×

Здравейте, по повод новата страница на в. "СЕГА" ви молим да прегледате информацията, която сте въвели за вашия потребителски профил. При стартирането на новия сайт ще бъдат прехвърлени единствено потребителите, които са потвърдили имейл адреса си. Ще виждате това съобщение, докато не потвърдите вашата информация. Имейлът, който сте използвали за създаването на този потребителски профил е:

(Ако полето е празно, значи нямате въведен имейл адрес и при прехвърлянето на новата страница ще изгубите акаунта си.)


Потвърди по-късно Потвърди СЕГА
:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бунтовници заявиха, че САЩ са им отказали да се месят в Южна Сирия
ГЕРБ прехвърли на фирми охраната на народа, а там се генерират между 1,5-1,7 млрд. лева ресурс, твърди тя
Левицата губи депутати в навечерието на вота на недоверие
Наводнение в подлеза на СУ Св."Климент Охридски"
СТАТИСТИКИ
Общо 386,016,563
Активни 1,341
Страници 68,604
За един ден 1,302,066

СУ предлага Йордан Радичков за Нобелова награда за литература

Снимка: Емил Иванов
"Всичко това ме прави много щастлив, повече не съм в

състояние да говоря". С тези думи писателят Йордан Радичков коментира идеята на Софийския университет да го номинира за Нобеловите награди за литература за 2001 г. Това е втората номинация на големия писател за Нобелова награда. Вчера Радичков получи Голямата награда на Алма Матер за литература.

Кандидатурата на Радичков ще бъде изпратена на 3 декември, каза ректорът на СУ проф. Боян Биолчев. Той обясни, че е получил покана от Нобеловия комитет да номинира български автор за тазгодишните награди.

За съжаление нямах възможност да получа университетско образование, заяви Радичков, който е завършил Берковската гимназия. Той обаче попаднал на добри учители. "Разкази ме обгръщаха постоянно и отвсякъде, вълнуваха ме, вселиха се някак си в мен, завладяха ме целия, разказа Радичков. Освен Радичков, сред кандидатите за Нобелова награда за литература са били още Иван Вазов, Пенчо Славейков, Елисавета Багряна, Емилиян Станев, Любомир Левчев и Блага Димитрова. Досега обаче нито един българин не е печелил престижния приз.
3533
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД