:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Местните твърдят, че разполагат с данни за други подкупи, искани от Десислава Иванчева
Това се е случило в рамките на акция „Скорост” на пътната полиция
Това посочвали данните от нов доклад
Кметът на „Младост” сама определила мястото и времето, по което да й бъдат дадени парите, твърди той
На прокуратурата ще й бъде много трудно да докаже това престъпление, твърди още адвокатката
СТАТИСТИКИ
Общо 377,227,935
Активни 1,357
Страници 65,525
За един ден 1,302,066

Захарната афера започна да се топи

Вътрешният министър стовари цялата отговорност на спецпрокуратурата, а обвинението изобличи Дянков в преувеличение
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Щетите за държавния бюджет са 200 000 лв., стана ясно от думите на говорителя на спецпрокуратурата Пламен Марков (вляво). Шефът на Апелативната спецпрокуратура Борислав Сарафов допълни, че разследването е в много ранен етап и не може да се говори в конкретика.
Странен обрат придоби захарната афера, при която бяха арестувани шефове на "Литекс", сред които и синът на бизнесмена Гриша Ганчев - Данаил, по обвинения за данъчни измами и пране на пари. Вчера МВР започна да бие отбой и стовари цялата отговорност за акцията на специализираната прокуратура, а спецобвинението изобличи изпълнителната власт в преувеличение.

Говорителят на спецпрокуратурата Пламен Марков обяви, че щетите от укриване на ДДС за държавния бюджет са 200 хил. лв. за месец и половина, а не 200 млн. лв. за година, както твърдеше ден по-рано финансовият министър Симеон Дянков. Прокурорът уточни, че схемата е действала в периода февруари-април 2012 г. Данните за източените пари обаче са само за около месец и половина, защото финансовите отчети за миналия месец още не били готови. Вчера спецпрокуратурата повдигна обвинения на шестимата арестувани. Синът на Гриша Ганчев - Данаил, заедно с другите двама изпълнителни директори на "Литекс комерс" - Милко Димитров и Камелия Мирчева, са обвинени в участие в организирана престъпна група и данъчни престъпления. Същите обвинения получиха и Милко Талев, Ивайло Талев и Тодор Симеонов. "Искате прекалено много конкретика", отговори Марков на въпрос какво точно са правили тримата директори. Той каза единствено, че младият Ганчев бил в течение на схемата, но не уточни кой е лидерът на престъпната група. Милко и Ивайло Талеви и Симеонов са привлечени като помагачи, а останалите като извършители.

Според прокуратурата основният организатор е Милко Талев, който бил посредник при продажба на захар, произведена в заводите в Девня и Бургас. Предприятията са под контрола на "Литекс комерс". Талев намирал транспортните фирми, които превозвали суровината. Парите за захарта били превеждани по сметките на "Симек" ЕООД, с които се разпореждал Талев. Движението по сметките на фирмата се следяло от човек в МКБ Юнионбанк, който се обаждал на Талев, мъжът теглел сумите и ги носел на ръка в офиса на "Литекс комерс". В същата банка са сметките и на други две фирми, участвали в схемата - "Симек трейд" ЕООД и "Офлайн филм", която е собственост на Симеонов. Захарта се превозвала с товарителници, транспортни документи и фактури, които впоследствие се унищожавали. Така от 10-12 доставки месечно се декларирали едва 1-2.

Към момента срещу Гриша Ганчев не са провеждани следствени действия, казаха още от спецпрокуратурата. Използвани са СРС-та, чието прилагане най-вероятно е започнало в началото на февруари. Разследването е от 2 май. По думите на Марков тогава е постъпила оперативна информация от МВР, събирана "в близко и минало време". В момента прокуратурата работи и по версията дали сделките със захар са свързани по някакъв начин с държавния резерв.

Цветан Цветанов пък на няколко пъти стовари цялата отговорност за акцията и последиците от нея върху специализираната прокуратура. МВР шефът повтори, че само спецобвинението може да каже дали има достатъчно доказателства, дали да остане някой в ареста и дали ще има нови обвинения. Той самият не знаел какви са щетите от предполагаемите данъчни измами, осъществявани от захарната част на бизнес империята на Ганчев.

На въпрос за едно от най-тежките обвинения - за внасянето на пълна с тежки метали захар от Чернобил, Цветанов разясни, че имало само намерение, изразено в писмо, открито в електронната поща на един от задържаните. По-късно през деня той разясни, че се е подготвяло пробно влизане на един ТИР с около 25 т захар от радиоактивната зона. Ако пласирането й е преминало успешно, се обмисляло да се разшири обемът на доставките, тъй като цената на суровината била многократно по-ниска. По-късно от спецпрокуратурата съобщиха, че вносителят на тази захар била съвсем друга фирма и нямала нищо общо с "Литекс".

Междувременно и аграрният министър Мирослав Найденов се намеси с обяснението, че няма как да се внесе захар от Чернобил, защото контролът на Агенцията по храните е железен. Той посочи още, че всеки внос на хранителни продукти, особено ако е от рисков регион, какъвто е Украйна, се изследва задължително и за радиация. Думите му обаче веднага бяха опровергани от Агенцията по храните. Оттам обясниха пред "Сега", че това не е задължително и може само да поискат документ от Украйна. Освен това агенцията не е изследвала захар от Украйна на границата. "Това, че някой продукт е от Украйна, не е достатъчна причина да се изследва", коментираха от агенцията и допълниха, че се правят изследвания на база на оценка на риска. В ЕС си имали система за обмен на информация за опасни продукти - какви са, от коя страна идват, и това ги улеснява.

--------БЕЗ ОБВИНЕНИЕ

Гриша Ганчев бе извикан на разпит в ГДБОП, където прекара 20 минути. Той отиде там без адвокат. Преди това пред Би Ти Ви бизнесменът обяви, че цялата история е пълна със спекулации и се "пускат кьорфишеци в публичното пространство". "Аз съм човекът, който постоянно съм алармирал за злоупотреби", повтори тезата си той. Според Ганчев част от фирмите, замесени в схемата за ДДС измами, купували продукция от захарните заводи на "Литекс", но основната част от данъка се източвала със стока, внесена от страни от Европейския съюз. "Те купуват от нас 10-20 камиона, но има и стотици, които прелитат границата като врабчета. Понеже е вътрешнообщностна доставка, те не подлежат на проверка. Всички бандюги могат да си купят захар от нас. Ние не сме разследващ орган", отсече Ганчев и допълни, че е доволен от започналата проверка на захарния бизнес.

Гриша Ганчев нарече "свободни съчинения" информацията, че се е готвел да вкара суровина от Чернобил. "Не знам кой болен мозък го измисли това. 20 г. храня държавата със захар. Нещо да е станало", заяви той.

Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Гриша Ганчев
48
15203
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
48
 Видими 
11 Май 2012 19:57
Захарната афера започна да се топи


Пак много издържа. Ама всяко чудо за три дни. Сега нема и "братя Ганчеви" да се изнасят чевръсто на юг, нъл тъй?
11 Май 2012 20:11
Е...и кашата, тия поне да се бяха разбрали предварително какво да говорят.
А Цв. ЦВ. е толкова прост, та няма за къде- може би само феновете на ГРОБ са по-тъпи
11 Май 2012 21:43

Цървули.
11 Май 2012 21:55
ракетьори с цървули
11 Май 2012 22:15
Класическа схема за разбиване на една компания.
11 Май 2012 22:37
И с'я к'во - пак няма ни похвалят от ЕК!
Абе Цвъци, за цели три години, как не успя поне Станишев да тикнеш у панделата.
Да не говорим за Р.Овч., Черепа, Златев и пр.
Нали Божем си шеф на Предизборния щаб на ГЕРБ... или май-май, а?
11 Май 2012 22:45
ГГ и ББ са от едно котило - разбрали са се.
11 Май 2012 22:45
Цецко, да тичаш при Гришата и да молиш за извинение, че да не те поръчат
11 Май 2012 22:49
тц тц тц тц, туй добро бизнесмен Гришката, сега ще му лепнат едно петно на чистата съвест
11 Май 2012 23:48
Атанасе и аз си мисля за същото. Като му изтече мандата, ЦвЦВ май ще трябва да изчезне в посоката на Галеви, да не вземат да му направят нещо тук.
11 Май 2012 23:48
Здравейте,
преди 20-ина години на 1-ва страница на един вестник / не си спомням името му / имаше подробна стия за една от първите "далавери" на Гриша Ганчев. Заглавието беше : "Как Гриша Ганчев ощети България със 12 милиарда лв."
Ставаше дума за добре познати и до ден-днешен практикувани схеми - едни кораби акустират в БГ, една захар се резтоварва, едни хора носят документите където трябва и срещу едни пари плащат едни митнически сборове и такси, ама 90% по-малко от дължимото.
Нахъсани млади инспектори ( тогава ) направили запор на стоката складирана след разтоварването и започнало разследване.
Само броени дни след започването на проверката стоката изчезнала" мистариозно" .
Призованите в качеството им на служ. лица, въпросни инспектори вече не си спомняли нищо и не били сигурни какво са видели с очите си.
На въпроса : как може планини от току-що разтоварена захар, оставени под контрол на митниците да изчезне , краткият и съдаржателен отговор – през последните 3-4 дни било валяло много дъжд и той стопил захарта...........
Интересно е обаче, че в показанията на трети лица работещи на бъпросната открита площадка / митническа/ се казва многократно - в този период на време ,дни преди и след запора на захарта НЕ Е ВАЛЯЛО ДЪЖД !!!

И т'ва там - както казва един мой близък. Никога нищо не се разбра за въпросната " далавера" , сега сме свидетели на НОВО СТОПЯВАНЕ.

Нищо лично срещу Г.Г. Прилагам един пример. Не давам оценки на никого. Ако има някои неточности - допуснати са неволно, все пак е доста назад във времето.

Не знам само кое е по-верно :" гарван гарвана око не вади" или "което не се купува с пари се купува с МНОГО пари"
12 Май 2012 02:14
И к'во, нито кокаинът беше за 100 милиона, нито откраднатото ДДС за двеста... Или са поредните герберастки балони, надувани от некомпетентните бокови министри, или Дянков беше прав, но след преговори, властта ще си затвори очите срещу съответните приходи по нечии банкови сметки.
12 Май 2012 02:53
Ако не бяха толкоз тъпи и нагли,щях да повярвам,че наистина са хванали,когото трябва.То всеки се сеща,че криене на данъци има,защото всеки се е сблъсквал с номерата на шефа си под една или друга форма.Но някои знаят,че в законите има вратички,оставени за тези далавери от лобистите депутати.А народа ни отдавна е казал:За кокошка няма прошка,за милиони-няма закони!Те това е положението!
12 Май 2012 06:27
Както казваше "великият" готвач Шеф Петров - ти както ми се издигна в очите, така и ми падна. Помните ли, че преди няколко години и г-н Тренчев беше започнал да нищи афера със захарта. Само че, тгава изведнъж заваляха едни дъждове и захарта взе че се стопи. Ами какво да се прави, лесно разтворим продукт. И сега - ще пишат ден-два и толкова. А братя Галеви,както каза Великият Вожд ще го намерят. И то точно, когато дойдат представителите на ЕКомисия. Дано не съм лош пророк!
12 Май 2012 07:23
miho от 11 Май 2012 23:48

Много бъркаш.
1-годините са около 1997-98
2-Заводът в Камено тогава се държеше от Мулти груп.
3-Захарта тогава наистина престоя доста време на открита плошадка-поне 2-3 месеца.

Изобщо в постът ти е верно само това , че е имало някаква захар, за която се е твърдяло че е измита от дъжда
12 Май 2012 07:55
Михо, поговорката "гарван, гарвано око не вади" е по-вярната.Защото многото пари се правят с вярна дружина и с папки с едни документи, който свалят и качват правителства.Съвсем логично и ГГ / абе случайно ли е това, че всички имена на фактори в държавата са все с две еднакви букви, като ББ,ЦЦ,СС,ГГ и др?/ да е взел отбранителна позиция подкрепена със съответната документация.Тия дето имат мнооого пари не са случайни. Те и затова ги имат.
12 Май 2012 08:05
Помните ли, че преди няколко години и г-н Тренчев беше започнал да нищи афера със захарта. Само че, тгава изведнъж заваляха едни дъждове и захарта взе че се стопи

Ей как от два "спомена" става една "манипулация".
Захарта била на Мултигруп, а Тренчевите синдикални знамена се вееха в стачката на захарни заводи, заради някакви преференциални квоти, в отговор на едни други стачки - на захарни заводи в Г. Оряховица. Та не били компютри, а компоти. И не ги изнасяли, а внасяли... Ама приказка да става... Абе, дайте нещо истинско, стига сте се занимавали със склеротични спомени.
12 Май 2012 08:39
До bongo-bongo>
[size=2]Класическа схема за разбиване на една компания.[/size=2]
То пък една компания...същата като теб ...бонго-бонго.
12 Май 2012 08:49
miho, случката, която разказваш, е от преди 14 години. Нищо общо с Гриша Ганчев. И не са някакви случайни инспектори,
а сериозна работа на тогавашното МВР. Беше разкрита контрабанда на Мултигруп - Илия Павлов (лека му пръст) и за разлика от сега, бяха
задържани като доказателство 11 хиляди тона захар. Делото беше внесено в съда, чието вещо лице обяви, че 3-4 дни дъжд стопил
захарта. Съдът прие това становище, след което се пенсионираха с доживотна имуществена "сладка" премия. Същото се случи и при друга
акция по това време - Опицвет. Там 700 кг. амфетамин бяха обявени от съда за количество за лична употреба. Съдииките също веднага се
пенсионираха. Впоследствие делото се възобнови и имаше осъдени, но не и собственика на далаверата - виден оръжеен търговец и приятел на Б.Б.,
с когото играят тенис. А, и собственик на Ф.К.Локомотив София.
12 Май 2012 09:50
да сбъркаш с лев-два, разбирам, ама да сбъркаш с три нули повече - това си е чиста роба ГЕРБ-ерска идиотия. Най-учудващото е, че още имя наивници да вярвят на Тримата глупаци, включая Симеон Дянков и Цв.Цв., които вече трета година ни побъркват в стил "Тука има, тука нема!"
Пълна идиотия е, да смяташ намеренията за престъпление, че и да вкараш подобно нещо в наказателен закон - да вземат превантивни мерки срещу хора, които можели да извършат престъпление.
Имам намерение с мижавата си пенсия да си купя малък самолет и редовно да прелитам до летището на Бойко в Балчик, че да блъскам топките си по бейзболните полета там. Дали ще ме арестуват за тия мои намерения!?
12 Май 2012 11:13
Дядо Заре, относно намеренията нещата са доста сложни.
Навремето заради едни мои намерения, в Гражданското ме осъдиха на доживотен, и ей на, цели 37 години вече.
.
А сериозно... хм, за Цвъци не виждам как може се говори сериозно - трета година гаф след гаф, и колкото е по-голям, толкова по-голяма е шумотевицата.
Как така става, че нито веднъж неговите следователи и дознатели, не можаха да съберат годни доказателства поне за един от големите мошеници, та Прокуратурата да бетонира обвинението си пред Съда, а присъдата да е категорична и наказанието ефективно?!
Два примера само:
- Христо Ковачки с условна присъда за злоупотреби в размер на 6 млн, с право на обжалване
- Баба откраднала две кебапчета на пазара, с 6 месеца ефективна присъда, без право на обжалване, а кебапчията повдигнал обвинението се разплака в съда.
.
Та и СЕГА така - на Г.Ганчев за пореден път му измиха кирливия сурат, и той с чиста съвест ще продължи със зулумите си.
12 Май 2012 11:29
Триъгълна операция като мутренско шоу.
Управляващата мутра нарежда на един формен идиот да излъска имиджа на спонсориращата мутра.
Която пък била заплашвана от бивша приятелска мутра (но сега в панделата) да бъде очистена.
12 Май 2012 11:34
Пълна идиотия е, да смяташ намеренията за престъпление

Според мен е пълна идиотия да чакаш да убият бабата и тогава да обявиш престъпление, ако бабата е получила ен на брой заплахи за живота си, знае от кого и ги е докладвала, където трябва.
Ако нещо ме е ужасявало в тая държава, то е идиотията да не предприемаш нищо, докато нещото се е случило, а когато колата се преобърне, пътища много.
Вика му се превенция.
12 Май 2012 11:52
Според мен е пълна идиотия да чакаш да убият бабата и тогава да обявиш престъпление, ако бабата е получила ен на брой заплахи за живота си, знае от кого и ги е докладвала, където трябва.

Кайли, на правна оценка подлежат действия, а не мисли и намерения. Примерът ти е неудачен. Заплахата не е намерение, а фактическо действие и нищо не пречи да бъде наказано, ако... бъде доказано.
12 Май 2012 12:01
Вика му се превенция.

Ако не си забравила, навремето т.нар. "превенция" се наричаше "профилактика", и се прилагаше доста ефективно от МВР.
След законното "профилактиране" в мазето на съответното РПУ, мангала кротуваше минимум половин година, докато си намести кокалите и се осъфиряса.
После пак почваше със зулумите, но доста по-внимателно, и с "едно на ум"... до следващата "профилактика".
12 Май 2012 12:36
Да, това е превенция, Олде.
Аз тук при стария режим преди 3 години имах едни комшии с денонощна свирка, нощем не мога да спя от тях, викам полиция, полиция кърши рамене и вика, че с нищо не може да помогне, месеци наред недоспиване, щото тия имали права да дънят музиката, а аз нямам права да спя спокойно. И ми казват, че не могат да им напишат акт, защото тия щели да го обжалват в съда и после само дето полицаите щели да ги влачат по съдилища без ефект.
Законите така са направени, че да не работят. Трябваше половин година да чакам ония отгоре да се напият така свински, че да почнат да дънят музиката и тя да се чува из целия квартал. Тогава прибраха бабаита за 24 часа и той се кротна. Добре, ама аз половин година отивам на работа, връщам се, не спя, отивам на работа ,връщам се не спя...Като звънна на 166 ли беше, оттам ми казват, че нищо не могат да направят, идвали вече два пъти тая нощ, правили им забележка и повече нищо. По същото време в Пловдив един беше убил комшията си заради силна музика. То човек откача. Циганин, работещ, по цяла нощ не може да спи, щото оня до него безработен. Полицията нищо не прави, на тоя не му издържали нервите и го утрепал.
Полицията мен ме изкарваше виновна, че и досаждам, никой пет пари не даваше за моето семейство, което се опитваше да работи и учи нормално, всички защитаваха правата на купонджиите.
Преди бойково време беше, да подчертая.

Не можеш да не вземеш мерки, ако виждаш накъде вървят нещата, а да трябва да чакаш те да се случат и после постфактум, това е идиотия.
Малинке, ако си си проснала пране навън и виждаш, че се задава облак, дали ще чакаш да почне градушка, че да го прибереш, защото иначе превантивно не можеш?
12 Май 2012 12:43
Паричките се платиха, къде требе и "аферата" е нефилна веке!
12 Май 2012 12:47
Малинке, ако си си проснала пране навън...

Мани градушката.
Калинка ще се вбеси, ако комшийката от горния етаж си тупа чергите връз прането и!
Само че едва ли ще я утепа заради няколко чифта гащи.
Е, ако мъжо и е якичък, ще го изпрати да "профилактира" комшиите.
А ако не е?
12 Май 2012 12:59
Ще се разтопи, естествено, оти смотаняците се изхвърлиха за некви стотици милиони и кво ли не. Сега нищо чудно да нямат и годни доказателства за групата, която разследвали две години преди тя да се организира.
12 Май 2012 13:08
А ако не е?

Ако не е, нищо не може да направи. Законите така са направени, че ти връзват ръцете. Ако комшията си хвърля разваления боб от прозореца, практически нищо не можеш да направиш.
Трябва да има очевидци, после жалба в общината, оттам правят писмени работи, после нам си какво и евентуално след половин една година могат да му съставят акт от 20 лева. Който той няма да плати. И това е.
Нищо не работи в тая държава и не е от сега, почнало е още от палатковия лагер на сините идиоти, които нас направиха идиоти вече четвърт век.
12 Май 2012 13:16
кайла драга - пак си се юрнала да протестираш срещу себе си.
комшията който си хвърля разваления боб през прозореца, онзи който ти дъни чалгата до 3 през ноща, същия който гепи междуетажното да си прибира компотите, краде парно с двата радиатора, омаза пред входа да си оправя москвича, ......
Всичките то до един са Ти.
Простия, трудов, работен и т.н

В общи линии не върви да протестираш срещу себе си - простотията Срещу която пискаш си върви едно към едно с народщината За която пискаш.

Между другото никой не те е спрял - продаваш апартамента, купуваш къща градинка и така,

Дерзайте - не се оплаквайте

От народа, със народа, за народа.

Позицията ви е избрана. Живейте си я
12 Май 2012 13:26
Позицията ми е силна държава, а ти толкова почна да се приплъзваш по повърхността, че пак ще те отсвиря да те чета. В последно време биеш 10 от 10 по невникване.
12 Май 2012 14:39
От самото начало беше ясно, че онзи (с апартаментите), дето не може (щот нЕма толкоз акъл) да крадне едни 200 хилки, без да го разбере целиот свЕт, нЕма как да разплете схемите на този, дето храни 20 г. !!! България със захар ... Нали така? То само власт да имаш, не е достатъчно, требе си и малце акъл ....
12 Май 2012 16:43
kaily
Позицията ми е силна държава,


Не,
аз много добре вниквам и точно това ти е проблема.

Например в случая ти Не Търсиш силна държава (това значи правова), а като повечето слаби хора търсиш диктатура (най добре от, за и в името на народа - това е рецептата която се продава и се кльопа най лесно, а и с която сте си свикнали).

Реално ти търсиш някой, който да мисли и да взема решения вместо теб, по възможност и да ти прави шоо. В бг на това му казвата "силна" държава.

Ироничното е че вместо като едни малки добри тоталитаристчета да си седите на трибуквията, и да си слушате какво ви се казва, скачате и активно разтягате правилата на демокрацията в сферата "ваши" "права". Естествено провалът е пълен, но там имате безочливото оправдание за "виновните други" (храна за популизма).

Това са горе долу нещата.

Другото са елементите на цирковата самозаблуда "ние ще ги бием, и те ще ни дават",
1я % които не съм виждала но знам че го има,
третото око и
реалния проблем с комшията,
които пък същевременно Е народа и "прост, трудов" в най класическата му част, и в чието име ще бесим другите - лошите по фенерите.


Нещо да съм изпуснал?
Не мисля .
12 Май 2012 17:25
Егати мръсната и корумпирана държава, егати феодалните недосегаеми изчадия! За 24 успя да купи цялата корумпирана пасмина. А може би това е била целта да му изтръскат джобовете и да го пуснат да трови децата ни с отровна захар. Не знам дали занете какво заслужвате.
12 Май 2012 17:41
Сега.
Да си припомним Андрей Луканов и свързаните около него червени депутати Нора Ананиева и Красимир Премянов. Тази "Света Троица" са бащите на Захарната далавера в България. И свързаните с нея "фирми-чистачи". Пример за една такава е ЕТ "Вълна - Милен Ганев" от Тетевен. Беше наел Татовата резиденция по посока Рибарица за офис и местообитание.
Ако си спомняте, преди 15 години имаше една такава приказка "На изток България граничи с Премянов"! Та, Захарната далавера, изграена от Луканов и съдружие се разби на по-малки далавери при убийството му на 02.10.1996 г. Всеки откъсна част от бизнеса и започна да играе сам срещу другите. Така придобиха бизнес на готово както Илия Павлов, така и Гриша Ганчев. Последният дотогава беше подставено лице и переше парите на Нора Ананиева. Окомуш момчета, усетиха моментна слабост в схемата и се възползваха да откъснат "парче от тортата"...Милен Ганев и много други сателитни фирми не успяха да се възползват. И, естествено, бизнесът ги изтласка от яслата...
Много още мога да разказвам за тези времена, защото съм свидетел на тези схеми, ясни ми са били, когато са ги правили, но какво от това - кучетата си лаят, а керванът си върви...

П.С. С ГриГан сме живели в едно общежитие в Студ.град - бл. 26, по вереме на следването ни във ВИИ "Карл Маркс". Най-обикновен студент, състезател по борба си беше. Незабележим. Завършихме точно през 1989 година, през пролетта на 1990 вече се бяхме дипломирали.
12 Май 2012 18:48
Intel,
Спора с Кайли - много слабо и неадекватно. Нещо тя е нагазила народофобия напоследък май ?

'Що не вземеш и ти като ватмана да си купиш една благородническа титла и да ни просветляваш from the House of Lords ?
12 Май 2012 18:52
Например в случая ти Не Търсиш силна държава (това значи правова), а като повечето слаби хора търсиш диктатура

Писах ти нещо, после видях, че и Калти ти е писал, та се поправям.
Подскачаш олекотено, подскачай си попътя.
12 Май 2012 21:52
Ами не калки

от народа/ за народа / в името на народа има 3 възможни обяснения:

Хора които искат да бъдат излъгани (търсят си лидер)
Хора които се опитват да те излъжат (аз строя магистрали.... за народа (не за бизнес интерес - не))
Хора които се опитват да се оправдаят (аз гласувах за него, но излъгаха народа (не мен, мен не мож ме излъга - народа излъгаха))

Това е в общи линии историята с народниченето. Оставям на страна че е обидно, но и по никакъв начин не смятам че има място да го толерираме.
Другото там - заигравките със "силната ръка ... ъхъ да мисли вместо мен... ъхъ" силно се надявам този комплекс да си е изпял времето и това да са последните гърчове на това мислене. Това са неща които са базисни - това е до толкова очеивдно изкривяване, рискът и очевидно нелепия му произход са толкова очевидни, че не виждам смисъл дори да го обсъждаме.
12 Май 2012 22:47
Мисля, че като потребител мога да съм напълно уверена, че подобен продукт няма как да се озове на пазара. Министър Найденов съвсем категорично заяви, че такива инциденти е невъзможно да се случат, пък и това обещание не е никак трудно за изпълeние, защото много лесно се доказва произходът на всеки подукт, който достига до пазара, особено сега, когато контролът е толкова завишен
13 Май 2012 00:24
Бий самара - да се сеща магарето. Гриша Ганчев не пее в хора на ББ, понапредна с материала, даже коли взе да сглобява. Защо да не попритиснат сина му. То и с ангел Бончев пробваха нещо такова, ама Гриша не подава, тогава следва още един жълт картон. А за всеки случай нека от самото начало да е ясно, че ако нещо се издъни, то виновна ще е прокуратурата. Проста схема, добри резултати. Даже и да не изкарат кеш от Гриша, пак са на далавера, някой друг не си е свършил работата, и така е попречил на върховната правда. Ето защо след разузнаването и прокуратурата трябва да бъде преподчинена на изпълнителната власт. Да се готви съдът.
13 Май 2012 10:16
picefullshooter 13 Май 2012 00:24

много вярно,
13 Май 2012 16:38
Радиоактивна захар с тежки метали - эта нада уметь! Почвам да си представям колко е окрала Юлия Тимошенко (нито е Юлия, нито е Тимошенко), за да я защитават толкова стръвно! Учете се, православни!
___________________________
Щирлиц помисли. Хареса му. Помисли втори път.
13 Май 2012 16:52
Информацията сигур е от специалния "килър" и кошаревски свидетел на републиката устинов....
13 Май 2012 16:58
milvana
Мнения: 3
Мисля, че като потребител мога да съм напълно уверена, че подобен продукт няма как да се озове на пазара. Министър Найденов съвсем категорично заяви, че такива инциденти е невъзможно да се случат, пък и това обещание не е никак трудно за изпълeние, защото много лесно се доказва произходът на всеки подукт, който достига до пазара, особено сега, когато контролът е толкова завишен

Мило дете, преди да стане министър, Мирослав Найденов беше главен секретар на МЗ, назначен от ДПС. Собственоръчно разреши вноса на х-годишно говеждо от Северна Ирландия, забранено за износ поради съмнения за луда крава. Внесоха го, изпапкахме го, уволниха го дисциплинарно, което за правителството на Сергей Мухин беше твърде необичайно. Май някои от дебелите котараци са хапнали от това месценце и са били искрено възмутени от лабораторните анализи.
13 Май 2012 17:21
Абе избори идат, пари требват ......требва да се притискат и изтискват дойните крави за правилната партия.....
13 Май 2012 17:22
Calina Malina

Кайли, на правна оценка подлежат действия, а не мисли и намерения. Примерът ти е неудачен. Заплахата не е намерение, а фактическо действие и нищо не пречи да бъде наказано, ако... бъде доказано.

За съжаление, Сталин твърде късно се е сетил за филолозите и опандизил единствено академик Мар (тоя с класовия произход на езика - мужиците са едно, а политическата класа, тоизд комисарите, сме къде над тях).
Заплахата е волеизявление и още от кодекса на Хамурапи, който е малко по-стар от Ветхия завет, се наказва като опит.
___________________________
Щирлиц помисли. Хареса му. Помисли втори път.
13 Май 2012 19:11
Вляво е един от нашите. Вдясно е уста и право черво.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД