:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Скандалният мач №2 срещу "Балкан" се доигра пред празни трибуни
Москва отхвърли твърденията, че е свалила Боинга над Украйна
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,841,173
Активни 1,323
Страници 115,435
За един ден 1,302,066

Добрев: Подкрепяме "Южен поток" без значение по кое трасе

 
„България подкрепя проекта "Южен газов коридор". Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
„Ние подкрепяме този проект, без значение кой от вариантите за трасе ще се избере, и се надяваме той да се случи в най-къси възможни срокове", добави министърът. Според министъра този проект ще доведе не само до енергийна сигурност, но и до диверсификация, защото ние ще имаме друг източник на този газ и реална конкуренция на пазара на газ в България.
25
1536
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
25
 Видими 
21 Април 2012 18:23
Натисни тук
21 Април 2012 18:25
Божкей, Божкей, какъв прогрес, какво доживяхме!
Да ползуваме руски газови източници само за едната диверсификация!
21 Април 2012 18:47
Този гледа все едно съм му писала три двойки за един час
21 Април 2012 18:51
Опа,опа,опа-па-пааа..........имало и други варианти на трасето, значи...Очаквано, не през България, нали ? Слугинската постъпка на бабуина Борисов доведе до верижна реакция. Няма Белене, няма Ю.П., сега били съгласни на всичко, само да има газ. Гиди лекета герберски, като не знаят да целуват ръка, ще целуват едно друго място.
21 Април 2012 18:53
Охо! Поредната Калинка се развихря....
21 Април 2012 19:03
Да си призная трудно ми е да разгадя висшата метафизика ... или може би диалектика зад това становище
21 Април 2012 19:14
Ами, Бонго, Милер води разговори и с Румъния за резервен вариант на трасе за ЮП. Това е,.. разведката на руснаците отдавна е изчислила що за проститутки са герберите начело с бабуина. Нали не смяташ, че съдбата на инвестиции за десетки милиарди долара ще се решава от един полуграмотен, зависим от чужди служби , мутропожарникар ?
21 Април 2012 19:15
В проекта "Южен газов коридор" (ЮГК) влизат "Набуко", Интерконекторът Турция-Гърция-Италия (ITGI) и Трансадриатическият тръбопровод (TAP). Трите проекта са в остра конкуренция, а отскоро в борбата за азербайджанския газ - 10 млрд. куб. м/год. - се включи и Югоизточният газопровод (SEEP). Затова, а и защото още няма решение за ЮГК, г-н Добрев казва "независимо по кое трасе", според мен напълно правилно
"Южният поток" е транзитен газопровод за 60 млрд. куб. м/год. руски газ, а и трасето му е известно, за да "си зависи си"
21 Април 2012 19:17
Ами, Бонго, Милер води разговори и с Румъния за резервен вариант на трасе за ЮП. Това е,.. разведката на руснаците отдавна е изчислила що за проститутки са герберите начело с бабуина. Нали не смяташ, че съдбата на инвестиции за десетки милиарди долара ще се решава от един полуграмотен, зависим от чужди служби , мутропожарникар ?

Даниле, прощавай, ама май ставаш жертва на една гръмогласна форумна агитка, която колкото по-малко знае, толкова по-високо крещи
21 Април 2012 21:07
Без значение а! Мааалко по на север.
Май става належащо да си получите "по-заслуги"
21 Април 2012 21:55
не го разбирамтова момче. Нали ЮП има едно трасе? Или се заформя ново шикалкавене? Или си няма хабер това момче?
21 Април 2012 21:58

Работата отива на зля.
На тие треба пашапортите одма да се вземат. Щото иначе ще духнат през границата.
21 Април 2012 22:03
а отскоро в борбата за азербайджанския газ - 10 млрд. куб. м/год. - се включи и Югоизточният газопровод (SEEP


Или си ял развалени гъби, или си сфиркаш на фашистката балалайка ей така - пролетно?!
Азерските нефтени продукти са изкупени за десетилетия напред. Газ/гъз за НАБУТКО няма и няма да има, освен ако не се сберът достатъчен брой идиоти в единия край, и започнат да пърдят в посока на другия!

/Да ме прощавате за френските приказки/
21 Април 2012 22:08
Каква диверсификация на източника, бе Пиги?!? Хем не знае името на проекта, хем няма хабер откъде идва газът... Дано си знае къде му е, хм, г*зът, но явно го е узнал досега.

За Пиги:

«Южный поток» создаётся для диверсификации поставок российского природного газа в Европу и снижения зависимости поставщиков и покупателей от стран-транзитёров, в частности от Украины и Турции.


Диверсификация на трасето за доставки, ясно ли е? А Уорлик искаше на източника, бе тъпанари!

А ЮП пак е руски проект, дебилче. Ся Марси като дойде, какво ще завари тук? Газпром до Газпрома пак.

ПП. Пиги е Делян Добрев за мен. И котката ми му вика така.
21 Април 2012 22:15
Четете, бре! Пише го точно под заглавието
„България подкрепя проекта "Южен газов коридор". Това заяви министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.
"Ние подкрепяме този проект, без значение кой от вариантите за трасе ще се избере"

Това, че подкрепяме Южния коридор не е и не може да бъде новина. Има си хас да не го подкрепяме, след като сме акционери в "Набуко пипе-литне ала-бала", а сия опера е проектът - флагман на въпросния коридор.
Солта е в думите "без значение кой от вариантите за трасе ще се избере". Това значи, че на срещата на ЕК в Дания мама-комисия е изплюла камъчето - "Набуко" ще пие една студена вода, а заедно с него и акционерите - все държавни еднолични "дружества", все отбор-юнаци, все големи майстори на проектите и на всички софри за държавна сметка.

21 Април 2012 22:19
Пиги е Делян Добрев за мен. И котката ми му вика така.

Ауу колко галено начи.
Кажи му малко прасенце, па после му глей сеира!
21 Април 2012 22:24
]Аз не пипам да питам, то не бяха ли два отделни проекта /другарите/, че и на двете дружества до сего да плащаме заплати за клатене на краката?За младежа нямам думи с едно ходене на изток вече е готов .... Комсомолец ........Старите знаят!
21 Април 2012 22:40
dvama_drugari 21 Април 2012 22:15

Благодаря за разяснението.
Май вие най-добре сте ми разбрали приказката за метафизиката и диалектиката - естествено, нали сте двама в едно
21 Април 2012 22:43
Нема начин шъ строим ама не знаем как кога къде и не сме чули големия брат....
21 Април 2012 23:11
Аз не пипам да питам, то не бяха ли два отделни проекта /другарите/

Ами, два. Има един - "Южен поток", който в случая го споменаваме по милостта на дежурния коректор
и една тумба други:
"Набуко", ITGI, TAP /тези са в Южния газов коридор, както казах; общият им капацитет е над 50 млрд. куб. м/, SEEP /10 млрд. куб. м; клюката при него е, че се лансира от British Petroleum, а ВР е единият от двамата големи акционери в "Шах Дениз"; другият е Statoil, който пък играе в ТАР
AGRI LNG /8 млрд. куб. м; газетата наскоро писа за него/, "Бял поток" /това пък е украино-грузинската версия на AGRI LNG; разликата е, че е за "тръбопроводен" газ, а не за втечнен, както при румънската/, Варна СNG /2 млрд. куб. м/.
Основните разлики между единия, истинския проект и тумбата са:
- "Южният поток" е за 60 млрд. куб. м руски газ, транзитен е за Западна Европа и през 2015 г. газът тръгва по него, щото го има;
- Тумбата е "коридор", сиреч мрежа от транзитни газопроводи за Стара Европа и междусистемни връзки за страните, през които преминава /включително Грузия и Турция!/; коридорът е за азербайджански газ; общият му капацитет е за 80 млрд. куб. м, а Азербайджан може да отдели за него 10 млрд. куб. м след 2017 г., евентуално, и 20 млрд. куб. м след 2025 г., още по-евентуално. Затова е толкова интересен и толкова "подкрепян"
22 Април 2012 00:09
Милер води разговори и с Румъния за резервен вариант на трасе за ЮП. Това е,.. разведката на руснаците отдавна е изчислила що за проститутки са герберите начело с бабуина. Нали не смяташ, че съдбата на инвестиции за десетки милиарди долара ще се решава от един полуграмотен, зависим от чужди служби , мутропожарникар ?

Няма да се плашиш - румънците са по-големи "проститутки" от бабуина, на всичкото отгоре наскоро откриха доста газ в техния черноморски шелф. И проучванията за шистов газ не са забранили, което вече си е открита русофобия. "Резервният вариант" на ЮП си е готов и минава през Украйна. През Румъния ще е доста по-скъпо отколкото през България, на това отгоре строежът ще се забави, което е лукс който "Газпром" не иска да си позволи.
-
Като оставим настрана обичайните врясъци породени от объркването на руските интереси с нашите, България трябва да се подготви за строежа на газопровода. Участието ни в тръбата през територията на страната е 50%, което не е лошо, но също така значи че трябва да осигурим половината финансиране. България излиза на финансовите пазари за да покрие падежи по стари дългове, а вместо "усвояване" на излишъци ще трябва да покрива дефицити през следващите няколко години. Не знам какви разходи са предвидени в бюджет 2012 за строеж на газопровода, но за 2013 ще трябва да са съществени. Руснаците натискат тръбата да стъпи на територия на ЕС преди да влезе в сила изискването половината капацитет да е достъпен за други доставчици. За осигуряването на тези средства трябва да се работи още сега и това е основният въпрос който би трябвало да вълнува трептящите души по-горе.
22 Април 2012 02:44
Анализът ти за Южния поток е правилен, Оракле. Но и Южният коридор... нали все пак бележката е за него
също изисква много бърза реакция от наша страна. И двата проекта са много важни за ЕС, по много проста причина - потреблението расте, а собствените добиви намаляват. Вносът на газ в момента е около 65% от консумацията, а през 2015 г. се очаква да бъде над 70-те%. След 2020 г. ще се внасят по 450 млрд. кубика, които сега се търсят буквално навсякъде. "Противоречията" ЕС-Русия са пълни тъпни, за разтуха на трептящите душици. Доверието между тях е пълно и няма причина да не е така. Стара Европа не се поколеба да достигне дял на руския газ над 60% от консумацията си през Студената война, та днес ще се стряска от 27%, колкото е или от 45%, колкото иска да стане
Напротив. Единственият проблем за ЕС е, че Русия не може да рискува да "отупа" запасите си, като увеличава рязко износа си за Съюза. Газът й трябва и за самата нея, за близката чужбина, за по-далечната като Китай, Япония и Южна Корея, за къде ли не. Тъй че Южен коридор ще има, а ние по най-бързия начин следва да изградим междусистемните си връзки с Румъния, Гърция и Турция /имам предвид новите, за пренос от югоизток на северозапад/ и съвсем новата със Сърбия.
22 Април 2012 06:19
"Добрев" значи не е вече онзи, каманяката-контрабандист, радостен съм да науча!
Това момче изглежда доста прилично, не като адаша си хипопотам, тамадата на добрефчетата като тролЪт
22 Април 2012 10:26
Със сигурност проектът Южен поток е много важен и за Русия, и за Европа, и за филанкишията. За България критично важен беше проектът Белене. Като няма Белене, дреме ми за всякакви тръби.
22 Април 2012 10:32
Ще се окажеш прав за тръбите. След още 10 години ударно затваряне на заводи и фалиране на топлофикации, газът добиван около Галата ще ни бъде напълно достатъчен.... даже ще хартисва и за износ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД