×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
„Те трябва да представят факти“, отговори Мария Захарова
В центъра на Лондон пък е евакуирана метростанция заради човек, заплашил да задейства бомба
Правосъдният министър Цецка Цачева иска и държавата да поеме отговорност за охраната им
Земеделският министър Румен Порожанов: Няма опасност за хората
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,797,805
Активни 1,371
Страници 93,274
За един ден 1,302,066

Министър Найденов нарече Корнелия Нинова талибан

Тя се закани, че ще го съди за клевета
 

Земеделският министър Мирослав Найденов атакува депутатката на БСП Корнелия Нинова, която му отвърна, че ще го съди за клевета. Левицата вече се закани да даде министъра на прокурор заради избора на посредници за борсовата търговия с дървесина.
Днес Мирослав Найденов откри първата сесия на Софийската стокова борса за продажба на дървесина. Той посочи, че това е най-прозрачният начин за предлагане на дървесина и тази практика ще продължи, съобщи дир.бг
Министърът потвърди, че с промени в закона ще отпаднат преференциите за малките местни фирми, както и за големите фирми или така наречените стратегически партньори.
"Поне 50% от добитата дървесина в България ще минава през стоковите борси, което ще зависи от начина, по който ще тръгнат нещата", подчерта министърът и добави, че 10 000 лева комисиони от продажбата ще бъдат дарени на бедстващите региони .
Мит, според министъра, е, че комисионата ще бъде около 2 млн. лева, както заяви депутатът от БСП Корнелия Нинова. По думите му това е "поредният балон".
"Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно. Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм", коментира Найденов.
Вчера Нинова обвини Найденов, че вдига цената на дървесината с регламентирането на продажбата чрез стоковата борса и поиска прокурорска проверка дали министърът е извършил престъпление заради начина, по който са избрани шестте фирми за търгуване на дървесината на борсата. Нинова изтъкна, че процентът на комисионната е завишен, с което се облагодетелстват приближени на ръководството на борсата и до властта.
Министърът категорично отрече обвиненията в роднински и други връзки с избраните фирми за продажба на дървесина на Стоковата борса.
"Не са ми роднини, нямам сестра. Избрани са и са препоръчани като специалисти от Софийската стокова борса и ние разчитаме на експертизата, която ни е препоръчана. Всичко останало са поредните лъжи", коментира Найденов, цитиран от "Фокус".
Корнелия Нинова обаче обяви, че завежда дело за клевета срещу министъра. "Не съм си намерила името на улицата, за да позволявам на Мирослав Найденов да ме унижава. Сигурни сме, че ще има още оставки – Нели Нешева се освобождава за 12 000 лв., а Найденов в момента злоупотребява с кризата с дърва и извън закона обогатява свои приближени фирми с около 2 млн. лв. По повод нашия сигнал до прокуратурата, днес панически Мирослав Найденов заявява, че заемаме такава позиция, защото сме се облагодетелствали от дървената мафия. Понеже конкретно цитира моето име – днес завеждам дело за клевета срещу него”, каза депутатката.
Първият търг от търговията с дървесина на Софийската стокова борса е предизвестен, коментира по-рано пред България он ер Калин Симеонов, председател на Браншовата камара на дървообработващата промишленост. По думите му членове на камарата не са могли да участват на търга.
"Фирмите, които днес ще спечелят, са предварително определени от Министерство на земеделието и храните", изтъкна Симеонов и заяви, че камарата ще сезира прокуратурата и ще организира протести.
Той бе категоричен, че в резултат на нарушението, всеки кубически метър дървесина, който се търгува през борсата, ще бъде със завишен с между 10 и 20 лева.49
4364
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
49
 Видими 
17 Февруари 2012 14:29
И тук няма изненада. Бат пожарникар и шефа на борсата са стари дружки от милиционеския комсомол ...
17 Февруари 2012 14:35
Мирослав Найденов да ме унижава

а може би всъщност курнелия нинова да бъде уважавана, поне един път седмично

изгори за да светиш!
17 Февруари 2012 14:35
Министър Найденов нарече Корнелия Нинова талибан

Тя се закани, че ще го съди за клевета
В смисъл... не е талибан?
17 Февруари 2012 14:39
Талибани (на пущу طالبان - ученици, студенти) е радикално ислямистко движение в Афганистан.


Не е ученичка, не е студентка, не е радикална ислямистка и е родена в България. Четири неверни твърдения.
17 Февруари 2012 14:43
Цял свят търгува през борси и тържища, само тук властват посредниците, фирмите бушони и прочие постсоциалистически "пазарни" елементи А за червения/син талибан няма нужда от коментар
17 Февруари 2012 14:55
канибал ли ми рече?
17 Февруари 2012 14:58
МинистЕра пак не е в час. Точно талибан трябва да се назначи като антитерорист, защото ще знае какви хватки ползват другите талибани. Ама де толкоз мозък у наш Миро
17 Февруари 2012 15:01
Пушек от халосни патрони май.
17 Февруари 2012 15:01
О! свещена простота. Че на борсите всичко е посредник до посредник. Допълнителната екстра е още един посредник-борсовия посредник.
17 Февруари 2012 15:05
К*рнелия, какво хубаво име.
На кого ли е кръстена?
.
А туй че мин.Миро е дръвник, тряба ли да го доказваме?
17 Февруари 2012 15:11
Ама защо ще го дава на съд - да го извика, както Боко, отвън да се разберат като мъже
17 Февруари 2012 15:16
И талибаните, и комунистите са фанатици, та дрънкат, така че е прав министерот ! ...
Идеята Курнелия да бъде "обиждана"/"обгрижвана" редовно е добра, така излишната й енергия и демагогски патос ще бъдат изразходвани по-безопасно.
17 Февруари 2012 15:31
Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм

Ами то, ако имаше такива в службите на УСА, едва ли щеше да се стигне до 11.09.
Точко както умните корпорации назначават доказали се хакери за шефове по кибер-сигурността.
Но тук нравите са други - вземаш верен на Партията милиционер и го правиш кибер-спец в ГДБОП да гони сървърите на Читанката по покривите.
17 Февруари 2012 15:44
Абе Миро, Миро, абе ветеринарино, защо не я наречеш "комунистка" - то е два пъти талибан, а ти само я чешеш срещу косъма. Тя е от тези дето до обед мрази себе си, след обед другите. Не че от вашата партия сте цвете, ама когато комунист ми заговори, все едно че вика с пълен глас " Крадааааат, а можехме ниеееее това да го окрадеееем"
17 Февруари 2012 15:45
Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм",

Ха-ха, другарят не подозира даже колко е прав -- сещам се например за Франсоа Йожен Видок, бащата на съвременната криминалистика, който е имал доста богато досие от другата страна на закона. Така, че от един талибан би се получил доста добър специалист по антитероризъм (ако той самият е бил добър специалист по тероризъм )

Този министър наистина не мисли като говори :/
17 Февруари 2012 15:46
Надявам се Нинова наистина да предяви иск срещу Мършата.

Всеки гербав с повдигнато обвинение е малка крачка по пътя към нормалността.
17 Февруари 2012 15:50
И в крайна сметка как ще се отрази това на цената на дървата след като се мине през Софийска стокова борса?
Конкретен пример където живея - есента 65 лв кубика дъбови и акациеви нацепени дърва. Сега 100 лв кубика и не се намират.
След излизането на борсата цената ще падне ли под тези 65 лв кубика?
А че, миро е един от сериозните лобисти в тва правителство мисля, че няма съмнение за всеки един колега от форума.
17 Февруари 2012 15:58
Малей, да се занимаваш с кудкудякането на кОрнелия си че чист мазохизъм. Найденов да се прегледа.
17 Февруари 2012 16:00
Леко с яйцата, Миркоо, че ти са рохки
17 Февруари 2012 16:08
"Точно тя да е специалист по антикорупционни практики, тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно. Това е все едно да поканите някой талибан като специалист по антитероризъм", коментира Найденов.

Никъде не видях, Миро да нарича Корнелия талибан.
Видях думата талибан в изречението, но тълкуванието е "огънато".
Все пак, нека бъдем обективни.
17 Февруари 2012 16:11
Предната вечер даваха интервюта с разни малки предприятия и търговци по дърводобив.
Всички си казаха, че ще се вдигне цената на кубика с около 20-30%.
И си обясниха защо хората.
Не ме учудва - където това говедо мършата се е намесило, винаги се е вдигала цената на продукта веднага.
Този гьотверен е в челната тройка по вредност.От време на време си разменят третото място с Тотю, Аню или Николайчо, но обикновенно за кратко и мършата се връща на престижната позиция.На първите две се менкат цвък и пицко.Оня е в небесата.По вредност.
Та талибанчето е мършата и му се чудя на акъла, всички други или има накъде да вържат, или да получат протекция, ама този така може да отнесе "всичко коз", че бик да го щиба ше е петимен.Вместо дузина под пижамата и по ред.
17 Февруари 2012 16:11
До чука, марсианеца и др.: Момчета, доста грубичко го раздавате. Да не кажем просташки. То не че е за чудене, като се вземе предвид деликатността и чувствителността на вашите вождове и учители но все пак гус'жа Нинова е дама. Ако имате нек'ви аспирации към нея, питайте в НС, сигурен съм че ще ви дадат я телефон, я адрес, обяснете и мераците си лично.
А иначе и аз не разбирам за какво е цялата патаклама. Мноооого пък чувствителна тая жена. Ей на, Миро цял свят го знае като "Мършата", Боко като "Тиквата" или "Рапона"и т.н., пък на, никого не са осъдили за клевета. Тя сега за едно "талибан"...
17 Февруари 2012 16:14
...тя, която беше изгонена от нейното правителство, мисля, че звучи несериозно.

---
А Миро от къде му дойде прякора? Небеше ли уволнен от същото правителство за едни 40 т. говеждо месо, пуснати в България с негово разрешение? За съжаление бе само уволнен от Станишев, а трябваше да бъде и следствен!
---
Та точно той ще говори за чужди далавери!!! Миро мършата така и не разбра какво е стандарт и след всяка негова акция цените /но не и качеството/ само се вдигат! Споредмен той е вандал в системата на селското стопанство и храните.
17 Февруари 2012 16:15
Буквалният превод на думата талибан е ученик.Та не виждам за какво ще го съдят?
17 Февруари 2012 16:16
А Миро от къде му дойде прякора? Небеше ли уволнен от същото правителство за едни 40 т. говеждо месо, пуснати в България с негово разрешение? За съжаление бе само уволнен от Станишев, а трябваше да бъде и следствен!

Доказа се единствено, че е от неговия кабинет. Сега дали е бил той, дали секретарката му не се знае
17 Февруари 2012 16:18
сигурно е била секретарката.
17 Февруари 2012 16:25
Редно е да го съди. Она си е талибаница.
17 Февруари 2012 16:36
сигурно е била секретарката.

Ъхъ, не е талибан а жертва, тъй ли?
Е, тогава няма да му е трудно, обръгнал е.
17 Февруари 2012 16:38
galfonizator
До чука, марсианеца и др.: Момчета, доста грубичко го раздавате. Да не кажем просташки. То не че е за чудене, като се вземе предвид деликатността и чувствителността на вашите вождове и учители но все пак гус'жа Нинова е дама

Уважаема,
моят вожд и учител си остава Георги Димитров
Натисни тук
още не се появил такъв да го замести в душата ми
а г-жата заедно с другата вувузелка Мая Манолова заместиха предната "звезда" на компартията - Татяна Дончева и както обикновено се получава - сурогат
17 Февруари 2012 16:39
Ни тъй, ни иначе. Цената на дървесината е редно да расте, т.е. да се ограничи пазара, защото горите са богатство и трябва да се опазят за поколенията. Но пък високата цена стимулира нелегалната сеч. А горските и те са хора. За да има ред - по един GPS на всяко дърво.
17 Февруари 2012 17:08
Щастливи кокошки, щастливи прасета и едно щастливо ГОВЕДО - Миро Мършата!
17 Февруари 2012 17:27
Не ви знам момчета,но аз съм в този бизнес(първично дървообработване)вече 19 години!Бедна ви е фантазията за каква корупция става дума в горите!Като започнеш от най-нише стоящия горски,та до най горе!Не случайно горските са с едни от най-ниските заплати,а по доходи конкурират митничарите!Миро нищо няма да направи освен вдигане на цените за крайния потребител!Много по-тарикати от него се мъчиха да играят дървения материал на търгове,ама винаги селския горски ще поръчва в кръчмата-"дай мезе за един кубик дърва"т.е.кражбите ще ги има!
17 Февруари 2012 17:45
Ъхъ, не е талибан а жертва, тъй ли?
Е, тогава няма да му е трудно, обръгнал е.


Ако имах акаунт във фейса, щях тутакси да пусна една шестиция в защита на невинната Мърша. "Корнелийо, долу ръцете от Боковия кьопекчия!!!" или нещо такова.

Ама пусто нямам акаунт.
17 Февруари 2012 18:27
Дебелогъзата мажоретка на Сер. да внимава с изявите си!

Корнелия Нинова изгоря заради шефа на “Фронтиер”
“Не съм изненадана от решението. Ще оставя нещата така. Разбрали сме се вече”. Така коментира Корнелия Нинова уволнението си като зам. министър на икономиката.
Нинова попадна във вихъра на скандала покрай познанството си със следователката Татяна Шарланджиева. Подслушани телефонни разговори показаха, че двете са разговаряли по телефона с шефа на “Фронтиер” Красимир Георгиев преди всеки негов разпит. Така показанията на бизнесмена като свидетел по делото за пране на пари срещу бившия шеф на столичната “Топлофикация” Валентин Димитров са били предварително нагласявани.
Корнелия Нинова бе зам. министър от квотата на БСП. В Министерството на икономиката и енергетиката 38-годишната юристка, която е и член на ВС на БСП, отговаряше за външноикономическите връзки, държавния резерв, търговията с оръжие, “Булгартабак”, офсетните споразумения, свързани с доставки за армията. Нинова е шеф на УС на две стратегически предприятия - “Булгартабак холдинг” и “Международен панаир Пловдив”.
От 1997 до 2005 г. Нинова е била изпълнителен директор на “Техноимпекс” АД - известното инженерингово предприятие, което бе приватизирано през 1999 г. Бъдещият зам. министър участва и в РМД-то, купувач на “Техноимпекс-98”. Разбира се, че са се разбрали, коментират българите. Но е добре да си припомним Корнелия Петрова (Нинова) как с Грета Дончева изхвърлиха от кабинета му тогавашния изпълнителен директор на “Техноимпекс” Спас Панчев (зам. министър на отбраната в настоящия кабинет), след като им бе поверено управлението на милиони долари активи и възможността за РМД приватизация (успешно реализирана вече само от Петрова-Нинова през 1998 г. и “Техноимпекс” беше продадено, след като задграничните вземания са прибрани и сметките на предприятието празни).
...
По отношение на Нинова няма да се спираме сега как тя стана приказно богата в резултат на това назначение, като участва в приватизацията на същата фирма, чиято сграда на пъпа на София, на ръка разстояние от площад „Александър Батенберг”, днес се оценява на милиони. Няма да се занимаваме и с нейната роля в заграбването на Международен панаир – Пловдив, от члена на Националния съвет на БСП Георги Гергов. (Корнелия Нинова може и да иска да забрави, че е била председател на Борда на директорите по времето, когато червеният олигарх започна да коли и беси в най-проспериращото държавно дружество...
17 Февруари 2012 18:50
seeker
17 Февруари 2012 18:57
Миро "мършата" е скопен овен, иначе да вика талибан на такава жена? Тя се разхубави и отслабна като остана само на политическа работа. Давай Корнелия, покани го на един шамар!
17 Февруари 2012 19:21
Като се махнат куриозите и словесната шума, стават ясни 2 неща - дървесината ще поскъпне и България ще остане в скоро време без гори. Останалото е пушилка, за да не се набива на очи стопяването на горите. Ходя в планините и гледам как върви гола сеч навсякъде и никой нищо не прави за залесяване.
17 Февруари 2012 19:21
-Комшу, честита внучка! Как я кръстихте,а?
-Корнелия.
-Че що пък Корнелия?
-Ми сватята е курва, пък мойта - Нели...
17 Февруари 2012 20:50
Boianova, Boianova, Фидосова и Цецка са добродетелни, а като те чета, вероятно и ти и както казва Чърчил за своя политически опонент Атли, имате всички основания за това. Сега ми хрумва, че в парламентарната група на ГЕРБ доста градушка е паднала. Не е като в "Атака", ех.
17 Февруари 2012 21:26


...Благодаря на всички, които по всеки повод изразяват убеждението си , ЧЕ ВЛАСТТА В РЪЦЕТЕ НА ГЕРБ , е РАВНОЗНАЧНО НА ДЕЦА В РЪЦЕТЕ НА ПЕДОФИЛИ...

...Всичко друго са дъвки за и от мазни задници и стари моми ...
17 Февруари 2012 21:37
МинистЕра пак не е в час. Точно талибан трябва да се назначи като антитерорист, защото ще знае какви хватки ползват другите талибани. Ама де толкоз мозък у наш Миро

Преварила си ме Писи Миси.По същата логика в горските стопанства 8 от 10 горски са били бракониери.И сега са такива,но ако не си правилния човек-изгаряш
17 Февруари 2012 21:50
Дайба специалистите по борсова търговия, дайба - няма начин цената да не се повиши, ако всичко минава пред борсата > а) търговията се осъществява чрез борсови посредници = това са ония пичове, регистрирани на софийската стокова борса, дето също има да плащат сметки и да издържат семейства; б) таксите по транзакциите не са малки; в) количеството (според дебила министър около 50 %) е сравнително малко, така че на борсата (централизирано) търсенето ке превишава предлагането, ерго котировките ке се повищат;
17 Февруари 2012 22:05
Ми на друго място го постах - мислех, че този идиот ще дигне кубика с 30% а то се оказва със 100%.
Елате бе, елате хилади младежи, ще си бракониерствам или ще си плащам "сивичко" и ще ми сяда наполовина.
Това е палажението не се спря, Мърша мръсна!
18 Февруари 2012 03:16
Без да иска министърът е улучил. Комунист и талибан е едно и също. Разликата само е , че комунистите са фундаментални атеисти, а талибаните са фундаментални мюсюлмани.
18 Февруари 2012 04:29
Не ме учудва - където това говедо мършата се е намесило, винаги се е вдигала цената на продукта веднага.

това е много верно; чувал съм, че по времето на влъко червенков имало 6-то понижение на цените на земеделските проукти, каквито тогава е имало. а после тошо правешки се ги дигаше.
сега въпросът е за кого плачат куманизете тия дни?
18 Февруари 2012 09:39
Корнелия Нинова обаче обяви, че завежда дело за клевета срещу министъра.

Абе що не се разберат като мъже.
18 Февруари 2012 09:49
Според мен по правилната правна квалификация е обида;
18 Февруари 2012 11:38
...комунистите са фундаментални атеисти, а талибаните...

Чакай да помислим:

-безусловна вяра
-свещенни книги
-свещенослужители
-инквизиция
-храмове, шествия в прослава на...
-мумии, на които всички са длъжни да се кланят...

Не, определено не съм съгласен.
Издигането на ново божество започва със събаряне на старите, оттам е и заблудата, че били атеисти.
18 Февруари 2012 11:41
Да добавим - избран народ - избрана класа.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД