:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентът е станал, докато машината се е връщала към самолетоносача „Роналд Рейгън“
Европа изглежда по един начин от Франкруфрт и по друг от "долния десен ъгъл", обясни Томислав Дончев
Ще ги смачкат, опасява се бившият ни консул в турския град
По тялото му е имало и наранявания с нож. Полицията не изключва нито една версия
БСП щяла да даде време на Цвета Караянчева
Чешкият президент беше на гости на Владимир Путин в Сочи
Анализ на ЕВБР сочи, че държавите от региона имат нужда от нови стратегии за растеж
СТАТИСТИКИ
Общо 357,199,324
Активни 1,471
Страници 55,432
За един ден 1,302,066

Силна цигулка ще свири в галерия "Модо"

Снимка: Модо
Теодора Късметска-Сороков
Теодора Късметска-Сороков - цигулка, и Ивелина Казанджиева - пиано, ни обещават от галерията, която извоюва място в културния пейзаж на столицата. "Музика за цигулка и пиано" е концерт с произведения на Моцарт, Брамс и Шимановски; ще можем да го видим на 20 април, петък, от 19:00 ч. в галерията.

Теодора Късметска-Сороков, родена в София през 1977-а, още на четири и половина години е приета в Музикалното училище "Любомир Пипков". През 1993 година продължава в Лисабон при Валентин Стефанов. 16-годишна (през 1994 година) е приета във Виенския университет по музика, където следва при известните австрийски цигулари, професорите Йоханес Майсел и Йозеф Хел. През 2002 година завършва с отличие и продължава професионалното си усъвършенстване в Есен (Германия) при изтъкнатия български цигулар проф. Минчо Минчев. Дипломира се през 2004 г. и веднага е приета на работа в Симфоничния оркестър на Нюрнберг. На следващата година спечелва място в първи цигулки на Тонкюнстлер оркестър и се завръща във Виена, където работи и в момента. Още като студентка Теодора Късметска-Сороков става концертмайстор на Виенския младежки оркестър, с които концертира в най-реномираните зали на Европа. Участва като солистка в тържествени концерти, организирани от австрийското правителство във Виена, в Люксембург и в концерти под патронажа на Йехуди Менухин.

Ивелина Казанджиева завършва Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". Носител е на 13 награди за "най-добър клавирен съпровод" от различни международни конкурси. Концертирала е в почти всички страни в Европа, а така също няколко пъти в Япония.
856
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД