:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че убитите руснаци били 9
Тенисистът би "щастлив губещ" от Египет и е във II кръг на "Ролан Гарос"
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,218,492
Активни 1,210
Страници 82,982
За един ден 1,302,066
Писмо от “България” 1

“Проклет да е Цеко!”

РЕЗЮМЕ: В това писмо ще стане дума за критиката. Екологична, медийна, литературна, икономическа - всякаква. Край на резюмето.Човек не може да прочете всички книги, да изгледа всички филми, да отиде на всички концерти. Щем не щем, осланяме се на оценките на специализираната критика. Бизнесът - и той. Standard and Poor's понижи рейтингите на 9 европейски страни. Ако сте инвеститор, ще повярвате ли на Стандард енд Пуърс? Възможните отговори са три: "Да", "Не" и "Не знам".

1. Да. Стандард енд Пуърс са анализатори с авторитет. Аз нямам физическата възможност да боравя с толкова икономически и политически данни с колкото те боравят и ще им се доверя. Те казаха, че европейците не действат ефикасно за излизане от кризата и за растеж. Аз също виждам, че това е така и Стандард енд Пуърс не са криви, че това е така.

2. Не. Стандард енд Пуърс казаха, че не си поставят за цел да разрушат еврозоната. Значи те нямат вярна преценка дори за самите себе си. Кои са те, че ще рушат или няма да рушат еврозони? Заедно с Мудис и Фич Стандард енд Пуърс е просто една от трите големи рейтингови агенции. Къде бяха те да предупредят за кризата, която се разрази в САЩ и обхвана света?

3. Не знам. Досиетата на рейтинговите къщи са грамада от грешни прогнози. Неволно или предумишлено грешни, аз не мога да знам. Ако поискате да научите за предумишлено грешните прогнози, целещи икономическото сриване и поставяне под зависимост малки и слаби държави като България, прочетете книгата на Джон Пъркинс "Confessions of an economic Hit Man". ЕС, колкото и да е кусурлия, ще е твърде голям залък за "икономическите хит-мени". Те дори в една закъсала Русия не успяха докрай, макар Мадлин Олбрайт да каза, че не е справедливо Русия да разполага с толкова голяма част от подземните богатства на света. Грешен е икономическият модел "растеж, растеж". Няма безкраен растеж. Той би унищожил планетата.

Аз лично клоня към отговор номер три, но поради липса на достатъчно знания не ще нагазя в по-дълбоки икономически води. Връщам се към моята по-обща тема за критиката въобще.

За да критикуваш нещо, ти трябва да можеш да направиш това нещо по-добре от този, когото критикуваш. Литературните критици критикуват книгите, които те самите не могат да напишат. На Кево (Кеворк Кеворкян) му вярвам, когато той прави телевизионна критика, понеже той правеше по-добра телевизия от сегашната.

Тези дни умря пианистът Алексис Вайсенберг. Аз не го познавах и никога не съм говорил с него, ала той ме отказа да пиша музикална критика. Леа Коен я пишеше по-добре от мен, но тя не можеше навсякъде да пише; аз също се вреждах да пиша и ми плащаха, и бях доволен, че пиша за музика, а не за политика. Пишех къде Стокхаузен вгражда в композициите си математически формули и защо той е на корицата на албума на Бийтълс "Sergeant Pepper" и защо толкова му се възхищават Майлс Дейвис и Пол Маккартни.

Престанах да пиша за музика, когато отидох на концерт на Алексис Вайсенберг, за да напиша рецензия. Казах си: Джимо, ти можеш ли като Вайсенберг да изсвириш "Петрушка" на Стравински? Я си погледни ръцете с пръсти като кебапчета. Така престанах да пиша рецензии за клавирни изпълнения.

Моето пиано - това съм го разказвал сто пъти - стана на трески през бомбардировката на София на 10 януари 1944. Сигурно щях да стана посредствен пианист. Трябва да благодаря на англоамериканците, че не станах. Не им благодаря, че в бой с тях загина кръстникът ми Спайч, който беше летец изтребител. Много софиянци загинаха тогава под развалините. Миналата седмица в парламента ни имало предложение да се почете паметта им. Парламентарната началничка казала не. Нито да се гласува, че арменското клане е геноцид. Само за българските турци ще се покайваме, дето насилствено им сменяхме имената по тодорживковото време. Аз мисля, че да ти вземат името е лошо, но е още по-лошо да ти вземат живота, ако си арменец в Османската империя или софиянец през бомбардировките. Аз щях да взема по-умно решение от решението на парламентарната началничка.

Искаше ми се да правя критичен преглед на българските медии; бил съм във всякакви медии и нещичко назнайвам. Но нямам нерви. И сили нямам. В София сега има повече радиостанции, отколкото в Лондон. Вестници с лопата да ги ринеш и вземи единия, че удари другия. От реклама на стоки те не се издържат, българското потребление е свито и продължава да се свива; сегашният началник на България генерал ББ (Бойко Борисов) дори препоръча самозадоволяване - "Садете си картофи". Аз него престанах да го критикувам, щото не знам за коя негова глупост по-напред.

Голяма част от българските медии хвалят ББ с раболепието, с което медии и поети хвалеха Тодор Живков.

Прежалих се за един ден и следих, доколкото можах радиата, прегледах българските вестници. Оказаха се два вида. Такива, които са премълчали, и такива, които едва-едва са смотолевили, че български момичета и момчета, скиорчета, сноубордистчета и природозащитничета се появиха пред парламента с плакати "Проклет да е Цеко".

Дали защото Цеко Минев не им дава да се пързалят на Витоша, докато парламентарните умове узаконят ламтежа му да застроява и да сече още гори във Витоша и другаде? Или защото са прочели поемата "Грамада" на Иван Вазов, дето селяците хвърлят камъни и казват "Проклет да е Цеко", и става грамада от камъни? Не знам. В едно предишно мое писмо, озаглавено "Кукуригу", аз написах, че се качвахме на Витоша дори през село Чуйпетльово, откъдето е по-трудно. Но ако децата с лозунги "Проклет да е Цеко" са протестирали против това, че алчните български предприемачи съсипват планините и черноморския бряг, аз съм с децата, понеже освен хубавата природа, ние друго нямаме и с дупчене за шистов газ ли, с друго ли ще я съсипване, все е престъпно.

Медиите премълчаха протеста "Проклет да е Цеко", понеже откакто се комерсиализираха, повечето свирят на две струни. Едната е струната на клюките, измислиците, простотиите. Другата струна е лазенето пред ББ. Двете струни са в съзвучие.

Докога ще е тъй?

Едновремешните колежанчета философствахме така:

"Колкото повече учиш, толкова повече знаеш, колкото повече знаеш, толкова повече забравяш, колкото повече забравяш, толкова по-малко знаеш. Що да учиш тогава?"

Така измислихме закона за контрапродуктивността, само че ние не го наричахме закон за контрапродуктивността, а и едва ли ние сме го измислили.

На сергията на медиите колкото си по-четен, слушан, гледан, толкова повече печелиш от реклами. Колкото повече рекламираш, толкова повече досаждаш с тъпи реклами, по ти се стеснява аудиторията и по не печелиш от реклами.

Тук печатните медии имат мъничко предимство пред аудиовизуалните, понеже във вестника рекламните тъпотии просто ги прескачаш. Но това не променя световната медийна картина. Колкото и тъпотии и измислици и клюки да печатат печатните медии, аудиовизуалните ги надпростачиха благодарение на неимоверно бързото развитие на телекомуникациите.

Ала ето че влезе в действие законът за контрапродуктивността. Поради бързото развитие на телекомуникациите младите (аз ги наричам децата) почнаха да общуват помежду си, да се самоорганизират за екологически или за политически протести без посредничеството на каквито и да било медии, без партии да ги оглавяват, за да им яхнат протестите. Явлението е глобално - от "Окупирай Уолстрийт" до "Не щем шистов газ в България" и "Проклет да е Цеко" от поемата "Грамада" на Иван Вазов.

Племенникът на Иван Вазов играел вратар, когато българският футбол бил още в пелени. Във Варна били на посещение на добра воля английски моряци и щели да играят приятелски мач с българите. Варненци (варналии), за да не се изложат, поискали племенникът на Вазов, момче, което учело в София, да им е вратар. Момчето имало да пише съчинение за "Под игото" и обяснило това на чичо си Иван Вазов, когато той си пиел кафето с професор Шишманов. Вазов, заради спортната чест българска, кандисал племенникът му да отиде във Варна, пък той ще му напише съчинението за "Под игото". На футболния мач във Варна английските моряци били българските домакини. Жалко че със загуба дебютирал българският футбол в първия си международен мач.

А професор Шишманов се спукал от смях, понеже Иван Вазов получил двойка за съчинението за "Под игото", което Иван Вазов написал за племенника си.

Но аз съм само един разказвач на приказки; вие не вярвайте на моите приказки за литературната и за останалата критика. Те са измислици.

Jusautor DI copyright

84
28225
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
84
 Видими 
17 Януари 2012 19:48
Аз щях да взема по-умно решение от решението на парламентарната началничка.
Не са много тези, които не могат да взимат по-умни решения от парламентарната началничка. Това, всъщност, го може всяко хлапе.
17 Януари 2012 20:00
макар Мадлин Олбрайт да каза, че не е справедливо Русия да разполага с толкова голяма част от подземните богатства на света.

Предполагам, че авторът като ерудиран, честен и уважаван журналист може да посочи източник за казаното от Олбрайт (извън руските конспиративни сайтове)?
17 Януари 2012 20:02
сегашният началник на България генерал ББ (Бойко Борисов) дори препоръча самозадоволяване - "Садете си картофи". Аз него престанах да го критикувам, щото не знам за коя негова глупост по-напред.

То вече никой май не критикува - само се чудим и смеем ...
17 Януари 2012 20:04
А професор Шишманов се спукал от смях, понеже Иван Вазов получил двойка за съчинението за "Под игото", което Иван Вазов написал за племенника си.


Така му се пада, като не е чел литературна критика и не е разбрал какво е искал да каже авторът.
17 Януари 2012 20:11
Аз него престанах да го критикувам, щото не знам за коя негова глупост по-напред.

А защо не пробваме и във форума?
Димитри, днес някак си суховато! Липсва нещо. Дали не е написано , само защото е сряда и трябва да се запълни колонката?!
17 Януари 2012 20:19
Аз мисля, че да ти вземат името е лошо, но е още по-лошо да ти вземат живота, ако си арменец в Османската империя или софиянец през бомбардировките. Аз щях да взема по-умно решение от решението на парламентарната началничка.


И аз така мисля уважаеми авторе
17 Януари 2012 20:21
Стандард енд Пуърс казаха, че не си поставят за цел да разрушат еврозоната. Значи те нямат вярна преценка дори за самите себе си. Кои са те, че ще рушат или няма да рушат еврозони? Заедно с Мудис и Фич Стандард енд Пуърс е просто една от трите големи рейтингови агенции.


- Бях еrrand boy. Момче за поръчки. Като Муди. Знаеш ли го Муди? - попита ме Уилфред под сърповидната колонада с VEF-а на коленете си.
- Не - казах аз.
- Джон Муди започна като errand boy. Той стана агенция за кредитен рейтинг.


http://www.segabg.com/article.php?id=406163
Под сърповидната колонада
Димитри Иванов
11 Март 2009
17 Януари 2012 20:22
Двойката на Вазов била заради твърдението му, че Бойчо Огнянов е измислен герой, а не с прототип Бенковски, както твърдял учителят...
И тогава е било опасно да противоречиш на официалното мнение.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

17 Януари 2012 20:25
Статия в десятката. Да, ако можехме една грамада да натрупаме пред парламента.

Фейсбук групата, обаче, няма масовото въздействие на централната телевизия. На светлинни години е. Още имам познати, при това интелигентни и четящи, които не са и чували за шистовия газ, нито за изсичането на Витоша. След месеци разясняване. На всичко отгоре ни обвиняват, че създаваме страхова психоза. Къде ти, при такова медийно затъмнение...

Пък и във фейсбук се появяват контрадезинформатори, и wanna-be-тартори, пратени от някого.

А политиците как ни финтираха и излъгаха... Вярно, номерът веднъж минава. Не можеш да лъжеш всички хора и през цялото време. Но трябваше по-умно да си изиграем картите.

А на протестите имаше и весели моменти. Две-тригодишно детенце, седеше на раменете на татко си, и си припяваше "Трайчо, и Нона, ще ходите в затвора"
17 Януари 2012 20:32
Фейсбук групата, обаче, няма масовото въздействие на централната телевизия. На светлинни години е.

Ти тука в кафето до нас ако знаеш какво е...
Страст, плам революционен, речи се държат и огън гори в очи възмутени.
Докато затворят...
После тихичко при булките и туршията...
17 Януари 2012 20:36
После тихичко при булките и туршията...


Е, кой като теб, с млада булка, туршия и бахур
17 Януари 2012 20:39
В интерес на истината - забележката на Манерко е напълно основателна.
Кратък бръснещ поглед в Гугъля показва, че тези думи са "цитирани" и вменени на Олбрайт преди 4 години по време на интервю на живо с Путин, където в ефир един 70-годишен механик от Новосибирск му задава следния въпрос:
...“In an interview not so long ago, former U.S. Secretary of State Albright said that it is not fair that Russia alone should have control over Siberia’s colossal natural wealth. My question is: what consequences can such statements have, and what is your view of such statements?” ...

Оказва се, че Олбрайт никога не е казвала подобно нещо, макар че никой не спори, че думите съвпадат с възгледите й... но... истината пореди всичко.
Ето подробностите: Натисни тук
17 Януари 2012 20:43
млада булка, туршия и бахур

Вече само първите две, уви...
Снощи ми свърши, милия...
17 Януари 2012 20:46
Капитан Немо, прав сте за истината. Но за истинските възгледи кой ще напише в бъдещата история - тези на Мадла Олбрайт например - американските историци ли? Или руските механици? Или правнуците ще четат древните колумнисти и форумнисти, ще се чешат по тиквите на бъдещето и обективна история никога, никога няма да има... Както и ние нямаме.

Кошмар. Минал, настоящ, бъдещ.
17 Януари 2012 20:47
"Нито да се гласува, че арменското клане е геноцид. Само за българските турци ще се покайваме, дето насилствено им сменяхме имената по тодорживковото време. Аз мисля, че да ти вземат името е лошо, но е още по-лошо да ти вземат живота, ако си арменец в Османската империя или софиянец през бомбардировките."
***
В туркие само му намерили цаката... и без възодителен процес туски българин (с българско име) там няма. Така и проблеми никакви, че и на съседите си могат да кажат що е то мир и демокрация. И не само да кажат, ами и да заплашат, че и да влезнат да усмиряват. Така де толкова години - сал една кипърска турска република - не може. Наред е Сирия, пък после хаирлия да е и в други посоки.
17 Януари 2012 21:01
Оказва се, че Олбрайт никога не е казвала подобно нещо, макар че никой не спори, че думите съвпадат с възгледите й... но... истината пореди всичко.

О-о-о, те и Саркози и Камерън какви интервюта даваха и какви изказвания им сложиха в устата...
17 Януари 2012 21:11
Манрико не вярва на руски ветерани макар и цитирани от Ройтерс?!
Натисни тук
17 Януари 2012 21:15
В интерес на истината - забележката на Манерко е напълно основателна.

Ми от цитираното от теб излиза, че е напълно неоснователна - т.е. че предположението ми за ерудираност и/или честност на автора е невярно. Но това, разбира се, го казваш ти, не аз!
17 Януари 2012 21:16
Отеца,
Какво общо има между линка и "изказването" на Мадлийн Олбрайт?
17 Януари 2012 21:22
.
17 Януари 2012 21:23
Що се отнася до рейтинговите агенции, не би трябвало на медия или на журналист да е неясна ролята им. Те са си един вид медии - нещо разследват, нещо анализират, нещо публикуват. Друга роля нямат. Някои хора им вярват, някои не им вярват. Ако след сваляне на рейтинг от някоя агенция лихвите по дадени облигации се качват, това означава само едно нещо - че доста инвеститори вярват на тази агенция, дори и да е допускала грешки. Точно медиите и журналистите би трябвало да знаят какво нещо е авторитет и влияние на медия, как се печели и как действа. Ето на, например, въпреки че определени медии се надпреварват да пропагандират по няколко пъти на ден как правителството на Боко и финансите му скоро-скоро ще се сринат, съобщението в съседната рубрика казва, че инвеститорите не обръщат внимание на тази пропаганда и правителствените облигации се пласират при ниски лихви.
17 Януари 2012 21:23
Cruel-че, вы говорите по-русски?
17 Януари 2012 21:33
Конечно понимаю и говорю... Почему?
17 Януари 2012 21:41
Това за анализаторите и рейтинговите агенти изцяло се дължи на липсата на елементарно възпитание на хора като Хайзенберг. Абсолютно нагло от неговата страна да създаде такива принципи във физиката. Слава богу никоой вече не чете както се казва "по" физика.
Абе разправям аз от години че такова явление като пазарна икономика няма и няма ка да има с дадения човешки фактор, ама слава богу и мен никой не ме чете. Дет свика ДИ къф съм аз, драскам мустаци по хорските снимки във вестника.
-
Интересното е че като опре до интереси изведнаж пазарните фундаменталисти почват да разбират (разбиай цитират) фунадемнта на термодинамиката, ентропията и сътветните приложения в хуманитарното пространство. Проблема е че Хайзенберг се чете в по горна фаза на образование.
17 Януари 2012 21:42
А тогда почему не держиш веревку?
Шегата на страна, кое точно не ти стана ясно в откъса от цитирания анонимен ветеран от Скот в Ройтерс
"We veterans were against this from the beginning, " said one former naval officer, who declined to give his name. "The Americans have their interests everywhere, even in our country. Remember when (then U.S. Secretary of State) Madeleine Albright said it was not fair that all of Siberia belonged to Russia ?"

17 Януари 2012 21:44
че инвеститорите не обръщат внимание на тази пропаганда и...

...не четат форума.
Наивници...
17 Януари 2012 21:45
Добре де, ако Мадлийн Олбрайт не е казвала подобно нещо има ли смисъл да коментираме кой как се чувствал?
17 Януари 2012 21:51
Съжалявам, че не си разбрала иронията ми във въпроса към Манрико!
А дали е казвала или не, руските ветерани и някои български текстописци очевидно се чувстват ограбени/предадени. Явно поради факта, че Олбрайт може да си го е помислила .
А това си е за коментиране според мен.
17 Януари 2012 22:02
Не знам бачо дали си суховат или празноват, за мен важното е , че си сърдечен!
17 Януари 2012 22:28
Отче, и вие вероятно вече сте помислил за мен, че съм комунистка в червата. Не сте посмял да го кажете поради свойствената ви, мм, изискана дипломатичност. Но аз знам, че го мислите - както и Манрико, комуто съм съобщавала факта - и знам, че сте прави. Такава съм, да, твърдя и оттук няма да се поместя! (По М. Лутер.)

Какво ще пише в Историята за различията ни - между нас, мъртвите, безличните?
17 Януари 2012 22:32
Джимо,
Като вулкан си, пич.
За манерковци щом нещо не е казано от някой черпаклия, значи не е верно. Особено пък, ако е руски източника - все едно с ДДТ си го поръсил.
Макар , че напоследък Манерко по подполковника залита. На черпак му замирисва от Русия с идването на власт в Кремъл на неговия човек.
17 Януари 2012 22:43

Още един слънчев следобед в градината на Димитри. Малко трамвайче, тук -там прозвъни, а в края на пътя - спирка, на която уж си бил, а все е нова.
И друга, прекалено друга.
Може би, защото ние не сме същите.
Да си жив и здрав!
17 Януари 2012 23:02
Американските диванета понижиха рейтинга на Франция и от този миг най-важният френски борсов индекс САС 40 само се вдига (за днес 1.40 %). Те така, значи, те!
17 Януари 2012 23:15
За да критикуваш нещо, ти трябва да можеш да направиш това нещо по-добре от този, когото критикуваш.

Това пък откъде накъде ???
Нима трябва да пея по-добре от - да кажем - манрико, за да констатирам очевидния факт, че той пее фалшиво ?
18 Януари 2012 00:40
Ей, ама дайте да се разберем какво искаме точно:
1. Ако искаме истината - Манрико правилно забеляза, че Дмитри слага думи в устата на виден амаерикански политик, които никога не са били казвани и ги използва, за да подкрепи теза. А и понеже не лично Дмитри е чул това, излиза, че цитира слухове, което не е коректно.
2. Ако искаме да четем статията на Дмитри и да я анлаизирам по принцип - лошо няма - хубава е и един цитиран непроверен слух не я прави по-малко хубава, нито пък автора - по малко четен и харесван.
Но да си мерим пак водоскоците и се делим на фили и фоби - ей тва хич не ми харесва. Историята не се пише от фили и фоби. Или поне не бива да се пише... а май точно така става... и аз се обърках, нещо...
18 Януари 2012 01:54
Господин Иванов, много ви благодаря! Отдавна чакам хората със съвест в България най-сетне да обърнат внимание на това, че истината се прикрива най-старателно стане ли дума за Витоша, за Пирин, за другите ни паркове и че една великолепна и жива традиция да си обичаме планините, започнала от Алеко Константинов, сега правят всичко възможно да я избият от главата на българите, вместо да я развиват, защото е и полезна за здравето, и хармонична с природата, и патриотична (Опознай родината, за да я обикнеш), и доказала че може да бъде масово движение! Ненапразно тези деца се позовават и на Вазов, и на Алеко. Те са истинските им продължители, но са смачквани от героя на Алеко, защото той е на власт в момента.
18 Януари 2012 03:08
Димитри Иванов
18 Януари 2012 03:12
Manrico 17 Януари 2012 20:00
макар Мадлин Олбрайт да каза, че не е справедливо Русия да разполага с толкова голяма част от подземните богатства на света.

Аз лично дадох няколко линка неотдавна (български и руски), ама ти се направи на незабелязал.
Заедно с издънките на Олбрайт, бях писал за издънките на Соломон Паси по темата, както и на Бжезински.
18 Януари 2012 09:55
Котка !!
18 Януари 2012 10:00
РЕЗЮМЕ: В това писмо ще стане дума за критиката. Екологична, медийна, литературна, икономическа - всякаква. Край на резюмето.

Това "РЕЗЮМЕ: ........ Край на резюмето" малко дразни. Особено след като накрая разбереш, че съдържанието не отговаря на заявеното
18 Януари 2012 10:02
1. Ако искаме истината - Манрико правилно забеляза, че Дмитри слага думи в устата на виден амаерикански политик, които никога не са били казвани и ги използва, за да подкрепи теза. А и понеже не лично Дмитри е чул това, излиза, че цитира слухове, което не е коректно.
2. Ако искаме да четем статията на Дмитри и да я анлаизирам по принцип - лошо няма - хубава е и един цитиран непроверен слух не я прави по-малко хубава, нито пък автора - по малко четен и харесван.

Е да де, ама той, Димитри, защо го прави все пак...
Ако иска, може и да ни каже.
А може и да не иска да ни каже.
Зависи дали е за казване...
18 Януари 2012 10:06
Гьобелс също никога не е казвал, че една лъжа, повторена хиляда пъти става истина, но...
18 Януари 2012 10:18
"Закона за контрапродуктивността", явно съществува обективно, защото сме подвластни на него и без да го съзнаваме, но не пречи ежедневно да го преоткриваме.
Справка във форума
18 Януари 2012 10:29
И в най-тежките времена нашия народ си е имал и има будители. Упорито, издръжливо племе, с всичките ни кусури.....
Заради такива и като Димитри
18 Януари 2012 10:34
Е той и Волтер никога не е казвал, че не е съгласен с мнението на някого, но ще умре за правото му да го каже. Някаква дама била вменила авторство на Волтер, поради щото на сия мисла и приличало да казана от великия хуманист.
А лафа приписван на Мадлин Брошката-с-паяк има доста вариации:
"За каква справедливост говорим, когато 2/3 от неоткритите енергийни ресурси принадлежат на Русия";
"Русия притежава огромни енергийни ресурси и е справедливо да ги подели с останалия свят";
и т.н.
А по темата - браво на сноубордистчета, но като са казали "А" ("Проклет да е Цеко", да кажат и "Б", тоест на следващият протест да си носят камъни. Може и павета. "Хей ръчички, хей ги две, но едната е с паве", както пеят вече класиците от "Хиподил".
18 Януари 2012 10:46
Бате Джимо,
Ето какво означава дипломатическо опровержение:

"Шеврон" е мултинационална корпорация с висока международна репутация и държи да провежда отговорен бизнес по целия свят и в България... в миналото е имало грешки и проблеми при "Шеврон", но някои от сензационните истории, които са публични, не са истински..

За спомен от...масса Ворлик*.


----------------------------
*Малце загрижен ..Макар мандатът на Мери Уорлик за посланик да не е изтекъл, тя до април ще получи заповед за напускане на Сърбия.

18 Януари 2012 10:54
А дали, ако се премахнат всички велики мисли, приписвани на известните люде, приносът им към съкровищницата от мъдрости няма да олекне тревожно...
18 Януари 2012 11:39
Най-важната информация за мен от тази статия е, че Цачева е отказала да се почете паметта на загиналите при бомбардировките софиянци. Това може да направи една глупачка, меко казано и ....много по-жестока е другата дума - твърдата. Срам и позор за тези копои - страхуват се от новият им владетел да не изпуснат баницата. И самите американци съм сигурен, че никога, не биха направили проблем за такъв жест - но ооо слугата се бои!
За мен вече пъзелът с българсикте управляващи е нареден - продажници КАКВИТО МОГАТ ДА СЕ СРАВНЯВАТ САМО С НАЙ-ТЕЖКИТЕ СЪВЕТОМАНИ РУСОФИЛИ. Запомнете че ще го отнесат!!!
18 Януари 2012 12:14
Товарищ Маузер, може да извикаме на помощ и Жоро павето.
И той да помага за пирамидата.
18 Януари 2012 12:17
"Изказването" на Олбрайт е също толкова истинско, колко и т.нар. "Реч на Алън Дълес", която комунияките много обичат да споменават, и която също е миризлива партенка
Иначе схемата е много изтъркана и позната: накой си измисля нещо, после това нещо се приписва на някой, после почва да се повтаря "вие чухте ли какво каза еди-кой-си" и така като се повтори милион пъти - остава едно лошо чувство, както се казваше в оня еврейски виц за сребърната лъжичка
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД