:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Пред България са само Лесото и Латвия, а зад нас е дори място на военен конфликт и тероризъм като Афганистан
Тя планирала „мащабен терористичен акт в центъра на Киев"„ твърди украинският главен прокурор
Срамен е списъкът с областите, в които има най-много нарушения, добави главният прокурор
СТАТИСТИКИ
Общо 373,324,872
Активни 1,570
Страници 99,351
За един ден 1,302,066

Защото сме социопати

Костов го направи със СДС, ще го направи и Станишев с БСП под диктовката на Първанов
Иво Христов
На 5 юли вечерта ръководството на социалистите в състав 40 (словом четиридесет) лидери от всякакъв калибър се качи на спасителната лодка. Всеки от тях къташе в джоба си мандат за новия парламент и трудова книжка с гарантирана за четири години напред заетост. В смутни времена на криза и безработица не е малко. Спомнете си магазинерката Клара Маринова и ексдепутата от СДС Сашо Стоянов, който подгонен от кредиторите, заработваше по строежите... Все хора, достойни за симпатия.

Лодката на соцдепутатите се оттласна от топящия се айсберг БСП и бе изпроводена от обърканите погледи на 700 000 леви избиратели. Подобно на пингвини, те се гъчкат на парчето лед, което намалява с годините и се носи в свободен дрейф, без ясна посока. Наляво ли? Вдясно ли? В Атлантика или на изток? Пингвините не знаят и също като старците държат сключени ръцете на гърба си. Крачат унило, врякат помежду си, но кой ли го е еня.

Ден по-късно се обади императорският пингвин, президентът Първанов, който някога отиде за риба, улови я, но повече не се върна при своите. Гласът му се донесе от уютните покои на президентството.Първанов е широкоспектърен антибиотик, лекува болки всякакви.Вчера също не пропусна да поздрави заклетия враг на своите с убедителната победа, както и Лили Иванова с повишението в чин полковник. Виж, БСП сгълча за провалената им политика и подсказа на Станишев да поиска вот на доверие. Себе си даде за пример.

От "Позитано" засега мълчат. От пингвините се надига нечленоразделен брътвеж, та затова си струва да изговорим ясно някои очевидности.

Разгромът на 5 юли е преди всичко крах на стратегическата линия на Първанов, провеждана от БСП през последните десетина години. Тя се крепи на три кита.

Първият е социаллиберализмът, прегърнат на дело от БСП, макар партията да е социалистическа по документи. Социаллиберализмът е като онзи стих на Ани Илков: "нито докрай циганин, нито докрай наш". Тук влизат и плоският данък, и реверансите към бизнеса и пенсионерските почивки с държавна пара в запустелите хотели по бетонираното Черноморие. Социаллибералната етика помирява сутрешна бригада със студенти и вечерен лов с олигарси. Накратко това езагуба на посока и бракуване на принципитеОсвобождава ръцете, но пък съсипва физиономията. А за левицата загубата на физиономия и на морална достоверност е като липсата на компетентност у десницата: пробив в идентичността.

Вторият кит на стратегията "Първанов" е съдбовният съюз с ДПС. На пресконференцията президентът го отрекъл и поискал примери. Собствените му два мандата начело на държавата и тройната коалиция стигат ли? Съюзът с ДПС напомня така наречените "републикански сватби" при потушаването на въстанието във Вандея. Тогава републиканците завързвали враговете си гърбом един към друг и ги хвърляли във водите, където всеки завличал другия на дъното. И двете партии вече са извън властта, макар едната да е повече от жизнена.

Третият кит на стратегията "Първанов" е неотдавнашната му суетна приумица да се изживее като модернизатор на политическия модел. За да му угоди, БСП, макар и неохотно, гласува мажоритарния елемент в един тур с просто мнозинство. Резултатът вече е известен - 31:0.

Президентът не се посвени да посочи иизхода от сътворения от него батак:Станишев да поискал вот на доверие. Това е генералски гамбит. Жертва на лидера, за да се съхрани президентското влияние върху структурата и непокътнатите й фигури.

Ако приеме предложението на Първанов, левицата може да удължи една обречена шахматна партия. Изходът обаче е в признаването на поражението и пренареждането на фигурите. Защото хората загърбиха бесепарите (смътен синоним на "социалисти")/ не заради световната криза, както рече Станишев. "Световната криза" днес е еквивалент на "международното положение" в соца: универсално обяснение. Загърбиха ги заради дълъг поменик от очевидни и разбира се, недоказани злоупотреби, заменки, благодарствени слова към Батко, ортаклък с Ирен Кръстева. Заради гръцкия апартамент на Васил Калинов и половината декар застроена площ на Мургина. Заради фикс идеята за цял мандат, който призля на всички.

Сега, твърдят от "Позитано", било време за така наречените "сериозни анализи". Това е начин да се удави рибата в тиня от евфемизми и безсмислици.

На последния си конгрес през ноември БСП одобри политиката на кабинета и взе курс към победа на европейските и националните избори. Днес пораженията й са факт, а гражданството бламира политиката на тройната коалиция.

Изходът е извънреден конгрес. Той ще е тест за жизнеността на партията и възможност да се чуят мненията на редовите членове. Всяко друго поведение ще е израз на социопатия и отказ от диалог.
Снимка: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Президентът Георги Първанов посъветва лидера на БСП Сергей Станишев да поиска вот на доверие след тежкото поражение на изборите, пропускайки своята ключова роля за съставянето на правителството, наказано от избирателите.
88
8226
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
88
 Видими 
08 Юли 2009 22:11
Не знам защо се е загрижил за босовете на мафията БСП, но е добре написано - .
От заглавието
Защото сме социопати

до поантата има много ирония, отровен сарказъм и гаргара.
Е, можеше и по-рано да се кажат тия неща, но...и на умряло куче нож се вади.
А това още се опитва да гризка кокала.
08 Юли 2009 22:19
Не четете и не си записвате.
Затова се получават такива калпави "анализи".
Бъдещето на БСП се казва Евророма.
Етническа партия на два неразличими етноса:
евророми и куманизи.
08 Юли 2009 22:58
Има една приказка на Андерсен за Трънливият път на славата. Не е от най-популярните. Има хора които тръгват по този път, има тръгващи по други, съпроводени с няколко квадрата повече кутийки от бетон и тухли, някоя по-лъскава ламарина с мотор, покриване на тялото с парцалки с дребни етикетчета...Историята ще определи кой какъв е бил. За съжаление няма да го направи утре. Ще го определят родените по-късно.
08 Юли 2009 23:08
ръководството на социалистите в състав 40 (словом четиридесет) лидери от всякакъв калибър се качи на спасителната лодка.

Мдаааа...
А ръководството на СДС плюс ръководството на ДСБ в състав 15 (словом - петнадесет) лидери общо! обяви, че е спечелило огромна изборна победа.
08 Юли 2009 23:13
Гоце е боклук чиляк, Станишев май е шанса на БСП и мисля, че и генералите, и всички там го разбират. Ако го накарат да се махне, наистина на следващите избори ще сме без тях. А също и без Герб и сините. Кои ще са тогава бе? Да не би да иде времето Болния за затвори файла?
09 Юли 2009 00:07
а защо ли и е на тази партия жизненост която да се изпитва.Та тя е на над 100години.по-добре да я оставят да си отиде от този свят след толкова много мъка.
09 Юли 2009 00:15
Любопитното в личен план при Чарли е , че се налага да повтори постинга си , относно "готовността" на мама Партия , да анализира причините за своя провал на последните избори : " Провалът на БСП е резултат от критичното натрупване на недостоверност в политическия й образ . С кого се надлъгват днес , "левите" олигарси и тук там "честните" калудки във върхушката на тази партия ? " . Иво Христов - и толкоз ...


Редактирано от - beagle на 09/7/2009 г/ 00:28:56

09 Юли 2009 00:19
Електоралните нагласи отвяха "силите на промяната", олицетворявани от Хамстера.

09 Юли 2009 00:23
Не знам защо, но веднага се сетих за Али Баба (Гоце) и 40-те разбойника (ръководството на Партията)...

Няма ли начин ("буква в закона" ), по който да им се отнеме имунитета и да почне да се размотава кълбето на далаверите им (само питам, не пипам ) ? Иначе, да стоят на завет още 4 г. на държавната хранилка е поредната гавра с данъкоплатеца (особно при тази криза ).
Просто мирише много силно на нафталин на "Позитано" 20. Време е за тотална дезинфекция на курника.

Редактирано от - Mars Attack на 09/7/2009 г/ 00:24:31

09 Юли 2009 00:32
за автора и генек - благодаря ти за винаги точните и кратки коментари за статиите, по тях се ориентирам за стойността на статията, струва ли си, или не!
09 Юли 2009 00:39
Станишев май е шанса на БСП
Ми Заяков?
Нали и той одесист!
09 Юли 2009 00:44
заяков показа талант на закачалка в народното
09 Юли 2009 00:44
Станишев май е шанса на БСП и мисля, че и генералите, и всички там го разбират.

Има много неясноти в горното твърдение. Значи ли че Станишев е шанса на генералите и всички там? Или генералите са разбрали че без Станишев БСП няма шанс и са решили да се оттеглят в името на бъдещето на Партията?
09 Юли 2009 00:52
заяков показа талант на закачалка в народното
ама одесист!
09 Юли 2009 00:52
В голяма грешка сте другари & другарки, БСП отдавна има повече ръководство, отколкото депутати. Разликата е в пъти

Справка Натиснете тук

Освен това в парламента влиза "Коалиция за България", за която дори някои редови социалисти незнаят колко и кои партии включва, освен БСП

Редактирано от - Severance на 09/7/2009 г/ 00:53:02

09 Юли 2009 00:55
Заяков все пак е женен и има деца.
От широканска гледна точка това може и да е недостатък...
09 Юли 2009 00:57
Станишев -спасителят на отвлечените дарители с отрязани пръсти !‌ ‌ Крипич о нем плачет. Да се разследват и той и съпругата му, незабавно !
09 Юли 2009 00:59
дори някои редови социалисти незнаят колко и кои партии включва, освен БСП
Редовите цоциалисти може да не знаят, ама ние знаем:
Евророма бате! Сиганити!
09 Юли 2009 01:04
Статията е прекрасна. Не знам, ама ако се казвам Първанов, ще се скрия в някоя колиба в гората, и ще си сменя името на Първаноглу - по-лесно ще ме възприемат поданиците.
А и Партията.
09 Юли 2009 01:11
Станишев, ако остане начело, е шанса на БСП да не загине. И останалите крила в БСП, изглежда, засега го разбират.

Когато Гоце писа сърдечни писма на Милошевич, Станишев беше секретар на БСП в междунар. отдел и отнесе много критики от мене. Промених си мнението в последната година и нещо.
09 Юли 2009 02:24
Станишев е генетично обременен и обвързан със старите и ретрогардни сили в БСП. Като премиер с действия и бездействия е участвал в престъпни схеми и да бъде така добър да не се прави на невинен за окаяното положение на българската икономика, българския обществено-политически живот и отчйващия имидж на България. Докаот тези сили владеят положението в БСП тя ще продължи да бъде вредна и за България и за електората си. Шанса и да измие малко позора е в лица като Кадиев (член на БСП от 4 години), Курумбашев, малкия Добрев (за него не съм сигурен) и подобни. Ако го запазят ще бъде само защото е с нежен характер и ще поддържа баланса между Руменовците. Ако го отсвирят никой няма да плаче за него, освен някой пропуснали да се възползват докрай от познанството си.
09 Юли 2009 03:06
Социопатът (лат. socium — общество и др.гр. pathos — болест) е разновидност на психопата, като патологията се изразява преди всичко в сферата на социалното поведение. Става дума за индивид с частична или пълна неспособност да се адаптира в обществото (защото няма съвест и е лишен от лоялност дори спрямо близките си, асоциален тип). Неговата собствена скала на ценностите не кореспондира с общоприетата. Когато е латентен (пасивен) не е толкова страшно, защото обикновено се самоизолира. Свръхопасни са активните - поради пълната липса на морални задръжки, такива са серийните убийци и изнасилвачите, например.


В профила на доста политици има видими елементи от образа на психопата, но при някои - и на социопата. Ето ви един полеви тест Натиснете тук дали имате шанс да станете политик
09 Юли 2009 05:20
Чичо Фичо
08.7.2009 г. 23:13:59

Гоце е боклук чиляк, Станишев май е шанса на БСП и мисля, че и генералите, и всички там го разбират. Ако го накарат да се махне, наистина на следващите избори ще сме без тях. А също и без Герб и сините. Кои ще са тогава бе? Да не би да иде времето Болния за затвори файла?

Чича,
яла си тъдява.
Напрай партийка - Национална Инициатива "Чичо Фичо" - НИЧФИЧ.
На другите избори ше гласуваме за теби.
Чесну.


09 Юли 2009 05:31
Гоцето е най-лошото нещо, което се е случвало на България в последните десетина години. Той е българският Дж. У. Буш: избран по недоразумение.
за статията.
09 Юли 2009 05:35
Шансът не БСП не е Стани-шеф, нито пък някоя друга употребена муцуна. Шансът на БСП ( ако още има някакъв) е да се реформира в автентична лява европеиска партия. Това е ясно от 20 и повече години, ама не отърва именно на старите муцуни и на наследниците им. Истинското ляво в БГ ще доведе и до истинско дясно...което прави този шанс свръх хипотетичен. Никои от т.нар. политическа класа на БГ няма интерес това да се случи.
09 Юли 2009 06:58
Състоянието на БКП (БСП) и подобни изобщо не ме интересува. Интересува ме, те да не попадат вече на власт, защото до тук доказаха, че са некадърни..
09 Юли 2009 07:07
Заглавието е ефектен намек, но без връзка със съдържанието.
Doctora е дал дефиниция на понятието социопат. Аз ще добавя само една от отличителните черти:
Believe they are all-powerful, all-knowing, entitled to every wish, no sense of personal boundaries, no concern for their impact on others
.
А познайте кой от политиците ни най-пълно отговаря на тази характеристика.
09 Юли 2009 07:53
Въобще не ме интересуват.Колкото са по-зле, толкова по-добре за страната.
09 Юли 2009 07:56
Нещо да се е по-променило от 09.09.1944-та насам...?!
09 Юли 2009 08:02
Светло Пиво
Състоянието на БКП (БСП) и подобни изобщо не ме интересува. Интересува ме, те да не попадат вече на власт, защото до тук доказаха, че са некадърни.


Напротив - едни от най-кадърните са! Такъв велик и незапомнен досега грабеж некадърници не могат да спретнат! Ще видиш, че на повечето от тях и правосъдието ще им се размине!...
09 Юли 2009 08:22
Дано изчезне тази партия, ръководена от нагли престъпници
09 Юли 2009 08:31
Първанов е широкоспектърен антибиотик, лекува болки всякакви.

Никой ли не усеща един тъъънъък намек? Джокер: Обущаря ходи бос, пък антибиотика....
09 Юли 2009 08:34
Ало, Medovina, не обиждайте Буш, най-добрия президент на САЩ след Реган като го сравнявате с Първанов. Колкото до бъдещето на БСП, Велислава Дърева го обясни добре.
09 Юли 2009 08:59
=
09 Юли 2009 09:15
БСПто ако изкара още малко в комбина с Амет и само ще се закрие.
09 Юли 2009 09:21
Трагедията на БСП е, че не отряза милиционерско-генералската си опашка. Всъщност май никога не е опитвала...
09 Юли 2009 09:41
Ако в началото на прехода бяха разтурили /забранили / БСП/БКП, а на нейно място се беше утвърдила БСДП на Дертлиев, историята ва България щеше да е друга. Но това не беше в изгода на десните динозаври- реститути и не го допуснаха. Даже по едно време изкараха доктора агент на ДС. Защото не бил умрял.
09 Юли 2009 09:42
Когато Гоце писа сърдечни писма на Милошевич, Станишев беше секретар на БСП в междунар. отдел и отнесе много критики от мене. Промених си мнението в последната година и нещо.

Няма лошо, Чичо! И аз си промених мнението за Първанов и започнах да го харесвам след изборите.
09 Юли 2009 09:43
Статията е просто смъртоносна!
Браво на автора!
09 Юли 2009 10:03
Не мога да повярвам, че още има хора, които виждат някакво бъдеще за БСП!? Червените противняци с такова настървение си терминират електората- икономически (чрез "рекорден растеж", психически (с чалгаджийските си медийни изяви) и физически (чрез "здравеопазване", че по нашите ширини трябва да се въведе някакъв нов медицински термин за хипер-Стокхолмския синдром на поддръжниците им, демек на всеки пети българин. Хора, в чиито настъпени глави се създава вакуум, изразяващ се в нужда от още по- силно настъпване.
09 Юли 2009 10:05
Май трябва да се започне с заглавието.
Все пак какво е социопат?
В мрежата попаднах примерно на следните определения:
1/"думата социопатия се състои от думите социо = общество и pathie = апатия. Общо казано социопатия означава бездушност и безучастие спрямо обкръжаващия ни свят, безразличие към емоциите на другите."
Натиснете тук
2/СОЦИОПАТ - индивид, антиобществен в основата си, в резултат често попадащ в различни конфликти, но никога не си вади изводи от неприятните преживявания и наказания, причина за които се явяват собствените му действия. Тези хора са лишени от лоялност към обществото, близките си и обкръжението си. Техния "дефект" се състои в това, че са неспособни да контролират себе си, те просто не говорят или не разсъждават преди да направят нещо. Неспособни са да отговарят за постъпките си, незачитане на чуждите права. Като цяло - това са социално ощетени хора.
Натиснете тук
Та какво общо има заглавието с съдържанието на статията?

Редактирано от - XYZxyz на 09/7/2009 г/ 10:21:02

09 Юли 2009 10:14
Статията както обикновено е странна смес от верни неща и откровени лъжи, които е доста малко вероятно да са плод на неразбиране.
Какви са фактите? БСП участва в тройната коалиция управлявала България през последните 4 години. Като всяка друга партия участвала в управлението на България през последните 20 години и БСП получи изборен резултат далеч по-малък от преди участието им в управлението. Ако за някой това е изненада или неочаквано, то да тича да си пие хапчетата или поне да си мълчи, за да не се излага повече. ДПС е изключението, но там нещата са други. В този смисъл няма "объркани погледи" сред тези близо 750 хиляди гласували за БСП. Какво ще стане в БСП си е тяхна вътрешна работа, но общите принципи важат и за тях. Сега е време за изтласкване на едни от върха на БСП и издигането на други. Както стана например и в СДС през 2001-ва и през 2005-та.
09 Юли 2009 10:27
Напразно злобееш авторе!БСП не е нито НДСВ, нито еднодневката ГЕРБ.Тя е столетница и съвсем скоро ще се отърси от загубата и отново ще потегли напред.А политически недоразумения като Пожарникаря, след 4-5 години ще отидат там , къдета е сега бившия му работодател"царя".
09 Юли 2009 10:28
За мен друго е важно. Защо вече 20 години непрекъснато ни занимават само и единствено с БСП. Какъв изборен резултат получила, как трябвало да си смени ръководството, какви управленски решения взима и т.н. Според мен ще се приближим повече до една нормална държава, ако спрем да се занимаваме само С БСП и да характеризираме останалите партии пак чрез БСП. Все се надявам да дойде момента, когато всяка една партия ще се определя с това, което тя предлага и може, а не с "Долу БСП". Това последното очевидно не върши работа, освен за пред най-оглупелите избиратели, които само това чакат и само на това се радват. Те с радост ще си подложат врата на палач, който крещи "Долу БСП", а и образно казано го правят вече 20 години. Сега е време за ГЕРБ - кои са те, какво предлагат, какво правят, а не за останалите партии отхвърлени до една от електората. ДПС е особен случай.
09 Юли 2009 10:34
векиа,
виж колегата XYZ как разумно и интелигентно излага мнението си.
Няма дървене, крясъци и отровни пръски.
Не е симпатизант на ГЕРБ, но умее да мисли със собствената си глава.
09 Юли 2009 10:43
само статистика:
за Г.Първанов са гласували 2050488 (два милиона и петдесет хиляди) гласоподаватели през 2006 г. - т.е. преди 2 г. и половина
за НДСВ през 2001 г - 1 952 513
за ГЕРБ през 2009 - 1 677 870
за БСП през 2009 - 747 849
за ДПС - 610 831
за НДСВ 2009 - 127 340

09 Юли 2009 10:44
Тия верно са психясали напълно.
Питат го куманиза Червеняков за изборите,
той им говори за "Костов".
Докторите да кажат това "Костов" не е ли некакъв симптом за некакво сериозно заболяване.
09 Юли 2009 10:45
логично е следващата вълна да е левичарска дали нема да видим некоя комунистическа партия
09 Юли 2009 10:48
на тези избори съюза с ДПС беше фатален за БСП, но елементарната математика говори, че в дългосрочен план съюза бсп/дпс е единствения възможен печеливш ход за комунягите. определено им трябва нов лидер. сметнете им гласовете сумарно и добавете коефициент "опозиция". за разлика от сините бесепе имат родово-кланов електорат.
09 Юли 2009 10:51
сумарно резултата на тройната ламя е 1 486 020 гласа. огромната разлика в мандатите идва от мажоритарния елемент, които сами си нахакаха и смъртта на ндсв.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД