:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Тя обяви, че не иска предлаганите от руското посолство услуги
От ареста тя уволнила и.д. кмета и назначила нов заместник
Според Еврокомисията страната ни покрива три от четирите числови критерия
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 381,707,925
Активни 1,573
Страници 133,880
За един ден 1,302,066
Забраняват сделки с книжа, ако притежателят не се променя

До 100 000 лв. глоба за манипулации на фондовата борса

Инвестиционните консултанти нямат право да премълчават неблагоприятни данни
С глоба до 50 000 лв. ще се наказват лицата, които манипулират търговията с ценни книжа на фондовата борса. За юридическите лица и едноличните търговци санкцията за това нарушение е до 100 000 лв. Това реши парламентът вчера като прие промените в Закона за публично предлагане на ценни книжа.

С приетите текстове депутатите забраниха извършването на сделки и действия, които могат да създадат невярна представа за активно търсене, предлагане или търговия с ценни книжа, приети на регулиран пазар, или да предизвикат каквато и да е друга необичайна промяна на цената и обема на търговията. Манипулативни сделки и действия могат да бъдат сключването на една и повече сделки с ценни книжа, при които не се промяна действителният им притежател, както и разпространяването на невярна, преувеличена или подвеждаща информация.

Забранява се воденето на преговори и сключването на договори за покупко-продажба, замяна и заем на ценни книжа, както и предоставянето на инвестиционни консултации като се премълчават неблагоприятни данни, които са от съществено значение за взимането на решение.

Всеки акционер, който е гласувал против решението на общото събрание за преобразуване, има право да иска от дружеството да изкупи всички или част от притежаваните от него акции на цената, която е посочена в плана за преобразуване, е записано в закона. Лице, което придобие пряко, чрез свързани лица, или непряко повече от 90% от гласовете в общото събрание на публично дружество, има право да регистрира търгово предложение за закупуване на акциите на останалите акционери.
555
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД