:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 264
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

На тръгване Първанов писа "слаб" на Борисов

"От дистанцията на времето мога да потвърдя, че премиерът Борисов е слаб лидер." Тази оценка даде в прощално интервю по Би Ти Ви снощи президентът Георги Първанов. Той призна, че е подал ръка на Борисов след избирането му на поста, като го запознал с цялата информация по големите енергийни проекти на територията на България. Подсказвал му и идеи за преодоляване на кризата. Първанов даде висока оценка на медийните изяви на Борисов: "В общуването с медиите той е незаменим и гъвкав". Според държавния глава едва ли ще се стигне до предсрочни избори. "ГЕРБ може да устиска, защото държи във вътрешния си джоб резерв от независими депутати, които ще гласуват с парламентарната й група", заяви Първанов. Но побърза да уточни, че оставането на ГЕРБ на власт с нищо няма да помогне за изхода от кризата и няма да изведе страната на стратегически силни позиции.

За периода на двата си мандата Първанов съжали за три неща - че не се е преборил за удължаване на живота на малките реактора на АЕЦ "Козлодуй", че не е успял да предизвика референдум, въпреки желанието си, и че не се е преборил за мажоритарен вот.

Според Първанов разправията около ордена "Стара планина" на вицепрезидента Ангел Марин е опит за отклоняване на общественото внимание от скандалните изявления на премиера Борисов за "кучето и пържолките".

Държавният глава не изключи възможността начело на БСП да не застане нито той, нито сегашният лидер Станишев, а нов лидер. По описанието му той трябва да е млад, доказан в парламентарните битки и близък до гражданското общество.
15
2740
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
15
 Видими 
15 Януари 2012 20:08
Я, медведът от Сирещник се събудил!Е такъв сън друг едва ли е спал!Айде приятна разходка ловецо!И внимавай да не простреляш някой съсел!
15 Януари 2012 20:41
Мордехай, земи си напиши Ника правилно на еврейски щото сега събужда мръсни асоциации!
15 Януари 2012 21:16
...че не е успял да предизвика референдум, въпреки желанието си...
Дрън-дрън, че пляс! Това май е единственото нещо, което зависеше само от него, а имаше и подкрепата на хората, но ... политическите ползи за него щяха да бъдат малки, почти незначителни, и той реши да играе за "потупване по рамото"!
Е, може и да го потупаме под гърба на следващите избори, ако стане председател на БСП.
15 Януари 2012 23:02
айде със здраве и да не се показва повече по медиите , че ми догадя
16 Януари 2012 07:29
Един комунист, критикува друг комунист. Един некадърник, обвинява друг некадърник. Т.е., двама некадърници си ги мерят, а ние страдаме.
16 Януари 2012 07:57
Всъщност по отношение на медийните изяви на БоБо Първанов казва, че "...в медийните си изяви той е арогантен и безгръбначен", което също е абсолютно вярно.И е прочетено точно по този начин от всеки непредубеден читател.
16 Януари 2012 08:58
"От дистанцията на времето мога да потвърдя, че премиерът Борисов е слаб лидер." Тази оценка даде в прощално интервю по Би Ти Ви снощи президентът Георги Първанов.

Трябваше да допълни че Станишко е силен лидер
Едно хубаво нещо ще се случи на Бълагрия тези дни - предателят на Българските национални интереси агент Гоце ще се разкара от Президенството
16 Януари 2012 10:16
Лошо, Първанов, лошо!Можеше поне три да му пишеш.СЕГА Борисов ще трябва да изкара и още една, поправителна сесия...
16 Януари 2012 13:22
Слаб!? Много Му е! То този кретен и за лош 1 не става. Защото, както и да го въртим, колкото и да го сучем, както и да лъже, колкото и да Му лижат задника всички медии и за слепеца е видно, че държавата е вмного по-лошо състояние и хората са много по-бедни, отколкото когато Борисов дойде на власт. Може да се каже, че не са се разскапали само тези неща, до които все още не са се докоснали мръсните Му лапи. Но то тези неща не са много. Защото: икономиката е по-зле; държавните финанси са по-зле; в усвояването на еврофондовете сме изпаднали с 15 места; провалите за Шенген и еврозоната говорят единствено за евроатлантическа дезинтеграция; здравеопазването е по-зле; социалната политика никаква я няма; външнополитически вече никой не ни бръсне за сливи; екологията я докараха до тотално унищожение, за да защитят интересите на "Шеврон" и на концесионерите в ски курорти; корупцията е по-висока, както ни каза "Транспаренси интернешанъл"; престъпността и особено битовата престъпност расте със скоростта на светлината; докладите на ЕК стават все по-критични; демокрацията е по-малко; образованието и науката станаха последна грижа, ако въобще можем да говорим за някаква грижа; половината общини бяха докарани до състояние на фалит и какво ли още не. Резултатите за 2, 5 години управление на ГЕРБ са просто плачевни. И, вместо да поемат най-накрая отговорност, замазват очите на простолюдието с хвърляне на калчища по всички предишни, по президента, по международното положение, че даже и върху някои европейски лидери. Просто не ми се мисли след 1, 5 години до каква разруха ще са докарали всичко в държавата, после как ще им се плащат вересиите и как въобще ще оцелява народа при тотално изфаканото наследство, което се очертава да остави ГЕРБ. Поколения наред вероятно ще страдат само заради това, че 4 години банда безскрупулни гербери са си развявали коня, както си знаят за в ущърб на хората, на държавата, а ако щете и на родината. Защото в крайна сметка на всеки му е безкрайно ясно колко лесно се руши. Проблемът е обаче, че после много трудно се строи. ГЕРБ просто минаха с багера и не оставиха тухла върху тухла на мястото й. После обаче тухла по тухла ще трябва да се изгражда всичко, което беше сравнено със земята.
16 Януари 2012 13:26
колкото и да Му лижат задника всички медии и за

ГГ, е няма ли поне едно изключение?
16 Януари 2012 13:57
Е, всяко правило си има и изключения, но това не променя общата констатация. Видно е например, че основните, най-гледаните и най-четени медии, от които се информира огромната част от обществото са под контрола на управляващите или по-скоро под едноличния контрол на Бойко Борисов. В резултат алтернативна информация се намира доста трудно, а за огромната част от поразиите на управляващите дори и не разбираме. Трябва да търсиш доста време или най-малкото да знаеш къде да търсиш. Примерно колко са националните ежедневници, които не Му лижат задника. Сещам се за два - "Сега" и "Дума", която обаче едва ли някой чете. Тук там има и по някой сайт или блог, който не е особено блюдолизки, но и те не са много, а още по-лошото е, че са много слабо посещаеми просто, защото хората не знаят за тях или нямат достъп до компютър и интернет.
16 Януари 2012 13:59
Разбирам всички, които плюят срещу Първанов и БСП, но замисляли сте се, че герберастите са най-вече пребоядисани комунисти. Герберския най-печеливш ход - да се плюе срещу БСП е една голяма измама - самите те са такива. Разликата е в това, че поне БСП не крие произхода си, а герб крият своето комунистическо минало. Погледнете новоизбраните кметове - първи мандат избрани от БСП, следващ мандат - ГЕРБ. А колко ли от герберастите все още пазят червените си партийни книжки.
А Борисов е слаб и плиткоумен премиер - човек без виждане за цялостната картина, идеята как се ръководи и от какво има нужда една държава. Борисов е подходящ за шеф на пътна агенция, но дотам. Дай боже следващият, който дойде след него да успее да поправи поразиите му. Защото "реформа" не означава само да рушиш и съкращаваш. Това не е реформа.
16 Януари 2012 14:49
Слаб?
Я как се е налял. Че и двойна гуша е пуснал: (снимка: натиснете тук)
16 Януари 2012 15:03
Я, Centur регистрирал нов ник
16 Януари 2012 16:26
Едно време учихме Ботаника, за растенията. За венчелистчета, за буийколисчета.
Та нашия учител който не си знаеше урока му пишеше "две на релси".Такава оценка
днес има Бокича от Първанов.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД