:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Защо винаги трябва да разсъждаваме в негативен сценарий, чуди се вицепремиерът
Западни издания поместват коментари за България и европредседателството
Крайната мярка се прилага, защото компаниите нямат задължителните застраховки и регистрации
И военният министър се обяви индиректно срещу даването на 100 млн.лв на МВР
СТАТИСТИКИ
Общо 364,748,010
Активни 1,508
Страници 125,642
За един ден 1,302,066

ЕК ще отпуска пари за обучение на наши пожарникари

Снимка: НЕВЕНА ТЕНЕВА
Кристалина Георгиева и Цветан Цветанов увериха българските огнеборци, че се гордеят с тях. Шефът на пожарната Николай Николов връчи на Георгиева почетния знак на пожарната и пожарникарска кирка-брадва.
България ще може да кандидатства за средства по европейски програми, насочени към превенция на бедствията и по-добра подготовка на пожарникарите за справяне с тях. Това обяви вчера еврокомисарят Кристалина Георгиева на срещата си с огнеборците, които участваха в гасенето на пожарите край Москва през август.

"При европейските програми търсим къде може да засилим акцента върху подготовката на българските служби, на пожарната, на Гражданска защита, така че те да се възползват от европейско финансиране, и то бързо", обясни еврокомисарят за реакция при кризи.

"Правителството прави всичко възможно за осигуряване на добра подготовка и модерна техника за пожарната безопасност", увери вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той припомни, че се очаква да приключи обжалването в съда на търга за 42-те пожарни, купени с европейски средства, и ще се направи опит бързо да стартира нова процедура. Преди дни, когато честваха професионалния си празник, огнеборците бяха с протестни ленти заради лошото оборудване и средства за защита, с които тръгват срещу стихиите.

"Зная, че не получавате това, което заслужавате, но ако обединим усилията си и работим така, както работихте вие в Подмосковието, ще успеем да наваксаме пропуснатото", каза на колегите си вътрешният министър.

И Кристалина Георгиева, и Цветанов заявиха, че са горди с това, което нашите огнеборци показаха по време на мисията в Русия.
4
1369
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
19 Септември 2010 21:27

Дали ще може с тези пари да се обучат всички пожарникари?
19 Септември 2010 21:36
ЕК ще отпуска пари за обучение на наши пожарникари

За какви ще ги обучават?
20 Септември 2010 09:57
За кметове...като за начало.
20 Септември 2010 13:25
Ветов написа
ЕК ще отпуска пари за обучение на наши пожарникари
За какви ще ги обучават?

За министър-председатели, за президенти, за прокурори - каквото си избереш.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД