:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Инцидентът е станал, докато машината се е връщала към самолетоносача „Роналд Рейгън“
Европа изглежда по един начин от Франкруфрт и по друг от "долния десен ъгъл", обясни Томислав Дончев
Ще ги смачкат, опасява се бившият ни консул в турския град
Полицията не изключва нито една версия
СТАТИСТИКИ
Общо 357,229,067
Активни 1,405
Страници 85,175
За един ден 1,302,066

СУ предлага Йордан Радичков за Нобелова награда за литература

Снимка: Емил Иванов
"Всичко това ме прави много щастлив, повече не съм в

състояние да говоря". С тези думи писателят Йордан Радичков коментира идеята на Софийския университет да го номинира за Нобеловите награди за литература за 2001 г. Това е втората номинация на големия писател за Нобелова награда. Вчера Радичков получи Голямата награда на Алма Матер за литература.

Кандидатурата на Радичков ще бъде изпратена на 3 декември, каза ректорът на СУ проф. Боян Биолчев. Той обясни, че е получил покана от Нобеловия комитет да номинира български автор за тазгодишните награди.

За съжаление нямах възможност да получа университетско образование, заяви Радичков, който е завършил Берковската гимназия. Той обаче попаднал на добри учители. "Разкази ме обгръщаха постоянно и отвсякъде, вълнуваха ме, вселиха се някак си в мен, завладяха ме целия, разказа Радичков. Освен Радичков, сред кандидатите за Нобелова награда за литература са били още Иван Вазов, Пенчо Славейков, Елисавета Багряна, Емилиян Станев, Любомир Левчев и Блага Димитрова. Досега обаче нито един българин не е печелил престижния приз.
3418
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД