:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Той молил да се върне в Русия, Кремъл отрича
Оцелели след стрелбата във Флорида се появиха на корицата на "Тайм"
Борисов иска най-тежки наказания за полицаите, пуснали без проверка самолета от Франция
Всяка победа е ценна за мен в този момент, сподели тенисистът
СТАТИСТИКИ
Общо 373,572,321
Активни 1,094
Страници 91,335
За един ден 1,302,066
Прогноза

Русия няма да преглътне най-горчивото хапче от Обама

Аплодисментите за захаросаната реч на президента на САЩ бяха учтиви, но Москва мрази да бъде поучавана за "близката си чужбина"
Снимка: Ройтерс
Американският президент Обама се ръкува със студенти от Руската икономическа школа, пред които произнесе реч.
Барак Обама предложи захарче, преди да даде горчивото хапче. Той бе лиричен, говорейки за приноса на Русия в изкуствата, науките, за страданията й по време на войната. Русия, каза той, е могъща река, оставяща вечен отпечатък върху глобалния пейзаж.

Сетне последва лекарството. Първо - Русия и САЩ трябва да си сътрудничат, за да спрат ядрените програми на Иран и Северна Корея, защото оръжейната надпревара в Близкия изток и Източна Азия не е в интерес на никого.

Това е що-годе смилаемо за Москва. Руското правителство приема този принцип. И е нащрек. Методите, и по-специално ефективността и ползата от санкциите, са спорни.

Руснаците са съгласни и с тезата, че "Ал Кайда" и другите джихадистки движения са значима обща заплаха, както подчерта и Обама в речта си пред студенти от Руската икономическа школа. Тъкмо затова Москва се съгласи и допусна американците да използват маршрути в Русия за транспортиране на доставки за силите си в Афганистан.

Но най-горчивият хап дойде по-късно и бе насочен към най-болезнената точка за Русия: нейната "близка чужбина". Москва мрази да бъде поучавана за страните от бившия Съветски съюз и Източна Европа, където Русия има вековна история и доста несвършена работа. Тя възприема евентуалното разширяване на НАТО с Украйна и Грузия като враждебен акт на обсада.

Руснаците настръхват от позицията на Обама, че идеята за "сфери на влияние" е отживяла чудатост от 19 век. "Лесно ви е да го кажете", е обичайният руски отговор на такива твърдения. САЩ не са обкръжени от чужд военен съюз. Няма жив американец, преживял брутално чуждо нападение. Пък и в крайна сметка, Вашингтон е в състояние на постоянни търкания с Куба, единствената страна, която е постоянно враждебна спрямо САЩ в тяхното полукълбо.

Твърдението на Обама, че "през 2009 г. една велика сила не показва мощта си чрез доминиране или демонизиране на други страни. Дните, когато империите третираха суверенните държави като фигури върху шахматна дъска, свършиха", би предизвикало мрачен смях в Москва. Защото руснаците възприемат поведението на САЩ в света, и особено в Близкия изток, именно по този начин. Ако националният суверенитет е от първостепенно значение в Грузия, защо същото не се отнася до Сърбия и Косово?, питат по традиция те. Предстоят трудни сделки за ядрените оръжия, за Афганистан и вероятно за Иран. Но изконната връзка на Русия с "близката й чужбина" не може да бъде прекъсната от едно ново лице и подсладена риторика.
89
4931
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
89
 Видими 
08 Юли 2009 22:19
Тва наистина е върът на наглостта. Световният жандарм, който има интереси във всяка една точка на света поучава една велика сила какво трябва да прави около своите граници. Тоя Обама наистина е некъв олигофрен.
08 Юли 2009 22:44
08 Юли 2009 22:48
Те великите сили си го местят от единият крачол в другия . по това се различават от нас.

__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
08 Юли 2009 22:56
САЩ са бита карта. Настъпва ерата на всевишния жълт Инкасатор тов. Ху.
За Щатите остава да дават пушечно месо във войната с талибаните и да си връщат на време дълговете.
А Арийския Лъв ще се сдобие с ядрено оръжие защото това е божията промисъл.
09 Юли 2009 00:09
Тоя Обама не ще да е много по различен от Буш. ТЪп и нагъл? Естествено Основната черта която трябва да притежава американския президет е : да се поддава на манипулация. Ума тука е опасно качество. Кукловодите дърпащи конците ги дърпат по еднакъв начин затова която и кукла да е САЩ президент важното е се движи лесно по правилното направление.
09 Юли 2009 00:37
Крайностите и силните емоции са вредни, колеги формуци !!! Още повече преди лягане, вредят на храносмилането !


Вярно е, че Дядя Сам не требе да дърпа Мечо за късата му опашка, че ноктите му са си все още яки. Но времената на СССР минаха, за да се претендира същото влияние върху делата на съседите, и нови (общи) врагове се появиха: ислямският фундаментализъм, ядрените амбиции на лудия Ким и маймуняка Ахамди-----ад, китайските глобални напъни (в Африка, Лат. Америка, арабскиа свят), екологията, кризата, ... Пък и Русия си е бъкана с газ и петрол, все пак, и скоро нуждите от тях няма да отпаднат.


Да се разбират там и действат заедно, че светът и така се обърка хептен, за да се дърлят в стила на "студената война". Ненужно и вредно и за тях, и за дребните риби на межд. арена (нас в т.ч.)

Редактирано от - Mars Attack на 09/7/2009 г/ 00:38:11

09 Юли 2009 00:49
Който познава историята на Русия, не може да ги съди. Наполеон и Хитлер, са само най-известните и скорошни нападения, от иначе тиха и кротка Европа. Прави са си за Украина и Грузия. Ние (НАТО) нямаме работа там. Категорично. Другото са инсинуации и пропаганда, за да се намира враг под ръка. Русия не заплашва тези страни, нещо повече - глези ги с евтини ресурси (пак Русия ще е тая, която ще дава заем на Украина да си плати, вече дадения газ, който даже не е и руски).
Беларус, Молдова (барбар с Приднестровската измислица), Украина - в руска орбита. Те това искат като народи, стига оранжеви революции и прочее глупости. Хората там си говорят на руски, обичат си Русия, тачат си паметниците на Ленин и т.н. Не виждам ние какво да търсим там, още по-малко негърчето. Да си оправя кашата с долара и рецесията, арабелите и Венецуела/Куба/всички останали. Москва оспорва ли доктрината Монро? Не!Е, значи въпросът е решен. Негро да си оди по живо по здраво, и да не предизвиква карашък на нашия континент.
09 Юли 2009 01:19
armani,


Oтчети, че не всички в бившите съветски републики любят руснаците... Да, имат си историческите, езикови, културни връзки, обща история, заедно биха Хитлер. Това не може да се заличи или забрави. Но на много хора руският (царски) империализъм хич не им е по вкуса. като всяка голяма (велика) страна и Русия си има имперски амбиции и цялата й история е пример за това. Както на САЩ, Великобритания, Испания, Франция - все колониални държави. Но в момента глобаните проблеми и предизвикателства изискват разбиране и общи действия, без да се забравят и националните интереси. Тайната на успеха е да се намери баланса между едните и другите.

Лека нощ,


Редактирано от - Mars Attack на 09/7/2009 г/ 01:21:52

09 Юли 2009 01:30
Русия няма да преглътне най-горчивото хапче от Обама

Е и?..Какво ще направи?Русия е второстепенна регионална сила която
подлежи на прогресивно териториално разпадане.
Русия е второстепенна военна сила с хиляди атомни бомби които са само разходи без приложение.
Обама се държа наставнически с Путин и Медведев като с ученици от първоначалното.Само дето не им дръпна ушите.
09 Юли 2009 01:55
Mars Attack - и да, и не. Източна Украина например си е чиста Русия. Бях наскоро там, и уверявам те, нямат и идея за украинска националност. Другото си е политика. Също така, не забравяй, че Грузия е единствената държава, влязла в Руската имерия ПО ЖЕЛАНИЕ. А и преди Наакашвили, никой не им пречеше да си имат държава. Е, американски бази там няма да бъдат допуснати, по разбираеми геополитически причини. А всичко, освен друго, опира и до сила и ресурси. Виж, ако иде реч за човешки права - ОК, редно е да се намесим, ама само за мускули - мисля неконструктивно е.
FL - да не заприличам на Душко, ама ще ти припомня един цитат :
Русия никога не е била толкова силна колкото изглежда, и никога толкова слаба, колкото изглежда.
На някакъв западен дипломат е изкаването, ама не се сещам кой, както и за повода. Това впрочем важи и за САЩ, Китай и т.н. "велики сили". Не се еб..ай с Русия, винаги е било неблагоразумно. Имат си достатъчно грижи - за нас е важно да дават газ, нефт, никел, калай, злато, туристи и да се пречкат на Америка-та, за да няма абсолютна власт. Другото са кръчмарски работи, за бира и фъстъци става, ама не е за сериозни хора. Негро и той ще се усети, ама като го хлъзнат, когато му дойде времето. Не забравяй, че Третата Световна не се състоя, само защото един руски офицер не изпълни заповедта да пусне ядрено торпедо. Питай Чомски и Уики-то, ще разбереш разни работи по въпроса.
09 Юли 2009 02:38
Народите и Нациите НЕ бива да се "мразят"! Както и НЕ бива да се твърди, че се "мразят"! Те НЯМАТ причини да се "мразят"!
Това, че управляващите Народите и Нациите са ги хвърляли някога/ а и сега!/във войни едни срещу други, е Основание да бъдат мразени тези управляващи, а НЕ Народите и Нациите на тези управляващи!
Как може човек да "мрази" хора, на които никога НЕ е виждал очите, дори?! Очевидно, става въпрос за Внушения, Манипулации, Пропаганда, Настройване! Човек може, обаче, да "мрази" държави/управляващите ги!/- заради тяхна външна политика, която човек НЕ одобрява или му носи преки щети! Но да "мрази" човек Народи и Нации- това е Абсурд и Глупост! Това, че човек "мрази", например, САЩ , НЕ означава, че човекът "мрази" сащците/"американците", Гражданите на САЩ/ - той "мрази" Политиката/външната/ на САЩ и управляващите, които я правят!
09 Юли 2009 05:15
Кво ся. Уж мафнаха тъпото Буш, и туряа умно негърчи.


Пък то - пременил се Илия - пак в тия.09 Юли 2009 05:19
Armani, мисълта, която цитираш, е на Бисмарк. Може да му се вярва...
09 Юли 2009 05:23
Чебурашко е наивен като първолак .
Много има да му ритат черната жопа докато му увре кратуната кое как стои по места.
09 Юли 2009 05:25
Руснаците, защо в отговор не си направите военен съюз с Канада и Мексико?
09 Юли 2009 05:36
По принцип Обама е прав. Но дали това от пожелание ще стане действителност зависи единствено от САЩ. Те трябва да се отдръпнат военно в границите си и да оставят останалите държави да бъдат суверенни. Това ще бъде морално силната позиция от която ще могат да изискват. За всички, независимо дали са далечни или близки чужбини. Ако не го направят, а те няма да го направят, то благозвучните речи ще си останат само безполезно риторично раздвижване на въздуха.
09 Юли 2009 05:48
Medovina,
С канада и Мексико няма да стане, по вероятно е с Аляска и Калифорния.
09 Юли 2009 06:41
С негърскио квартал на Вашингтон е най-вероятно.
09 Юли 2009 06:42
Всъщност Американската дипломация се ръководи от принципа - искай всичко за да си вземеш максимума.
Нищо повече.
09 Юли 2009 06:47
А другите дипломации от друг принцип ли се ръководят ?
09 Юли 2009 08:19
Марсе, не си прав за ядреното оръжие. Пропагандата те е заслепила.
Аз от много отдавна потдържам тезата, че колкото повече държави имат ядрено оръжие толкова по -добре.
След като Северна Корея стана ядрена държава там нещата се успокоиха.
Сега вече при всяко изстрелване на балистични ракети от тов. Ким най-много да се приеме неква резолюцийка в ООН с която тов. Ким мое само да си избърше задника.
С Иран ще бъде същото. В момента в който гръмнат устройството ще настане спокойствие.
Няма сила която да спре разспространението на ядреното оръжие.
Реднеците 14 дена следеха един севернокорейски кораб който отиваше в Бирма и въпреки че ООН даде право за претърсване, реднеците не смеят да се закачат с тов. Ким шот оня е луд и кат нищо мое да метне нещо на юг.
09 Юли 2009 08:39
Хм, втората част и особено последният абзац са много реалистични. И май се различават от американските виждания -
позицията на Обама, че идеята за "сфери на влияние" е отживяла чудатост от 19 век.
. Което се отнася само до другите държави, де - САЩ имат задача, поставена от Божественото провидение и внасят демокрация навред. Където имат полза.
Армани - И не си губи времето с FL - то лекарите вече са се отказали.
ВОЦИ и Чарли Дарвин са прави за негърчето. Ама я вижте в архива какви дитирамби пяха някои за ню дийла.
Сега са бесни, че другарчето им Гейчо не е на власт. Ами ако Обама нещо я...Така де!
Президентите са маските. Лицето на държавата е едно. Хищно.
Интересите на САЩ са Русия да няма интереси. Интересите на Русия са САЩ да не пречат на интересите им.
09 Юли 2009 10:06
Обама се държа наставнически с Путин и Медведев като с ученици от първоначалното.Само дето не им дръпна ушите.

Епа ако се беше пробвал да дърпа ушите на Путин, злия чекист щеше да му счупи китката, извади рамото, тръшне на земята и рита по црното чело до посиране, в приблизително тоя ред. Ако ще пращат някой америкос да дърпа ушите на джудист, трябва да е барем от бат Арни нагоре. В краен случай Стивън Сегал.
Що се отнася до визитата на Обама - в момента новия Йоан Престер и двамата млечни братя се душат под опашките. Ако се харесат следва да се очаква:
1. Възмазна углеводородная концесия. Затова Обама дойде в Масква и водеше "Пепси" със себе си, както знаем от класиците: "Плодовите води ви носят въглеводи".
2. Назначаването на Иран за "козел опущения" на олтаря на демокрацията в замяна на все по-гръмогласна но пък все по-бездейна подкрепа за "новите демокрации", в буферната зона около Русия.
3. Продължителни и неуспешни изпитания на системата за ПРО, поне докато руснаците не успеят най-накрая не подкарат Булавата че да могат да после с чиста съвест да кажат че опять нашли безаналоговый ответ.
09 Юли 2009 10:36
Медовина,


Руснаците, защо в отговор не си направите военен съюз с Канада и Мексико?Щот такива "държави" няма.Параграфе,


Как може човек да "мрази" хора, на които никога НЕ е виждал очите, дори?!Може, Г. Андерс е писал по въпроса: това е характерно за примитивните взаимоотношения на двуногите (виж форумната лаборатория напр., и няколкото екземпляра на тази страница). По-еволюиралите екземпляри няма защо да се мразят, понеже само натискат копчета отдалече; точно за това си говорят в момента в Москва.
09 Юли 2009 10:41
Мургавелкото-президент на краварите и говедарите иззад океана си въобразява, че говори с корейци и иракчани, когато срещу него седят Медведев и Путин.Грешка.Русия е велика страна, не само с културата си , но и с икономиката си/резервити на Русия в долари наближават 1 трилион долара/.Русия е военна свръхсила и всякакви лигавения от рода:аз ще монтирам моите ракети в Грузия и Украйна, а ти ще си траеш, предизвикват само иронични усмивки и готовност на мечока Медвед с едно замахване на лапата да смаже нахалниците, които се опитват да подценяват силата и волята му, така както стана с посмешището Наакашвили.Мургавелкото има само един избор-равноправно партньорство , иначе ще си има проблеми и финансови/не забравихте трилиона долари нали/ и политически, и военни.
09 Юли 2009 10:51
Никоя от бившите републики не желае да остане в руска орбита. Русия все още се опитва да ги задържи силово. Абсурдно е и Русия да иска от Америка и Европа да оставят бившите републики на Русия. И причината е проста. Русия няма какво да предложи. Народът върви в западна посока и иска държавата му да е като западна държава. Никой не иска държава като Русия, която няма пътища, но за сметка на това през няколко километра те спират и изнудват пътни милиционери.
В Москва трябва да помислят как да си оправят държавата така, че и съседите да искат същото. Засега това не става. Путин гради държава на принципа- видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крака. Трябва да измисли нещо по-различно. Задължително трябва да премахне олигархичния модел. С много богати и много бедни Русия не е привлекателна. Това се отнася и за западните държави, но все пак те имат други предимства, които компенсират засега. А Русия дори пътища няма.
09 Юли 2009 11:15
Ми тогаз Обамич да си се оправя сам с Иран а не да хленчи за подкрепа.
Русия шъ гледа сеир отстрани. Дори една война с Иран би била изгодна за нея.
Ще бъде затворен Ормузкия проток, нефтът па ще скочи и Иран още по бързо ще се сдобие с бомбата, шот центровете за обогатяване са дълбоко ешелонирани навътре, разпръснати са и просто нема как ядрената програма на Иран да бъде спряна с въздушни удари. Даже за Москва е изгодно да подтиква Техеран да обогатява уран като му дава гаранции за закрила.
Обама е в цугцванг. Каквото и да направи спрямо Иран ще бъде грешка. Топката е в неговото поле. Да се оправя
09 Юли 2009 11:59
ЗИП,


Проблемът не е в самото ядрено оръжие, а в чии ръце (контрол) се намира. Опасността е, когато фанати и терористи могат да размахват ядрената бухалка за натиск върху цели държави, че и да я използват (за тях човешкият живот няма особена стойност). Ким, маймунякът Ахмад---ад, че и Осама (скоро бяха заявили, че целта им е да стигнат до пакистанските заряди) са примери за това. Останалите, които го притежават, го имат повече като сдържащ фактор, но не мисля, че биха го използвали, защото обратният удар ще е фатален и за тях.


Украйна: така е, от средата на Изток руското влияние е силно и не е за подценяване. Разговарял съм с хора и съм чел материали за политиката на имперска Русия и после СССР в Украйна, и не всичко са рози и любов между двата славянски народа. Историческите връзки са много силни, Украйна зависи от руския нефт и газ и изострянето на отношенията не е от полза и на двете страни. Западът трябва да го отчете и адаптира политиката си според тези реалности.
09 Юли 2009 13:11
Ответните удари изглеждат опасни за САЩ. Колко от тия целеустремени в правенето на атомно оръжие биха го насочили към Русия? А колко към САЩ? Буш направи така, че омразата на много хора да си намери цел. Американците успяват напоследък да създадат нови неприятни впечатления и в китайците. А за Русия няма такива непосредствени заплахи. Така че ПРО ще падне преди намесата на Русия.
09 Юли 2009 13:25
Тука много другари са налучкали истината. Рашката мечка предпочита груби ласки и мъжко гледане в очите. Но хубавото време свърши. Сега ще им се скъса жопата от интензивен диалог, метросексуални увъртания и взаимно уважение. Обамата е по-лизгав, отколкото очакваше дудукарника. А как му се радваха...
09 Юли 2009 14:23
Gozambo,
Руснаците, начело с Путин/Медведев имат историческия шанс да изградят общество, което да е пример за останалите държави.
Повишените цени на ресурсите напълниха руската хазна с купища пари, които инвестирани по правилен начин, тласкат страната им напред.
В същото време очертаващия се мир за години напред ги освобождава от разходи за непрестанните войни от близкото минало, в които бяха затънали братушките...
09 Юли 2009 14:32
да изградят общество, което да е пример за останалите държави.


а която държава не се възторгне от светлия пример веднага ли ще бъде освобождавана; или има право на едно предупреждение, че подлежи на асвабаждение
09 Юли 2009 14:35
"...народът върви в западна посока..."
Ааа, Гонзо, кой народ е тръгнал в западна посока? Руският ли? Това веке е опасно!
09 Юли 2009 14:42
Хондурасът дойде, претегли ви и отсече: някои сте налучкали, някои не сте. Сега излиза на военен преврат, пардон - парад.
09 Юли 2009 14:55
"...народът върви в западна посока..."
Ааа, Гонзо, кой народ е тръгнал в западна посока? Руският ли? Това веке е опасно!

E па да!Гетата в Ню Йорк се пълнят с руски емигранти.В филмите на Холивуд
руските гангстери изместват италианците...Нищо лошо!Америка е мелтинг пот.
Америка приютява и цивилизова всички.Всички народи стават равни в Америка по талант и възможности.По, по, по..следващият президент на Америка ще бъде Сергей Иванович Игорович ...
09 Юли 2009 15:11
Кой ще бъде следващият, дето ще пита: "Абе, вие що биете негрите?" И кога? Хайде, нали сме аналитици
09 Юли 2009 15:21
Gozambo
Никоя от бившите републики не желае да остане в руска орбита. Русия все още се опитва да ги задържи силово.

Така е .
Мецата е наритвана три пъти сериозно досега и то само защото вегетира в полусънно състояние и разбира, че враг е напъплил по кожуха й чак когато стане твърде късно. Единия път се наложи рашките сами да изгорят столицата си , за да не я бастиса и плячкоса Наполеон. Втория път Хитлер така ги изненадА, че стигна до Питер, Сталинград и Масква...Преди 20 години Мецата пак яде ритници та трябваше да се прибере в естествените си граници, далеко от Централна и Източна Европа, в които беше забила нокти. Дори бившите й съюзни републики НЕ искат да ги управлява мецата и затова обявиха независимост. Единствено самата Меца обаче не може да вдене, че е нежелана и пак се натиска да определя съдбата на "близката чужбина", без да пита естествено самите народи на тази чужбина...Обикновен гьонсуратлък.

Редактирано от - Benedicta на 09/7/2009 г/ 15:23:07

09 Юли 2009 15:41
Ай, ай, ай! Какъв полет на мисълта! Вие с ФЛ-то, завалията, направо сте родени един за друг.
09 Юли 2009 15:55
Ами, обикновени екземпляри.
09 Юли 2009 16:15
Тука некои колеги рупат още колци от времето на Студената война. Какво "силово задържане" в руската орбита бе, чоджум? Руснаците от доста време действат по-културно - чрез проксита (рубладжии и частушкаджии). Именно на прокситата се пада тежката, но почетна задача да бият, арестуват и псуват за доброто на Империята на духа. Разбира се за разлика от америкосите, руснаците къде не си позволяват, къде не могат да си позволят да подкрепят даден рубладжия със сила. Точно поради това руснаците губят сфери на влияние, понеже един рубладжия никога не може да са толкова ефективен колкото една танкова армия. А това че народонаселението на държавите попадащи в "руската сфера на влияние" не харесват руснаците си е съвсем резонно - американците в Ирак (и в другите им "сфери на влияние" да не би да ги либят и целиват, къде ги видят. Е прогресивните манафери като хванат някой заблуден джи-ай може и да го налибят, ама не става за това въпрос.
Та не търсете причината в тоя който яде зелника (руснаците), а в тия които му го дават - рубладжии и частушкаджии.
09 Юли 2009 16:30
не търсете причината в тоя който яде зелника (руснаците), а в тия които му го дават - рубладжии и частушкаджии.


универсальная парадигма им. товарища Маузера!
може да звучи и тъй: не търсете причината в тоя който яде зелника (доган бей), а в тия които му го дават - кумунизи и придворни.
09 Юли 2009 16:31
Маузер е абсолютно прав. Това е елементарно : всяка велика сила има сфери на влияние. В историята на света това никога не е оспорвано и винаги е зачитано. Англия е имала едни интереси, Русия - други, Австроунгария - трети и т.н. Всеки се е съобразявал с тях и е гледал да не си прескочи килимчето, за да не настъпи лопатата. Американците след 90-та година решиха, че са фанали Бога за шлифера и се видоха световен господар. Да, ама не. Баба Меца нема да си остави така боровинките да й ги излапат. Кво викаше Буревестников ? "Като живееш с вълци - ще виеш по вълчи."
09 Юли 2009 16:56
Обикновен гьонсуратлък е да подаваш дълга шия с бяло оперение вън от пиндоската си кухня.


Хем Света покровителка си имат некои. Да бяха следвали благословените от нея пътища...:


Натиснете тук
09 Юли 2009 17:14
Еха-а, това си е направо войнишко изпращане.
09 Юли 2009 17:17
Баба Меца нема да си остави така боровинките да й ги излапат.

Ама те й ги излапаха вече... Баба ти Меца изтърва всички боровинкови полета. Още по-лошо -бившите благодатни масиви с вкусни плодове от Източна Европа до Централна Азия показаха на Меца и поискаха да си плаща за боровинките, защото лапането на чуждото вече свърши. Така е било винаги - и сиренето и боровинките са с пари, само че Мецата го беше забравила...Е сега си го припомня

Редактирано от - Benedicta на 09/7/2009 г/ 17:18:21

09 Юли 2009 17:20
Никоя от бившите републики не желае да остане в руска орбита. Русия все още се опитва да ги задържи силово. Абсурдно е и Русия да иска от Америка и Европа да оставят бившите републики на Русия.
Gozambo

Няма лошо да си ходят по живо, по здраво. Само че на изпроводяк гепиха твърде много плячка и се опитват да докажат суверенните си права над нея. Затова нещата не вървят с мир и любов.
09 Юли 2009 17:30
Всеки се е съобразявал с тях и е гледал да не си прескочи килимчето, за да не настъпи лопатата.


Ба си к'ви мир и любов са царели между великитие сили по "онуй време".
Тва векове война не са видяли.


Туй Наполеонови Войни, Кримска война и прочие са били дребни парадни учения, нещо тип "принуждение к миру".
09 Юли 2009 17:36
Баба Меца е ларж Меца. Сега пак ще си събере боровинките и пак ще си направи боровинково вино да си го пие зимъска с приятели. И ако некой мазен джигит опита да й ровичка в хралупата, ще му удари един шут у гъзо, та да збарави две недели за тоалетна чиния.
09 Юли 2009 17:49
otvrat,


Нека да си пие боровинковото вино Меца, да й е сладко, но да дава по малко мед на мечетата (гражданите си), че ще умрат от глад, горките. Проблемът е, че в най-богатата като ресурси страна има много силно разслоение и средната класа все още не е преобладаваща. Освен това, разликата между нивото на живот в Москва, Питер и др. по-големи градове и в провинцията е огромна. Малка група са по-богати и от арабските шейхове, а другите едва връзват двата края, пропивайки се (умират млади, средната възраст на мъжете преди няколко години бе 57 г.). И ми се струва, че това поляризиране скоро няма да се преодолее. Военната сила не го коригира, само кара другите страни да ги е страх, но не и да те уважават.
09 Юли 2009 17:52
***

Редактирано от - sybil на 09/7/2009 г/ 20:47:04

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД