×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Исландците пропуснаха VAR-дузпа и отстъпиха с 0:2
Срещата била в рамките на Българското европредседателство, пише премиерът във Фейсбук страницата си
Новият заем ще бъде използван за погасяване на стари дългове
Нападнаха съветници от американската коалиция в зона за деескалация в Сирия
„Системата е на ръба”, твърди главният прокурор
Столтенберг очаква Македония да бъде поканена в НАТО в началото на юли
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 385,846,614
Активни 603
Страници 5,308
За един ден 1,302,066

В Лондон се появиха розови женски таксита

Във време, когато британското правителство иска да се справи с ненаказаните случаи на насилие в страната, две жени в Лондон лансираха услугата "розови таксита" - предназначени за жени и шофирани от жени, като целта е да се гарантира абсолютна сигурност на клиентките, съобщи Франс прес.

Асоциацията Пинк лейдис кабс бе създадена, за да отговори на безпокойството на много жени за сигурността им, когато сами през нощта трябва да хванат такси, обясни Ема Тримбъл, говорителка на асоциацията.

Всяка година в Лондон десетки жени биват насилени от псевдо таксиметрови шофьори, които в пиковите часове през нощта предлагат услугите си успоредно с прочутите черни таксита. Според официални данни, публикувани през декември м.г., средно 10 жени месечно биват нападани от тези незаконни таксиметрови шофьори.

Пинк лейдис кабс е основана през юни 2005 г. от две майки, загрижени за сигурността на дъщерите си тийнейджърки. Успехът е налице - за по-малко от година 10 000 жени са станали членки на Пинк лейдик кабс, допълни Ема Тримбъл. Всички пътници са жени, които членуват в асоциацията. Всички шофьори също са жени. Те носят униформа със същия цвят като този на таксиметровия автомобил отвътре и отвън - розов. Освен това шофьорките са тренирани да ползват някои методи на самозащита в случай, че клиентките им бъдат нападнати.

За да е оптимална сигурността, Пинк лейдис кабс не приема плащане в брой, а само чрез интернет. За да се избегне възможността клиентките да чакат отвън, Пинк лейдис кабс им изпраща есемес или им се обажда по телефона, за да ги предупреди, че таксито скоро ще пристигне. Освен това розовите шофьорки изчакват пътничките да се приберат у дома, преди да си тръгнат.
1
2284
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
08 Април 2006 15:54
...средно 10 жени месечно биват нападани от тези незаконни таксиметрови шофьори.

Това европеиска държава ли е - член на ЕС и това нормално ли е?...
Какви критерии важат за тях и какви за нас?...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД