режимът в Сирия.
От стълкновението на интереси и проточилият се конфликт най-много губят мирните жители.
18 Юни 2012 23:45
ГАРАМЕЛ,
/:/ "...САЩ и ЕС правилно не бързаха да подкрепят сирийските бунтовници поради липса на точна информация кои точно са те и за какво се борят, но подчертаха че диктаторът трябва да си ходи както стана в Египет..."
.............................................................................
А какво стана в Египет?!
Я да прочетем :
„Гласът на Америка”: Ислямистите в Египет обявиха победа на президентските избори - 18 юни 2012
САЩ са „дълбоко обезпокоени” от действията на египетската армия - 18 юни 2012
18 Юни 2012 23:56
Към нея ще се присъединят и две балкански държави / Сърбия и ? .......
.... а през другата ще минава една тръба за един недемократичен газ...
19 Юни 2012 00:17
А какво стана в Египет?!

Ти какво предлагаш Пара? Сигурно трябваше да разстрелват демонстрантите по площадите както прави другаря Башар?!

Мубарак помоли Обама за 8 дни. Дни в които щял да се "справи" с положението.
Обама каза: "Сър, не миля че египетският народ ви дава тези 8 дни. Време е да се оттеглите"

При аналогична ситуация другаря Путин изпрати протежето си Лавров със сателитни снимки в Сирия.
19 Юни 2012 01:53
Чудя се кой дава право на рашани и американци да се месят в чужда държава?
19 Юни 2012 02:14
ГАРАМЕЛ,
Така наричаните от арабските кралства(!) и Запада "режими"(!) в Либия и Сирия, а преди това и в ИраК, бяха социалистически(по арабски- БААС, Джамахирия), светски и антимонархически, а природните им ресурси и икономики бяха предимно държавни! И тъкмо поради това, срещу тези арабскосоциалистически и републикански "режими" скочиха монархиите в арабския свят и капиталистическият Запад-първите, заради антимонархическия пример, който даваха на арабите тези държави, а другите, заради държавния монопол върху природните ресурси и НЕсвободата частните западни капитали да се вихрят в тези държави свободно! Отделно, че Садам, а по-късно и Кадафи, предвиждаха да НЕ продават петрола си срещу долари( и ИраН е на мушката на арабските монархии и Запада по същите причини!)!
Пак отделно, по причина на "лошия" социалистически пример, който даваха и дават на Народите по Света, както и НЕдопускането в тези държави западните частни корпорации да се вихрят свободно там и да смучат огромни печалби, САЩ, Великобритания и "пуделите" им в НАТО и извън НАТО налагат емборгови ограничения и кордони върху тези държави(Куба, Венецуела, ИраН, Никарагуа, Сев. Корея и т.н.) или направо ги бомбят(Югославия 1999 г.)!
Словоблудството на "демократите" от Запада с думата "Демокрация е само за прикритие на истинските им частнокорпоративни капиталистически Интереси и цели!!!
Схвана ли?!
19 Юни 2012 02:20
NIKСV,
/:/ "Чудя се кой дава право на рашани и американци да се месят в чужда държава?"
.............................................................................
Само да те светна и да ти напомня, че СССР(а сега Русия) се "меси" в чужди държави, но по искане на управляващите правителства там- за разлика от "месенето" на САЩ и "пуделите" им, които се "месят" без такова искане, а и СРЕЩУ управляващите правителства там!!! Схващаш ли разликата?!
19 Юни 2012 03:06
Само да те светна и да ти напомня, че СССР(а сега Русия) се "меси" в чужди държави, но по искане на управляващите правителства там

Ъхъ, у соц букварите му викаха "освобождение".

Нека и аз да те открехна. Когато не ги канят СССР (Русия) правят преврат и се самопоканват, отварят едни лагери с бодлива тел, пренаписват букварите по история и поставят основите за изграждането на "пета колона" у дадената държава. Справка да давам ли?
9 Септември '44г. говори ли нещо!
19 Юни 2012 03:42
САЩ и ЕС правилно не бързаха да подкрепят сирийските бунтовници поради липса на точна информация кои точно са те и за какво се борят

Гарамеле, искренно ме развесели! Признавам ти го, имаш хумористичен талант. Възползвай се, не го прахосвай. Благодаря за 10-те секунди приятно сърцебиене
19 Юни 2012 07:08

Гарамел
2012-06-18 23:28:47



" Арабската лига е тази която снабдява и финансира бунтовническите групи"


Гарамеле, в Босна и Косово има лагери където се обучават сирийските терористи. В България им правим" семинари", та ние и другите от кое крило на Арабската лига сме?
19 Юни 2012 07:54
Става ферично
19 Юни 2012 08:35
какви лагери те гонят па теб в Босна, а още повече в смрадливо Кососво. Не повтаряй простотиите дето ги пишат разни самодейни журналисти че само се излагаш...
19 Юни 2012 08:52
Прогресивните почвеници много са се возбудили, ама пропускат факта, че ако руски части отиват в Сирия, то не е за да помагат на Асад челеби, а за да си наглеждат вилаета, т.е. морската база в Тартус. Нали не си мислите, че някой от големите ще рискува военна конфронтация с другия, само за да ви погъделичка нежните чувства?
19 Юни 2012 08:53


interceptor
19 Юни 2012 08:35

"какви лагери те гонят па теб в Босна, а още повече в смрадливо Кососво."


В същото това смрадливо Косово се намира най голямата американска военна база в Европа.Лагери има и действат!И нищо не каза за "семинара" в Правец.
19 Юни 2012 08:59



Маузере,до каква степен бъдещето на руската база в Сирия е свързано с бъдещето на Асад? Или обратно...
19 Юни 2012 09:27
"За САЩ военната намеса в Сирия е само въпрос на време,..." както изглежда и за среща с руснаците не неутрална територия. Връщаме ли се към студената война и ще се възроди ли отново блоковото мислене?
19 Юни 2012 09:29
Маузере,до каква степен бъдещето на руската база в Сирия е свързано с бъдещето на Асад? Или обратно...

По мое скромно мнение, в момента между двете има връзка подобна на едновремешния търговски трик "Кутия Малборо + кутия Стюардеса" или "Отнесени от вихъра + събраните съчинения на някой другар". Тоест, положението (международното) е такова, че руснаците нямат гаранции, че ако Асад бъде гътнат, те ще си запазят активите и позициите в Сирия. От друга страна, статуквото гарантира интересите им - Асад е готов да им даде, не само Тартус ами и половината Сирия, само и само да го крепят, т.е. той им продава Малборото (Тартус) в компле със собствената си окървавена персона (Стюардесата). Обаче на руснаците им е ясно че Асад трябва да бъде гътнат, тъй като в дългосрочен план е незащитима и компрометирана фигура. Затова и поддържат явно Асад (политически и с разузнавателна информация), но без да се ангажират официално, че ще го бранят вовеки - корабите пълни с ракети са комсомолска фантазия. Елемент от тази игра са двата кораба с морска пехота - демонстрация, че държат на интересите си. От военна гледна точка два десантни кораба, без почти никакво осигуряване в "частното езеро" на америкосите са нонсенс, но това е политическа демонстрация. В момента в който получат удоволетворяващи ги гаранции, че техните интереси няма да бъдат пренебрегнати ще ритнат менчето на Асад челеби. И ще пушат Малборо, без да се давят със Стюардеса
19 Юни 2012 09:42
Русия като си има военна база в Сирия и интереси да си я запази защо е изпуснала палажението? Не вижда ли какво прави тов. Асад и как е обърнал срещу себе си целия свят? Да се сърди сама на себе си...
За тов. Маузер
19 Юни 2012 10:14
Русия поема вахтата...сега в Сирия...после и в Афганистан.
Хамериканците...пък и западняците не им се мре повече за Ционистки каузи...а руснаците, за сега никой не ги и пита!
За сега...
19 Юни 2012 10:23
Без съмнение Руссия започна да изплува от кризата след краха през 1990.
Струва ли си да влиза в нови конфликти?..
19 Юни 2012 10:31
ЛАИК - ... а съседен миролюбив Израел що ще чини ...
19 Юни 2012 10:39
И двата кораба не са "бойни",
а десантно/товарни.
Ще натоварят съветското оборудване - джогани, трактори, оксижени
и ще си тръгнат.
Кинули!
19 Юни 2012 10:49
На товарищ Маузер му се иска да е така, както на гьотере си е драснал в атлантически захлас, ама кораба в Сирия го кара Путин.
Какво ще стане - ще реши в крайна сметка той.
Асад си върши работата , за което и руснаците му доставят оръжие , а сега и с дислоцирането на руски морски пехотици, нещата стават дебели за инфилтрираните от вън терористи в Сирия.
19 Юни 2012 11:03
Лоши новини за Маузера и чиличната му вяра.
ТВ Ал -Арабия : " 90 хиляди военнослужещи от Русия, Китай, Иран и Сирия ще проведат маневри в Сирия. Това са най-големите маневри провеждани в Близкия Изток.Египет вече дал разрешение през Суецкия канал да минат 12 китайски кораба и до 2 седмици ще са в Сирия.Участие ще вземат 400 самолета,1000 танка,руски подводници, есминци и авионосец. Сирия ще изпита ракети земя -вода / вероятно руските Яхонт/ и ПВО "
19 Юни 2012 11:11
Гарамел,тъй като думите честност,справедливост,дълг,милост и жалост и др подобни категории за теб са абстрактни понятия,ще ти отговоря за месенето в чужди държави така: Русия като империя с атомен потенциал , в влизаща в състава на 8 и 20 ,в ШОС ,БРИГ,трета в света с златно-валутен резерв и бързо (в отличие от ЕС) растяща икономика,с мащабен човешкия потенциал и т.н.,ще прави това,което необходимо за нейните национални интереси.А такива като теб остава да лапат мухи и да пишат злобно по форумите.Сили и само сила.И това ще бъде.Безвремието свърши.Разбираш ли?
19 Юни 2012 11:14



Скеле, ти вярваш ли на Ал Арабия? Щото аз не .
19 Юни 2012 11:35
Стана като с компютрите за Япония -
не били компютри, а компоти и не сме ги изнесли, а ни ги върнали:
МОСКВА, 19 июн - РИА Новости. Большой десантный корабль (БДК) "Цезарь Куников" Черноморского флота (ЧФ) России вышел во вторник из Севастополя курсом не на Средиземное море, а на один из полигонов боевой подготовки флота, сообщил РИА Новости один из офицеров соединения десантных кораблей ЧФ.

Кинул, тавагишчи задунайци, кинул.
А морпехите-новобранци кротко сънуват дембель след две години...
19 Юни 2012 12:03
Днес агенция Интерфакс потвърждава новината на Ал-Арабия за предстоящите най-големи маневри в Близкия Изток , позовавайки се на иранската информационна агенция Фарс.
На 18.06.2012 английски застрахователи са анулирали застраховка на сахалинския оператор Фемко заради подозрения, че нейния кораб Alaed превозва руско оръжие за Сирия.
Стъжва се за някои товарищи......
19 Юни 2012 12:20
русия не е член на Г7, а посещава събиранията им със съвещателен глас. русия не е империя защото няма император. русия няма никаква икономика защото произвежда само самовари и матриошки. русия никой не я бръсне за слива защото не е световна сила и никога няма да бъде. русия няма мащабен човешки потенциал защото алкохолиците не са никакъв потенциал а бреме за обществото. безвремието продължава, но русия ще бъде унищожена, има си свръхсекретен план.
българия за кратък исторически период се превърна в остров на блажените защото американците я изтръгнаха от зверската съветско-руска мечешка прегръдка и я взеха под своето могъщо и нежно крило. сега по магазините има всичко, докато под съветска окупация само глад и студ. това даваха съветските другари с могъщата си икономика и мащабен човешки потенциал.
19 Юни 2012 12:23
america1332002
19 Юни 2012 12:20


сигурен ли сте, че това сте го написали през 2012г.от новата ера?
19 Юни 2012 12:25
19 Юни 2012 12:37
До колегите Пергел и Скеле,
Драги другари, съвсем скоро предстои да се види къде са тези 90 хиляди руснака на учения в Сирия, колко противокорабни ракети има в Тартус и държи ли Москва на тов. Асад или ще го държи (тов.Асад), докато дойдат америкосите с държалето. Понеже пиша във форума отдавна, няма да си плюя на суратя и да се скрия ако се окаже, че бъркам, но ще ми бъде приятно да наблюдавам вашите тазодвижения, ако се окажа прав аз, а не вие.
П.П. Водете си записки от ЗИП-а лошо няма, но разглеждайте тезисите му като будитски коани т.е. със скрит, често противоположен смисъл. Да не кажете после, че не съм ви предупредил.
19 Юни 2012 13:23
"българия за кратък исторически период се превърна в остров на блажените защото американците я изтръгнаха от зверската съветско-руска мечешка прегръдка и я взеха под своето могъщо и нежно крило"
Човеко, ако живееш или идваш в България, те съветвам да не говориш такива неща в кръчма, особено в планинските села, където хората живеят на вересия "от тюттюн до тютюн", нямат болница, не са виждали от 20 години жив полицай и здрав път......
Не се знае какво ще ти направят "блажените", особено ако са на две-три ракии.
19 Юни 2012 13:27
А "Юстиниан2" според мен е най-близо до истината.
19 Юни 2012 14:39
Товарищ Маузер, това ,че пишеш във форума отдавна , не значи че познаваш процесите "Сирия" , прекомерната употреба на Кола и пуканки, ГМО или фаст фуудс са те отдалечили от реалността.
Видно от изложеното от теб .
19 Юни 2012 14:50
Тавагишчи задунайци,
Некой има ли БЛЕДА представа КОЛКО войска товари един "большой" десантный корабль "Цезарь Куников" и колко един малый типа Wasp?
А?
Большие десантные корабли проекта 1171
Введён в эксплуатацию 1966 год
Водоизмещение 3400 т — нормальное, 4360 т — полное
Корабль может размещать в себе грузы из 20 основных боевых танков, или 45 БТРов, или 50 грузовых автомобилей, или 300 человек десанта.
19 Юни 2012 15:00
Така - БДК - 300 человек десанта.
Да видим сега Мечът на Демокрацията US NAVY с какво разполага:
Универсальные десантные корабли типа «Уосп»
Тоннаж (стандартный) 28233 длинных тонны
Тоннаж (полный) 40532 длинных тонны
Экипаж 1147 человек (в т. ч. 63 офицера) + 1893 человека морской пехоты
Плюс:
Авиационная группа 30 - 32 вертолётов CH-46, 6 - 8 самолётов AV-8B или до 46 вертолётов CH-46 или 20 самолётов AV-8B
Забележка внисателя: Това, дето сега е AV-8B Harrier II, ще е Lockheed Martin F-35B Lightning II.
19 Юни 2012 15:06
Както казва един колега от Форумо- оркестър "Седем часа разлика" почва да свири..Какво от това ,че съветски бойни кораби плават към Сирия!! Може и да са бойни,ама товара да е....цивилен,така да се каже. Например-фитинги. НАТО-вски кораби може,а съветски не може....!!!
19 Юни 2012 15:11
============
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД