:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 290
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Отговори

Белите печелят комбинационно: 1.е7(естествено) Цг4 шах (разбира се, че не 1...Те6), поради 2. Оф5 шах 2. Цг2, Те6 (сега) 3. Те2! Т:е2 4. Ое4 Т:е4 (лаком топ) 5. ф3 шах, белите триумфират.

Тъй като козът може да е 2:2, или дори 3:1 в опониращата страна, то при първата ви идея, и съвсем коректно е да опитате с игра на елиминация- каро Дама е в Запад и това ще е главният мотив в начина ви на игра. Или: печалба с каро Асо веднага - пропускането е по-слабо-изтеглянето на коз Асо, след което пика Асо и К, последвани от трета, като се цака високо в ръка. Ако до момента са паднали Q,10, или пък след изтеглянето на два високи оньора, 12-те взятки са готови.

Но не би! Влизате с коз на купа 10 в мора и ново, второ, цакане на пика 9 в ръка. Заварен ли е козът 2:2, или евентуално 3:1, но с три карти в Изток, то и в този случай имате 12-те взятки с играта на каро, благодарение на т.н. частична елиминация. Играта на спечелилия Запад ще е в двойно цакане в пика и каро, а с трефа влиза в двойната вилица! Само в случай, че с три коза се окаже Запад, указаният начин не върви и тогава ще ви се наложи да отгадаете позицията на трефа Q, след изтегляне и на третия коз от Запад, естествено.

Не твърдим, че тази игра ще ви донесе 12 взятки в 100% от случаите, както се разбира от казаното по-горе, но ще ви донесе максимум шанс.

Ръката на атакувалия Запад:

пика:10хх, купа: 7 каро: KQ109 трефа: Q852
277
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД