:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 275
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ОЦЕНКИТЕ НА ПОЛИТИЦИТЕ

ПЕТЪР СТОЯНОВ, президент:

"Отиде си един политик идеалист. Младостта му е останала в комунистическите лагери, но никой не успя да сломи духа му. Макар да бе патриарх на морала в българската политика, д-р Дертлиев не обичаше да се връща в миналото и да търси там упование за днешните си действия. Всичките му сили, целият му човешки и политически опит бяха насочени напред - към бъдещето на България. Всеки, който днес реши да се занимава с политика, трябва да прочете и уроците на д-р Дертлиев. Отиде си един от малкото политици държавници на България."





ЙОРДАН СОКОЛОВ, парламентарен шеф:

"Името на д-р Дертлиев ще остане неразривно свързано с дълбоките промени в България след 1989 г. Политик по душа и по призвание, той бе един от хората, които пренесоха ценностите на демокрацията и политическия плурализъм през целия период на тоталитарния комунистически режим."



ИВАН КОСТОВ, премиер:

"През последните 10 г. д-р Дертлиев отдаде всичките си сили за изграждането на младата ни демокрация и зае своето място в историята на съвременната българска държава. За него социалдемокрацията бе смисълът на живота му, изпълваше го изцяло. В нейното име, така както я разбираше, той бе готов на всичко."



НИКОЛАЙ КАМОВ, координатор на движение "Социалдемократи":

"Д-р Дертлиев изживя една драма между демокрацията и лявото и остана еднакво неразбран и от нереформираните леви, и от несъстоялите се демократи, в началото негови сподвижници. Примерът му на честен и почтен политик остана без подражание в политиката."



ПЕТЪР АГОВ, председател на БСДП:

"Това е огромна загуба не само за партията ни, но и за цяла България, защото Петър Дертлиев бе една от най-ярките политически личности на последното десетилетие."



ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, лидер на БСП

"Д-р Дертлиев е един от най-забележителните политици на нова България. Той бе истински социалдемократ, истински патриарх на социалдемокрацията в България. Той бе един от най-ревностните радетели за единството на левите сили в Блгария и един от политиците с най-солиден международен авторитет."
770
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД