×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Група закачулени и въоръжени с тояги и ножове лица са атакували в предградие на Лвов
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,027,258
Активни 1,505
Страници 79,299
За един ден 1,302,066

До юли Плевнелиев "ще забие" националните приоритети

 
2012 година е най-важната година за планирането на България до 2020 година. Каквото планираме през 2012, това ще изпълним до 2020 година. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев по време на първото заседание на Съвета по развитие на регионите и инфраструктура, предаде репортер на БГНЕС.
Темата на заседанието е националните приоритети за регионално развитие, които да бъдат финансирани от Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие през 2014-2020 година. На заседанието присъстват министрите Симеон Дянков, Томислав Дончев, Нона Караджова, Лиляна Павлова, президентите на двата основни синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа" - Пламен Димитров и Константин Тренчев, председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, областни управители, управители на различни институции и др.
До средата на юли 2012 година си даваме предварителен срок не само да приключим работата по националната програма за развитие "2020", но и да посочим конкретните източници на финансиране, както и система от индикатори за изследване и контрол на напредъка, посочи президентът Плевнелиев във встъпителното си слово пред Съвета. Президентската институция ще следи правителство по правителство, година по година дали се полагат усилия и се постига напредък по националните приоритети, заяви още Плевнелиев.
Днес говорим за фискалната рамка, свързана с Кохезионния фонд и Европейския фонд за регионално развитие, но в хода на дебатите и работата през 2012 година ще посочим и другите източници на финансиране, които могат да бъдат механизми на бюджета, частни инвеститори. България "2020" не е само еврофондове и не е само фискалната рамка 2014-2020 година – ние ще бъдем конкретни и ще посочим конкретните източници на финансиране, каза президентът.
Държавният глава е категоричен, че когато веднъж се "забият" националните приоритети и се посочат механизмите, с които ще се постига прогрес, президентската институция ще следи за постигането на напредък. "В България приключваме веднъж завинаги с усещането, че ние можем напред, ама след това малко настрани, след това ще дойде някой нов – малко назад и след това евентуално малко наляво или на дясно", очерта Плевнелиев начина, по който трябва да се движи страната. Ще отстоявам в следващите 5 години да не вървим настрани, категоричен е държавният глава.
Росен Плевнелиев очерта шестте приоритета, по които ще се работи конкретно до края на 2012 година. Първият е транспортна инфраструктура. Според президента транспортната инфраструктура трябва вече да е даденост. По магистралите, по железопътните линии трябва да се движат стоки, заяви държавният глава. Техническа инфраструктура във водния сектор е вторият приоритет. Експертите смятат, че десетки милиарди са нужди, за да може България да обнови своята мрежа, но всички знаем, че водата е в основата на всичко. Знаем, че водата е бъдещият петрол и България категорично трябва да положи усилие за финансиране на своята водна структура, каза Плевнелиев.
Трети приоритет е електронното управление. Според президента, електронното правителство е висша форма на държавна грижа за гражданите и затова не може повече да отлагаме неговото финансиране. Четвъртият приоритет, който Плевнелиев изброи е енергийната ефективност. Ако България иска да се оборудва технологично на ново ниво, решението е енергийна ефективност. Дълбока заблуда е, че една атомна електроцентрала, която ще струва 10 милиарда и ще налее пари за висока технологичност на други държави, ще реши проблема с изоставането на българската индустрия като цяло, коментира президентът. Петият приоритет е създаване на предпоставки за балансирано регионално развитие, а шестият - иновации и конкурентно способност на малки и средни предприятия, изброи Росен Плевнелиев.
Президентството ще гарантира, че правителство по правителството, година по година ще има успех. Не може да има успех, ако няма концепция, каза Плевнелиев. Успехът е в правилната концепция, в конкретния план за изпълнение. Разчитам на вашата подкрепа, се обърна Плевнелиев към участниците. 2012 е най-важната година, повтори президентът и завърши встъпителното си слово пред участниците в Съвета по развитие на регионите и инфраструктура. /БГНЕС

48
2052
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
48
 Видими 
18 Април 2012 12:23
Из указанията за използване на сайта на президента: да се гледа на гладно.
18 Април 2012 12:33
Плевнелиев, това заседание на "Правителството на с(ед)янка" ли е?
18 Април 2012 12:35
И също така на трезво!
18 Април 2012 12:40
Съветът ще работи по шест ключови направления, които ще се финансират с европейски средства през периода 2014-2020 г


Ногостранно таковано жалко идиотче е...Да прочете Конституцията и...да се прибере на чергата си....Де се цели в 2020?Господар на пастирките ще става...
18 Април 2012 12:40
Пак ще си говорим общи приказки - магистралите, санирането и други начини за точене на дръжавни и евро пари.

Г-н Чехъл, искам да видя визията ти за развитие на регионите в сферата на индустриалното производство. Комунистите бяха построили по градове и села заводи, цехове, предприятия и безработица нямаше.
Сега като правим магистрали, санираме, строим зали и метро, дъги, тангенти и всякакви глупости по какъв начин развиваме регионите?
18 Април 2012 12:41
Чшшш, Бойко, к'во става тука бе?
Росенчо нещо май взе да си показва рогите.
Я бързо един "чембер" по главата, че да се съфиряса докато е време.
18 Април 2012 13:00
Чемберът е един и се нарича , дълбока и разумна Политическа Реформа ...
18 Април 2012 13:01
Ау, представям си каква скука ще да е! Като знам вдъхновените и безсмислени локуми на Президента, какви ли априлски тезиси ще се нанижат.... ужас..... който има нерви, да го гледа и слуша .
18 Април 2012 13:11
И също така на трезво!
Е те това е садизъм - хем да го гледам, хем на трезво! Не може да се издържи, такова гледане, без бутилка водка.
18 Април 2012 13:17
Отдавна в БГ има един регион и всички мигрират към него. Какви региони, какви пет?
18 Април 2012 13:30
Принципно в публичността няма нищо лошо! Стига да е в някакви разумни граници, при които тя е нещо полезно за хората и за държавата! А не в ситуация, при която тя служи само и единствено на целите на P.R.-a. Примери дал бог! Парламентът, вместо пространство за дискусия, дебат и законотворческа дейност, днес е орган за политически P.R. на управляващи и опозиция. Вижте само какви комисии си създават - половината от тях са за преследване на опозицията и хвърляне на калчища върху нея, а другата половина за прикриване на зулумите на управляващите. Правителството, вместо да бъде управленски орган, който взема решения за развитието на държавата, днес е орган за осъществяване на личния P.R. на примитива, въпреки че днес всичко в същата тази държава по същество обслужва неговата нарцистична персона. За съдебната система просто няма какво да се говори! Днес това кой е виновен и кой е невинен се решава не от закона и от съда, а от публичната активност на Цецо-Гестапото и общественото мнение, само по себе си манипулирано от горепосочения псевдоиндивид. А пък дори и съдът да вземе да отсъди противно на Цецовските въжделения и човекът да се окаже невинен, то той е вече толкова обилно залят с калчища, че щетите са станали непоправими.
18 Април 2012 13:56
Чемберът е един и се нарича , дълбока и разумна Политическа Реформа

Имате предвид фелосипедната алея покрай Дунав?
Или предстоящето възшествие на Пърдю? Не се подхилквайте, драги форумци, така го произнася шефката му - Хилъри Клинтън и даже подчинените му.
18 Април 2012 13:58
Ами като има пари за онлайн излъчване на това епохално събитие, направо наемете три-четири сателита и покрийте поне половината свят, да не изпуснат и чужденците Който е контактувал с болен от популизъм, явно пипва и той заразата на 100% - ето над каква ваксина също трябва да се работи
18 Април 2012 14:20
Основният му фокус ще бъде обсъждане на мерки за насърчаване на конкурентоспособността и инвестициите.

Амбициите са хубаво нещо, стига мястото, от което тръгват да е читаво.
Нужно е много сериозно внимание към намаляващите инвестиции и увеличаващата се безработица.
18 Април 2012 14:22
Още една опаковка словесни дъвки.
18 Април 2012 14:29
Със заседанието реално започват да функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети.


Mного хубаво изречение, което насажда у читателя убеждението, че преди да сформира форматите, Роско с ей тия две ръце е формулирал приоритетите, по които форматите са били сформирани.
18 Април 2012 14:40
Я да видим как е в "регион" Казанлък:
- "Арсенал"АД почти не бачка, поръчката за Сирия е в сандъци и чака.
- Фабрика "Катекс" работи на пълни обороти, и то само за износ.
- Фабрика "България" бълва конци за шибачниците, пардон, за шивашките цехове из България като за световно.
- Фабрика"Роза" тракалака на становете парашутна коприна за разни градински чадъри и плажни палатки нонстоп.
- Цеха за пружини в Крън не може си насмогне на поръчките.
- Барутния цех в Мъглиж - тоже.
- Цеха за зегерки в Шипка вече изнася за Япония.
- "Капрони"АД връти и дупчи нонстоп хидравлични разпределители за трактори "Беларус".
- "Въжарската фабрика" прави предпазни колани за автомобили и ги праща директно у Грмания.
- Кабелния цех, бълва по два тира на ден, комплектни ел-инсталации за "Фолксваген-Ауди" и за "Мерцедес".
...
А пари у бачкерите НЯМА!
НЯМА бе!.
Альо, Президентина наш, можеш ли обясни какво става в нашио "регион"?!
18 Април 2012 14:47
Хубаво щеше да бъде, ако ГЕРБ се бяха понапънали по въпроса що е това национален приоритет в България.
18 Април 2012 14:52
Не трябва да се напъват. Ще запушат канализацията.
18 Април 2012 14:54
Тук е Родос - тук скачай! Ха да вземат, както са се събрали, да му скочат на Северозапада, да ги видя колко са юнаци на регионалното развитие. Северозападнала България - най-бедният регион на Обединена Европа. Тъй рече днес Радиото, чух го сутринта.

Казанлъшко, Старо, е гюл трендафил в сравнение, да прощаваш.
18 Април 2012 15:30
Каквото планираме през 2012, това ще изпълним до 2020 година.
това ще изпълним


Само малоумник може да си позволи такова словоблудство-каквото планирал,ТОВА ЩЕ ИЗПЪЛНИ?! Ами тогиз да планира тъпнята на Тиквата-асфалтиране на Лунната пътека и...ЧУДОТО сътворено.Няма как при кучкар идиот палашът МУ да не е жалък идиот.

18 Април 2012 15:49
“Президентската институция ще следи правителство по правителство, година по година дали се полагат усилия и се постига напредък по националните приоритети”, заяви още Плевнелиев.
Абе, тоя човек чел ли е Конституцията?
Познава ли правомощията си?
Знае ли, че е назначен на представителната длъжност “топлещ стола за Борисов”?
Или се възприема като Супермена, който планира, разпределя, контролира, награждава и наказва?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек
18 Април 2012 15:51
То само като погледнеш кои са на кадрото и ти става ясно какво ще напланират.
А самото изпълнение 2020 година. До тогава я ще сменим приоритетите, я кризата ще ни принуди да ги променим.
18 Април 2012 15:52
Няма как при кучкар идиот палашът МУ да не е жалък идиот.
18 Април 2012 16:01
Вила, извинявай, цитирах те, ама не съм много на "ти" с копчетата, та не успях да отбележа цитирането...
Тъй че още веднъж палче за целия пасаж!
18 Април 2012 16:13
Да си призная, мислих, сравнявах, отказвах се, пак се връщах...
Все бисери...абе спрях се на този:
По магистралите, по железопътните линии трябва да се движат стоки, заяви държавният глава.
18 Април 2012 16:18
Тоя къде живее?
Росен Плевнелиев очерта шестте приоритета, по които ще се работи конкретно до края на 2012 година. Първият е транспортна инфраструктура. Според президента транспортната инфраструктура трябва вече да е даденост. По магистралите, по железопътните линии трябва да се движат стоки, заяви държавният глава. Техническа инфраструктура във водния сектор е вторият приоритет. Експертите смятат, че десетки милиарди са нужди, за да може България да обнови своята мрежа, но всички знаем, че водата е в основата на всичко. Знаем, че водата е бъдещият петрол и България категорично трябва да положи усилие за финансиране на своята водна структура, каза Плевнелиев.
18 Април 2012 16:25
Тоя къде живее?

Уви, сред нас.
Е, малко встрани де, но общо взето...
18 Април 2012 16:26
Ама не знаете, че после Плевню бил дал пресконференция за международните медии, мда. Детайлен преглед на основните приоритети на българската икономика до 202020 можете да получите ето туканка като натискате бутончето - всяко натискане ще показва нов приоритет...
18 Април 2012 16:28
Според президента, електронното правителство е висша форма на държавна грижа за гражданите и затова не може повече да отлагаме неговото финансиране.


Вие, господин Президент, сте, да прощавате, един глупак, силно надскочил нивото си на компетентност.
Президентът, съгласно Конституцията, олицетворява единството на нацията. Ами да си направят труда сътрудниците ви и да проучат около кои приоритети е единна нацията ни. Тях поставете, ако сте Президент, а не марионетка на сенчести кукловоди и проводник на интереса им.

Понеже съм си правил труда да намеря отговора, като гражданин на Президента си, бадева ви го давам.

БЕДНОСТТА, глупако! , президентски казано.

БЕДНОСТТА е тази, която изисква всяка, включително "висша форма на държавна грижа за гражданите". Това е, което не можете повече да отлагате.
18 Април 2012 16:30
"Ще отстоявам в следващите 5 години да не вървим настрани, категоричен е държавният глава."

А, хич не се притеснявай, няма да е настрани. Назад ще е. Ние отдавна вече го знаем.
18 Април 2012 16:33
По магистралите, по железопътните линии трябва да се движат стоки,

И от къде ще се вземат тези стоки, като нищо не произвеждаме Ето това трябва да е приоритетът ни, въдворен президентино - производството на стоки.
18 Април 2012 16:35
Плевнелиев е прав, начина е да се зариби реката и да се намери въдица.
А в държавната администрация съкращенията трябва да се повсеместни.
18 Април 2012 16:37
Плевнелиев е прав, начина е да се зариби реката и да се намери въдица.

Абе трябва си и ру.овч.ру да влезе в затвора.
18 Април 2012 16:39
Първият е транспортна инфраструктура. Според президента транспортната инфраструктура трябва вече да е даденост.


E6, не му се разбира много на Приора, даденост ли е вече транспортната такова или не е още даденост. Щото ако нещо "трябва" вече да е станало, то явно "още" не е, май.

Много се вълнувам от това, направо като участък от магистрала съм станал.
18 Април 2012 16:41
Капитан Немо, покорно благодаря за генератора. Ну и штучка! Беру на вооружение!
18 Април 2012 17:18
Да му дам идея за някои приоритети:
-образование за всички
-достъпно и ефективно здравеопазване
-достойно заплащане на труда
-неутрална външна политика с акцент върху държавния суверенитет

Вие добавете още!
18 Април 2012 17:19
Е по голямо ПРАЗНОГЛАВИЕ във властта не съм срещал. Май за цялото време досега само е“ проветрил“ президенството.
По магистралите, по железопътните линии трябва да се движат стоки( чии стоки бе човеко?). Техническа инфраструктура във водния сектор е вторият приоритет.Знаем, че водата е бъдещият петрол и България категорично трябва да положи усилие за финансиране на своята водна структура ( как по същество бе сладкодумецо).
Дълбока заблуда е, че една атомна електроцентрала, която ще струва 10 милиарда и ще налее пари за висока технологичност на други държави, ще реши проблема с изоставането на българската индустрия като цяло
а как ще се реши и кога?
Най- дълбоката заблуда на българите би била тази, че имат президент, това беше най- неподходяща личност, с ниво много по- ниско от средното за нашата интелигенция като цяло. Това се потвърждава от факта за обема на глупостите изговорил за единица време. Да се откажеш съзнателно от един енергиен проект като БЕЛЕНЕ, доведен до финална фаза, и в същото време да повтаряш като папагал за други алтернативи, това е ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО дъно.
Милионерът няма и хабер от масовото обезлюдяванена БГ, от масовата емиграция, от емигрантските пари, които спасяват от студ и гладна смърт хиляди пенсионери Плевналиев няма хабер от промишления колапс, от мащаба на междуфирмената задлъжнялост, от факта, че 70% от храните вече са вносни, че всички дейности са в редукция. Той тръгнал да фантазира. Плевналиев е най- яркият пример за посредственост в цялата ни история. Най- големият му принос към президентската институция ще бъде неговото мълчание, защото всяка дума излязла от устата му е смазващо тъпоумие.
18 Април 2012 17:20
Mladya hqsh,

и всичко останало от текста на преамбюла на конституцията.
18 Април 2012 17:55
функционират сформираните към държавния глава формати за дискусия по националните приоритети

Винаги съм казвал, че видиш ли платен комсомолски секретар - стреляй пръв.
Мила редакция, всеизвестно е, че Росенчо не може да си намери дирника с компас и карта. Затова и Лазар Причкапов го направи секретар на ОК на ДКМС в Благоевград. Тая душица даже жена си не може да убеди. Изтраяхме предателя Параванов, ще изтраем и тоя мушморок. От какъв бяс го рекламирате?
18 Април 2012 18:05
bloody mary
...
А в държавната администрация съкращенията трябва да се повсеместни.

Вие попържате князът?
Откак Бойко Борисов и възглавяваната от него партия ГЕРБ дойде на власт, държавната администрация постави няколко рекорда - като абсолютна цифра и като процент от населението. Друг рекорд са милиардите за въпросната администрация.
18 Април 2012 18:45
Идиотът си е идиот! Дали от рождение, дали от комсомолската си обремененост, дали от облъчването си от Бойко Борисов или от съпружеската си непълноценност, няма значение. Важното е, че за разлика от един литературен идиот, Швейк, който е умен, този е тъпак.
18 Април 2012 18:53
Единственото, което обединява двата сравнявани субекта по-горе, е възторжеността им.
Като се замислям сериозно обаче върху произхода и характера й, виждам, че при обсъждания субект от заглавието на материала тя е по-натурална, избликва от самата природа на естеството му, а при литературния паралел - хм, бих се замислила да я нарека естествена и неосъзната.
18 Април 2012 19:00
Що го няма образовенито в "великолепната шесторка" приоритети? Не беше ли то "тотален приоритет"? Или нещо съм се заблудил?
18 Април 2012 19:11
Подкрепям Геновева в избрания наклон
18 Април 2012 19:15
БЕДНОСТТА, глупако! , президентски казано

Firmin
И СПРАВЕДЛИВОСТТА
И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА
И РАВЕНСТВО ПРЕД ЗАКОНА
18 Април 2012 19:25
и всичко останало от текста на преамбюла на конституцията.

wreckage,
КОНСТИТУЦИЯ на Република България

Обн., ДВ, бр. 56 от 13.07.1991 г., в сила от 13.07.1991г.

Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ, като обявяваме верността си към общочовешките ценности: свобода, мир, хуманизъм, равенство, справедливост и търпимост; като издигаме във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност; като съзнаваме неотменимия си дълг да пазим националното и държавното единство на България, прогласяваме своята решимост да създадем демократична, правова и социална държава, за което приемаме тази КОНСТИТУЦИЯ
20 Април 2012 13:01

"В България приключваме веднъж завинаги с усещането, че ние можем напред, ама след това малко настрани, след това ще дойде някой нов – малко назад и след това евентуално малко наляво или на дясно", очерта Плевнелиев начина, по който трябва да се движи страната. Ще отстоявам в следващите 5 години да не вървим настрани, категоричен е държавният глава.


Тесногръдо и жалко човече. Тази фраза разкрива напълно интелектуалната ти и духовна нищета.

Това "... напред, ама след това малко настрани, след това ще дойде някой нов – малко назад и след това евентуално малко наляво или на дясно", ако го видиш изпълнено от някой майстор на аржентинското танго, или пък на бойните изкуства, то ще разбереш, че именно в това е красотата и хармонията на движението. В неговата сложност. Сложно движение в сложен Свят на динамична турбулентност. Свят на многообразие, Свят на неопределеност, рискове и несигурност. Свят на внезапни и радикални промени. В който оцелява и се развива само този, който се променя и адаптира. Напред маршируват само фалангите на фанатиците и в най-добрия случай - зубрачите с лента "Отличникъ" на гърдите.

"В България приключваме веднъж завинаги ...". Колко "завинаги", еднодневко?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД