:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Волен Сидеров: "Атака" ще гласува "против" ратификацията на Истанбулската конвенция
Той влязъл в програмата за седемте най-застрашени паметници в Европа,
Това са установили и британски, и американски учени.
Те ще имат и общ отбор в женския турнир по хокей.
Смята се, че 9 млн. британци страдат от самота и че това е скрита епидемия
За пръв път в съдебната зала прозвучаха свидетелски разкази за взрива, който избухна през юли 2012 г.
Той беше и дългогодишен председател на Съюза на артистите в България
СТАТИСТИКИ
Общо 364,880,505
Активни 1,313
Страници 116,705
За един ден 1,302,066

Само имотите в "Овча купел" ще бъдат в нова данъчна зона

Столичната община преговаря със здравното министерство да извади квартала от списъка с курортите
Йорданка Фандъкова
Дори и след отмяната на сгрешените данъци и такси в столицата през пролетта, хаосът с местните налози не е отминал, стана ясно от обясненията на администрацията. Жителите на кв. "Овча купел" и през тази година плащат по-високи данъци, защото кварталът се води курортен район. "Водим разговори с министерството на здравеопазването да извадим кв. "Овча купел", който се води курортен район според наредба от 1992 г.", обясни новият зам.-кмет по финансите Дончо Барбалов. По думите му благоприятно решение за хората, живеещи там, ще има до седмици и от догодина хората ще плащат по-ниски данъци.

Грешките в данъчната карта в останалите части на София обаче засега остават. Десетки хиляди живеещи в различните части на кв. "Младост" продължават да плащат различни налози и през тази година, въпреки че официално всички части на квартала са в една зона - IV, признаха местните данъчни. Причината е, че при приемането на зонирането през 1998 г. части на квартала са попаднали в различни зони и 12 години нито някой е забелязал грешката, нито я е поправил. От данъчната служба на "Московска" 33 бяха категорични, че след като новото презониране бе отменено през пролетта, навсякъде в столицата се плащат същите суми като м.г. Това означава, че стотиците грешки в данъчната карта на столицата, които изскочиха покрай грандиозния скандал с новото зониране, не са поправени и през 2011 г. През пролетта стотици столичани получиха уведомления, в които данъците им бяха увеличени между 70 и 100%, въпреки обещанията да няма повече от 48%. Заради грешките и потайното увеличение, кметът Йорданка Фандъкова отмени новото зониране насред започналата данъчна кампания, а заместникът й Минко Герджиков бе принуден да подаде оставка.

Парадоксите в данъчното зониране не са подминали и други части на София. Отмяната на новите зони не се оказа благоприятна за живеещите в кв. "Левски". Според действащата данъчна карта от 1998 г. кварталът е бил в V зона, но заради чиновническа грешка, данъците на хората са изчислявани като за IV. Конкретно за този квартал никой не пое отговорност за това, че хората са ощетявани 12 г.

Общината не е пропуснала обаче да увеличи тази година данъците на 19 000 жители на "Банишора". Кметът Йорданка Фандъкова обясни, че от 1998 г. на тези хора са събирани по-ниски данъци, защото администрацията неправилно е изчислявала налозите като за IV зона, а кварталът е в III по старото зониране. С този гаф Фандъкова обясни защо сега хората от "Банишора" масово са със 78% по-високи данъци спрямо м.г.

РАЗМИНАВАНЕ

След безпрецедентната отмяна на по-високите данъци, Фандъкова заяви, че до края на тази година ще се направи нова данъчна карта с ясни критерии и на светло пред гражданите. Новите зони обаче се отлагат за 2013 г., след като за догодина няма да се пипат нито данъците, нито таксите. Общината няма да събере над 82 млн. лв. собствени приходи, след като Фандъкова призна, че бюджетът за т.г. е нереалистичен.
2012
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД