:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 267
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

И литературни знания вече искат за армията

В армията освен със сила ще се влиза и с акъл. Ръководството на МО обсъжда да въведе изпитни тестове за кандидатите за кадрови войници. В момента се изисква само да покриеш норматив по бягане, лицеви опори и коремни преси, да имаш диплома за средно образование и да не си по-възрастен от 32 години.

От МО предлагат да се държи и изпитен тест по литература и български език и тест за обща техническа грамотност. Обмисля се и единно обучение в рамките на шест седмици за всички приети кандидати, с изключение на тези, които са отбили наборна военна служба. В края на подготовката пред комисия от ГЩ обучаемите ще полагат изпити по тактическа, огнева, строева и физическа подготовка и устави.

На няколко поредни заседания на Съвета по отбрана ръководството на Генералния щаб изразява безпокойство от факта, че бойците, които постъпват в редовете на армията, не са наясно изобщо с реда и дисциплината. Фрапиращо е, че има и момчета, които не могат да четат и пишат добре, въпреки че са със средно образование, казват от ГЩ.
2
1940
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
2
 Видими 
25 Юни 2008 05:03
Фрапиращо е, че има и момчета, които не могат да четат и пишат добре, въпреки че са със средно образование, казват от ГЩ.

Ало, че как сте ги наели тогава. Не го ли разбрахте като ги приемахте?
Иначе имаше "велики" планове да ги набирате сред безработни цигани и от детски домове.
25 Юни 2008 06:29
Те и до сега не стигаха кадровите войници, като бройка, сега пък хептен няма да ги има.Искайте им и докторат.Кадровите войници бягат от армията заради ниското заплащане.Бягат и сержанти, и офицери. А ако не бягат значи работят нелегално, което по закон е забранено, но........................като не стигат парите!?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД