:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Бившият кмет на Трън, ударил дете с джипа си - оправдан
СТАТИСТИКИ
Общо 382,070,209
Активни 1,176
Страници 62,638
За един ден 1,302,066
Репортаж

Бойко Борисов: В България остана кофти човешки материал

Лидерът на ГЕРБ разясни на българите в Чикаго, че положението у нас е трагично, оплака се от продажния български манталитет и призна, че готви съюз с Иван Костов
Снимки: http://www.eurochicago.com
Бойко Борисов получи за подарък икона.
Има моменти, когато българските политици се чувстват твърде натясно в родината си, а електоратът все не успява да ги разбере правилно. Точно тогава на помощ идват приятелските посещения в братски страни, където са обградени от внимание и много човешка топлота. Президентът Георги Първанов например от години редува местен лов, предизвикващ недоволството на част от населението, с чуждоземски сафарита, където атмосферата е съвсем другарска. Но дори и обръгналите мускулести мъже в политиката понякога имат нужда от малко разбиране. В такава мила обстановка попадна столичният кмет Бойко Борисов, който тези дни е в САЩ. Той първо мина през Чикаго, за да се порадва на приятелски настроени емигранти, пък и те на него.

Пред български емигранти, събрали се във вторник в православната църква "Свети Иван Рилски" да му зададат актуални въпроси, генералът описа положението в страната като трагично, оплака се от БСП, ДПС, от продажния манталитет на българите, дори от прегрешилите в собствената му партия. Добри думи намери само за Иван Костов. Борисов за първи път призна, че даже гласи съюз с него. Генералът начерта план как Македония да бъде направена послушна държава и разкри, че търсида внесе от чужбина не само кадри за ГЕРБ, но и прокурори и съдии."Сега" разполага със записи от срещата, предоставени от http://www.eurochicago.com и http://www.bg-atlanta.com. Записа можете да чуете и на адрес: http://www.segabg.com/data/BBorisovChicago.mp3

Според Борисов, най-големият проблем на България е лошият човешки материал в страната. "Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията. Викат си: "Едно време на Хаинбоаз какъв хубав проход направихме. Па имаше един Пешо - ехей какъв хубав беше..." Все едно, че ще се върне младостта. Никога няма да се върне младостта. Обаче това си ги води и под строй отиват да гласуват за Станишев. И вие - милион и половина, дето избегахте... Материалът, дето се явява на избори или от който можем да избираме като кадри, никак не е голям. Лесно е да се каже: "На тебе разчитаме". Ако така ще разчитаме, значи след 1 година ще се издъня и аз". Така описа електоралната ситуация Борисов. Той даде за пример Украйна и Унгария. "Българите в Украйна се асимилират от украинската държава бавно-бавно, защото са качествен материал. А в България - нищо. В Будапеща българите са за пример. Навремето Будапеща се е изхранвала само от българи-градинари. И до ден-днешен, ако кажеш аз съм българин-градинар, те возят в трамвая без пари", разказа Бойко Борисов.

А тъй като БСП се явявала крадлива партия, ГЕРБ и самият той като неин лидер били изправени "срещу няколко милиарда откраднати пари", от които червените плащали на всичко и за всеки. Борисов призна, че и в редовете на ГЕРБ имало продажни елементи."Моите хора също имат цена",заяви той и, обръщайки се към двама от сътрудниците си, седнали до него, изрази надежда, че няма да го предадат. "Ще устискате ли?", попита ги Борисов. На което те му отговориха: "Ще устискаме". Все пак Борисов обеща много строг контрол в партийните редици и "ако кмет, зам.-кмет някъде надигне главица или направи нещо, го омитам веднага, но не го връщам в партията. Навънка и това е".

Столичният градоначалник разказа, че наскоро социалистите се опитали да купят един от най-сериозните му сътрудници, без да го назовава поименно. Предложили му 20 милиона евро, но той се държал мъжки и отказал. Борисов очаквал тези опити да зачестят, защото в БСП изпитвали панически страх, че дойде ли на власт, "Топлофикация" ще им се види детска игра".

Той смята, че поправките на БСП в избирателния закон за въвеждане на мажоритарен елемент се правят с единствената цел - да го елиминират. "Те ни вкарват 20 или 30 мажоритарни депутати. България не е Америка - всеки един човек могат да го пробият - ще го купят, ще му платят, ще му намерят близки, кусур, досие. Тези хора (избраните с мажоритарен вот - б.а.) ще се манипулират много лесно. И тук е фактически капанът с мажоритарната система, който се опитват да ни налагат", разясни кметът.

На въпрос за Симеон Сакскобургготски Борисов бе по-дипломатичен: "Царят не бих го споменал, защото той си има личен интерес, който си го гледа. И ако някой е предаден, то съм аз и такива като вас. Защото, когато ме даде на Румен Петков да съм му главен секретар, аз отидох при царя и му казах: Аз не мога с тея да работя.Всъщност истинският създател на ГЕРБ е Румен Петков.Защото, ако не беха сложили техен министър, сигурно щях да марширувам още по плаца. Царят ме жертва. Ходих, молих му се да даде военно министерство, да вземе вътрешно, за да мога да остана... Затова не го броя", каза кметът.

Макар и да критикува Костов като нерешителен, Борисов похвали първите две години на неговото управление и разкри, че готвят коалиция: "Ако има нещо радостно, то е, че сега с Костов намерихме общ език. Даже това българските медии не го знаят. Направихме няколко срещи. Общият противник е ясен. Толкова ги мразя комунистите, че за десните дума не казвам", отсече бившият охранител на Тодор Живков.

Борисов разкри, че БСП постоянно хвърляла пари да го черни: "ГЕРБ им е толкова сладък за коалиционен партньор. Това, че ние не ги искаме, ги вбесява до голяма степен. И пускат по медиите от сутрин до вечер - то професори, то политолози, то социолози, да обясняват как ще правим коалиция с тях. Ама аз никога не съм вярвал, че имаме толкова много такива".

Борисов описа и своя план за превземане на Македония отвътре, който взаимствал от гърците - да се изкупят предприятията й, да се подчини икономически и да й се влияе, покрай желанието й за членство в ЕС и НАТО. "С икономически инструменти можем да постигнем всички цели там...Оттук нататък можеш да ги накараш да признаят и историята... И по-голям приятел и съсед от Македония няма да имаме. Просто те самите ще ни обичат," разясни кметът.

За себе си Борисов каза, че е антипартийно настроен. В същото време не виждал по-добро нещо от партиите, защото "така каза навремето и Чърчил". "Практиката обаче показва, че където има силни политически партии, те са отишли много напред, а там, където има мажоритарни избори, рано или късно се отива до диктат. Представете си 15 години на власт и какъв ще станеш, един Бог знае". Борисов сравни ГЕРБ с Демократическата партия в САЩ, която също работела активно за Обама. "Трябва да избягаме от порочното мислене, ченякой стане ли партиец, става веднага маскара.Затова аз се оглеждам и в чужбина да изкараме такива хора, които да не са окаляни, да не са омаскарени, да не са зависими".

Докато се чува как реди мисли за тъжната картина в България, Бойко Борисов изведнъж се умилява от някакво детенце, което се мотае между краката му. Баща му подвиква да остави генерала на мира, а един от сътрудниците на Бойко вметва: Сигурно иска да се пребори с вас. "После може да сборим", отвръща добродушно бате Бойко.

Столичният кмет се похвали, че при срещата си с градоначалника на Чикаго се разбрали да побратимят двата града. Това обаче щяло да стане в рамките на програмата "градове-сестри" (sister-cities). Борисов заговори и като бъдещ премиер: "Хубаво е да се познаваме, да имаме по-пряк контакт (с кмета на Чикаго), за да може, ако възникнат проблеми тука, да може да се решават. В общи линии той е кмет на петия по големина град в България с население българи".

В заключение Борисов обясни небрежно, че му предстоят още 4-5 срещи и "една закуска с Обама".

В края на срещата Борисов изглежда щастлив, че най-после е бил разбран правилно от българи. Някак незабелязан за него остава фактът, че дори там, в добрите Съединени щати, където се е изнесъл качественият български човешки материал, родните нрави никак не са се променили. Още в първите 20 минути публиката, дошла да слуша Бойко, започва да се кара помежду си, а един младеж, станал да попита нещо, дори е заглушен с ръкопляскания, защото на зрителите нещо не се харесват въпросите. Самият Борисов дори не реагира. Явно в чужбина нашенските политици не забелязват тези непреходни странности на българския характер.
Снимка: http://www.eurochicago.com
Срещата на Бойко Борисов с български емигранти се състоя в православната църква "Свети Иван Рилски" в Чикаго.
 Повече от час и половина емигрантите разпитваха Бойко Борисов.
432
30489
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
432
 Видими 
05 Февруари 2009 01:39
Ако и сле д тези простотии някой гласува за ББ то електоралният материал наистина за нищо не става!
05 Февруари 2009 01:45
А пак си го избирайте! Това по Америката дали е заразна болест? Кой стъпил там и почва да плюе! Ако наистина го е казал, значи е по големо говедо отколкото мислех!
05 Февруари 2009 01:51
Интересно какво решение предлага за некачествения човешки материал.
Ще го образова ли, ще го респектира ли, друг ли ще внася ?
Би било интересно тези идеи да се споделят и с българите в България. Щото те ще гласуват ... и все още са мнозинство в некачествената си държава.
05 Февруари 2009 01:52
Малеееее! Тоя верно много ... (Това след повторно прочитане.)Боже, Боже! Колко тъпотия има по този свят!
05 Февруари 2009 02:09
Г-н Борисов, имаш право, че качествените българи избягаха. Но не е ли държавата тази която ги накара да избягат? Но това са честните българи, които искат да работят честно и да получават заслуженото си възнаграждение за един нормален живот. Те не искаха да грабят държавата, а да работят за държавата, но никой не им даде тази възможност. Сега те работят за държавите в които живеят. Защото свестните хора навсякъде са ценени.
Но това посещение при българите как да го разбираме? Може би предизборна обиколка? Но българите не са само в Америка и Европа също е пълна с българи. Но за българина в БГ и в чужбина политиците се сещат само около изборите. 20 години се наслушахме на обещания и сега къде е гаранцията, че нещо ще се промени? Кой и как ще даде гаранции? Кой ще направи така, че дори една малка част от тези българи да пожелаят да се върнат?

05 Февруари 2009 02:29
Бойко, Бойко...
*
Я се връща бързо и почвай да чистиш София! Аман от надути смешници като теб. Никой не мете улиците в столицата, навсякъде се трупат боклуци, кофите преливат (където ги има). Почвам да се гнуся от родния си град. Вече не остабаха чисти места в София!!
*
Ама Бойко само знае да говори и да позира...
05 Февруари 2009 02:29
ББ не ми е любимец. Хич даже. НО, повечето от това дето го е казал си е вярно. А срещу истината, личността на говорещия отпада като аргумент. Добър или не, трябва да се съгласим с горните тези. Освен това, честно казано ми е далеч по симпатичен от червните лисугери - Станишевци, Р.Овач.-овци, Р.Петк.-овци и други пладнешки разбойници. "Обективно погледнато" царя няма шансове. СДС/ДСБ/Новото време/БНД/други - самостоятелно или обединени - от мен да мине 5% (предимно роднини и колеги). Дилов и Каракачанов лапнаха биберончето на Ковачки (да, винаги са били евтини). ДПС е от лошите. И при положение че 3 от 4 жени си падат по трактористкия му чар, няма как, ще се наложи да ни е премиер. И това е оптимистичната теория. Иначе - С.Дмитриевич и Овч. за вице. Човек никога не знае - може пък да извадиме късмет. Да, разбира се че дълбоко се съмнявам, просто се опитвам да мисля позитивно, не е забранено, а и както се обосновах, нямам абсолютно никакъв избор.
05 Февруари 2009 02:31
Мда. Записът си струва да се чуе. Начинът му на говорене и акцентът напомнят най-добрите години на предпоследния му охраняем. Мисълта също.
05 Февруари 2009 02:56
мдаам ... жорж ганчев 2.0
05 Февруари 2009 03:33
алооооо, оперативните дежурни и други идиоти, не се притеснявайте, вие сте анонимни
05 Февруари 2009 03:47
Господи, с какво българите съгрешиха пред теб , та си отвърнал очи от тази нещастна земя! Не стигаха ли 500 години дето я тъпкаха иноверци! Не стигаха ли 45 години дето я поливаха с кръв и сълзи червени изроди! Не стигаха ли 20 години дето като марокански скакалци я опоскваха новоиспечени "демократи"(деца и внуци на ония червените)! Та сега българите да имат за елит такива говеда! Да се налага да правят избор между един самовлюбен нарцис(при това и тъп), един който нито един ден не е работил, не знае какво е да люби жена и какво е да възпитава дете, един който открито с действията си подклажда етническа омраза и един който като стар копой дотърча от Мадрид когато надуши келепира(100% бай ганьо , без да има капка българска кръв)
05 Февруари 2009 04:43
"Столичният кмет се похвали, че при срещата си с градоначалника на Чикаго се разбрали да побратимят двата града"


Няма по-подходящ град от Чикаго! Няма! Открояващ се с мафията и престъпните си политици, 3 от последните 7 губернатори - затворници и всеки момент чакаме да отсвирят и четвъртия. Град с традиции, още от времето на Ал Капоне. Крепост на Обама, профсъюзите, консуматорите на бейлаути и на всички, които тук наричат подигравателно "социалисти, като в Европа". Американските кумуняги, демек.

PS. Където и да кликна днес, ББ се изпъчва гордо. Отивам да се изпикая. Чудя се като вдигна капака дали няма да се подаде и да напсува комунягите и себе си в частност. Утре ще докладвам.
05 Февруари 2009 04:57
Божидар Божков
-
Винаги съм си знаел, че Борисов е много прост, ама явно бил по-прост и от най песимистичните ми очаквания.
-
Някой питаше калпавия х..й, ако стане министър-председател с кого ще се оправдава ?
Предположенията бяха ЕС, ама той е достатъчно страхлив и вече си е измислил друго оправдание- народът ще му е виновен.
"Каква е основата на населението в момента - 1 млн. цигани, 700-800 хиляди турци, 2.5 млн. пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ.

Картофчо, обаче е в грешка - срещу него са младите и интелигентни хора, дето не понасят прости и тъпи мутри.
05 Февруари 2009 05:33
Ама какво ще прави с този кофти човешки материал от хора в Бг не разбрах?Предполагам сапун германски патент.Значи от Вас циганите ще си перат чорапите.....Затова го е страх от мажоритарни избори да не се размине с власта и сапуна.Господи кога ще си прибереш вересиите?????
05 Февруари 2009 05:46
Тъп, по-тъп, пожарникар...
Тоя кретен направи професията "пожарникар" обидна дума в езика ни.
И не обсъждам вярно ли е или не, колега армани. То предварителното обезопасяване се вижда с просто око.
Става дума, че дори не може да лъже и маже като политик. Иска власт, ама вика на гласуващите: 'Вие сте кретени!".
Той сигурнбо и жените сваля така - две-три псувни, десен прав и, като се освести жената - вече оправена за секунди.
Туй галантност, туй комплименти, туй залъгване : "Абе, искат ме и красиви, и умни, и трудолюживи жени, ама аз теб си обичам..." Къде ти?
А публиката на избори е като ученичка на първа среща. Знае, че ще я минат и се надява поне с хубава лъжа да е. Тоя тъпанар - "Аде, легай, ма!".
И, ако сега наистина спечели власт...Ще призная, че сме по-тъпи, щом избираме човече с такова питекантропско мислене.
А, щях да забравя. За автора -
05 Февруари 2009 05:55
Няма по-подходящ град от Чикаго! Няма! Открояващ се с мафията и престъпните си политици, 3 от последните 7 губернатори - затворници и всеки момент чакаме да отсвирят и четвъртия. Град с традиции, още от времето на Ал Капоне.

STA,
Ако помислиш малко ще видиш че София само ще спечели ако изобщо може да заприлича на Чикаго. Ама няма. В София едва ли ще видиш бивш кмет или губернатор осъден и ефективно лежащ в заятвора...

За ББ и бат Ваньо мога да кажа само МАШАЛА!
Кратуните ше вият на умрело. То от сега се е почнало...
05 Февруари 2009 06:02
Aaaa, да се изкажа и за "матеряла". Т'ва са малоумни приказки, но какво друго може да се очаква от българският Ахмет Доган?
Истината е че мат'ряла в България е ОК, но да не забравяме че е мат'рял...не материал.
Аре, па по подире пак.
05 Февруари 2009 06:05
За ББ и бат Ваньо мога да кажа само МАШАЛА!

И аз ще го кажа, но с точно обратната интонация.
-
2001г. - бат Ваньо се расърди на народа, че не оценил достатъчно "величието" му и в знак на възмущение ни му говори цяла година;
-
2009 - бат Бойко и той вече се сърди на народа, че не оценява "величието" му.
-
Проблемът и на двамата е, че народът всъщност много точно оценява "величието" им, ама тази оценка нещо не им харесва. Явно ще трябва да си търсят друг народ.
05 Февруари 2009 06:08
Мисля, че противно на всеобщото мнение, Бойко Борисов СЕ СТРАХУВА от евентуална победа (хеле пък с пълно мнозинство) на изборите.Аналогично във футбола е когато играеш в турнир с директна елиминация при разменено гостуване.В първия мач си на чужд терен.Там само рушиш и бавиш играта, лежиш без причина, правиш тактически фалове и тъчове - с една дума действаш деструктивно и..... изтръгваш минимална загуба с 0:1.Да, но предстои реваншът.Там картинката е друга.Там трябва да съзидаваш, да правиш играта и т.н.
Много е лесно да си в опозиция.
Досега Бойко само лаеше и коментираше отстрани с някакъв уличен език (част от имиджа а и съвпада с възможностите му) абсолютно всичко с нетърпящ възражение тон на специалист.Сега с наближаване "часът на истината", след като получи един шамар на изборите за "Евродепутат" (той очакваше много категорична победа), ББ започва да изпада в паника и това вече е очевидно.Почва да усеща, че медалът има много страни и са го пуснали да избира от две къси клечки.Едната е загуба на изборите което ще бъде и края му като политик.Другата е победа и после накъде??Коалиция с БСП??Опит да се оправя кашата в България с нулев експертен и политически потенциал??
ББ май вече го усеща и почва още повече се обърква.
05 Февруари 2009 06:10
"Бойко Борисов: В България остана кофти човешки материал"
Бе, нали ви казвах - Човека е "откривател". Сигурно има предвид себе си.....
Патова ситуация : Тези които могат - не искат, а тези дето не могат - искат та "дрънкат"!
Боже, пази България ! Нас, кучетата ни ядат всеки път....
05 Февруари 2009 06:42
E6,
нещата са простички, но трябва да бъдет погледнати в развитие.
-
1989 г. Наложени промени отвън в пакет с целия източен блок. В България опозиционерите са броят на пръстоте на едната ръка. Имат потенциал да запълнят празнината, но.... Луканов се усеща, а и има отдавна план за "прехода" - създава в апартамента на Хайтов запъртъка СДС, дава му пари и трибуна в единствените телевизия и радио, легитимира я, чрез Кръглата маса, лансира я с допълнителни ограничения за истинските опозиционери и т.н.. Чувалчета се раздават, а мутрите ги пазят, зоедно с териториите за "нашите другари". Номерът минава "преходът" тръгва....
-
2001 г. Играчите на сценария са изчерпани, хората искат обещаната им промяна. Появява се ниша, която заплашва да бъде запълнена от хора извън сценария. Любен Гоцев докарва "царя". Номерът отново минава.
-
Същата 2001 г. сценаристите решават, че момента на изчерпване и на "царя" ще дойде. Решават да са подготвени. Наливат много пори. Наемат агенции. Задействат мутропроектът ГЕРБ.
-
2005 г. Първата появила се отдолу партия "Атака" прави пробив. Настъпва уплах, че това може да бъде последвано и от други автентични партии. Застрашено е статуквото и добре смазаната мафиотска система. Проектът ГЕРБ минава във втора фаза.

2006 г. Мутрите добиват самочувствие и решават, че трябва да изместат началниците си. Още повече, че началниците започват да се подават на европейският натиск. Наливат се още много пари в проекта ГЕРБ.
-
2008 г. Налетите в ГЕРБ пари са вече толкова много, че на всяка цена трябва да се докопат до властта за да си ги върнат. Мъчат всичко но безрезултатно. Въпреки скъпо платеният PR , рейтингът не само не се качва, но пада.
-
Края 2008 - януари 2009. Спонсорите вече губят търпение и отказват да дават повече пари, които е видно че няма как да си върнат. ГЕРБ прави опит за "революция". Провал.
Спонсорите почват да търсят начин да си върнат парите. Лансират коалиции под фармата на "експертни" правителства.
-
И вероятните развития:
-
2009 лятото - БСП и ДПС печелят изборите и съставят правителство, но са с изчерпани ресурси на доверие от предният мандат.
-
2010 г. - в България започват да се появяват автентични партии "отдолу" в целия политически спектар.
-
2013 г. - Автентичните партии населяват парламента. Преходът този път наистина почва...
05 Февруари 2009 06:43
Както и да го е казал ББ, май не е излъгал. Над 4 мил по неговите сметки са вън от възможността активно да работят за България. От останалите 3 мил 1/4 са под 18 год. И обратната сметка - от тези 1 мил в зряла възраст напуснали БГ 80% са горещо желани от всеки имащ нещо да се свърши както трябва.
Аз лично не бих извадил 25% от циганите и 80% от "турците" от сметката. Който не успее да привлече тези наши съграждани на полза роду да не се надява, че може да изведе България от блатото. Грешката на Атака е че ги отрича тотално. Сега ББ повтаря тази грешка. Накрая ще се озъби с 15-18% изборен резултат, че няма могат с Ванката Костофф и по една бира да пият за успеха на Коалицията си.

05 Февруари 2009 06:44
Толкова ги мразя комунистите, че за десните дума не казвам - ако тези думи са истина, много хора ще го подкрепят...
05 Февруари 2009 06:51
armani, Плюенето по инерция ще изиграе лоша шега на доста хора! Ако всеки се огледа край себе си, може би ще забележи колко и какви хора са останали/сред съседи, колеги, роднини, познати/.И кои са извън Бг.Непризнаването на истината не я прави по-различна, или маловажна!
05 Февруари 2009 06:57
Bright, "автентични партии" без автентичен електорат не се правят! Incredible Bulgaria
05 Февруари 2009 07:00
Top Gun,
защо сега говори само за единият си дядо ? Защото сигурно преди се е хвалил с другия ?
-
А като казва чу мрази комунистите, то как ще обясни три свои биографични факта:
1. През 1990 г. предпочита да напусне МВР, но не и БКП ?
2. Отива да охранява безплатно сваленият Тодор Живков с охранителната си фирма;
3. Откри паметник на Тодор Живков.
-
Този ли е антикомунист ?
05 Февруари 2009 07:00
Уа-ха-ха!
В Чикаго бил се изнесъл качествения български материл!? Бат Бойко, в Чикаго е само едно тежко простолюдие. Не че в Ню Йорк, Лас Жегас или Лос Анжелос има нещо друго освен обудалени български реднекове. Но разбирам така си требе избори идат, може към 5-10 души да дойдат да ти пуснат бюлетина в чикагската избирателна секция. Е ако не се падне някой ден за разнасяне на пици или on the road again както пееше Кени Риджърс.
05 Февруари 2009 07:01
Brightman, до 2009 год добре. После фантазии = автентични партии в целия спектър "отдолу". Ако ще има нещо "отдолу", то няма как да е спектрирано, защото ножът вече реже кокала. Но, както казва и ББ - къде го мат'ряла?! Ако го имаше, новите партии щеше да са на сцената. Пари ли няма? Или нова "СКАТ" телевизия?

05 Февруари 2009 07:06
Ба, ЧФ редник?! Той щеше вече да е капитан с ВА зад гърба, ако не бяха затрили запасната ни армия приятелите му...

05 Февруари 2009 07:09
Гн Фотон,
написал съм "вероятно". Това са тенденциите, но конкретната реализация зависи от конкретните хора. Но, сценарият на прехода е изчерпан и ГЕРБ е последната му агония. Друго зайче няма как да извадят вече от ръкава.
05 Февруари 2009 07:16
Ако ще има нещо "отдолу", то няма как да е спектрирано,

Има и е естествено да е, тъй като едни и същи проблеми имат различни решения.
-
Но и очаквам засилено сътрудничество между автентичните на първия етап по постигане и налагане на правилата на играта - свободни, открити, честни и мажоритарни избори, ревизия на кражбите на "прехода" и наказателно възмездие над престъпниците (режисьори и мутри изпълнители).

Редактирано от - Brightman на 05/2/2009 г/ 07:21:21

05 Февруари 2009 07:45
Решението е просто - да си остане там, да не се връща при некачествения материал. Ще се оправим и без него. Видя се какаво направи за София. Мерси. Сега да се разгърне в Америка...
05 Февруари 2009 07:56
"Ще устискате ли?", попита ги Борисов. На което те му отговориха: "Ще устискаме".
Край - тоя удари и Тодор Колев у земята.
Само БоБо !!!
05 Февруари 2009 07:56
Brightman, поне за един управленски мандат в началото националното съгласие между новопоявилите се "отдолу" очаквам да вземе връх. Инак язък за барута.
Не подценяваш ли куфарните пари? Някои говорят вече за няколко млрд лева директно контролирани от "избранниците". С пари или с много пари те могат купи почти всеки. Поне аз досега не съм видял някой да е издържал. Методите на принуда са яки и усъвършенствани с векове. Моркова и тоягата сторват от заека лъв.
Тук се появяха обвинения дори и към теб. Всеки натрупал над 1000 постинга за няколко месеца може да бъде обявен за "плъх". Всеки с 200 постинга може да бъде и е причисляван към накоя каменарска трупа. Не се ли съберат всички чугуни, бетони и каменари на едно място по признака "Една е България" не си струва дори да се мисли за някаква промяна на сегашното положение на партер с вирнат задник и захапан език.

05 Февруари 2009 08:09
Гн Фотон,
мен нито могат ме купи (повече от две пържоли не мога да изям и повече от половин кило да изпия, повече от в едно легло не мога да спя и в повече от един стол не мога да седя), така че повече не ми трябва, нито могат ме уплаши.
Интересува ме моралното удовлетворение.
Ако и другите са като мен - можеш да си спокоен - ще си свършим работата.
-
Цял мандат за преходната коалиция, обаче ми се вижда много. Трябва да създадем правилата за играта, да накажем виновниците и да ходим на избори. Другото ще е загубено време за България, защото такава коалиция, поради разнородността си ще има различни виждания за бъдещето развитие и ще се блокира взаимно.
05 Февруари 2009 08:32
Божидаре, благодаря ти за фейлетона!
05 Февруари 2009 08:46

ЧУВАЛ съм че на боксьорит , следтвие на ударите в главата "ГЪНКИТЕ" на мозъка намаляват, но не бях чувал за мозък без една гънка" !!!!!!!!!
05 Февруари 2009 08:49
Лумпен сред лумпени. Търкулнало се гърнето и си намерило похлупака
Мутра и циганин в коалиция. Това шъ бъде култово
05 Февруари 2009 09:00Каква е ътая църква, в която са проснати маси, а отгоре им са наредени шишета с подозрителни напитки? Даже едното си е директно винено?
Да не е ресторант-църква-магазин за елуреди?
А вечер, след молитва...
Да, намерил е точното място ББ.
Що се отнася до думите и проявите му - браво на автора, че така добре е показал същността му. Чрез действия и реч, с минимум авторско мнение.
05 Февруари 2009 09:03
Боже мой! И този тъпак, който съсипа София се кани да управлява България! Е, наистина ако някой гласува за него, то...незнам. Да плюеш така срещу народа си. Другарю Борисов, ти си нищожество, плод на БКП!
05 Февруари 2009 09:07
"Мажоритарните" избори ще напълнят парламента с Ковачки, Азис, цицести певици с пари, водещи на предавания с печелене на пари и други подобни явления. Е тогава ще дойде наистина златната ера на далаварета, щото тогава дори няма да се знае кой точно уппавлява и защо. Виждам тази идилия се нрави на мнозина, вярно е , че човешкия материал изпростява.
05 Февруари 2009 09:08
Ако е вярно това, което е написано, че Бойко е казал и че ще се съюзява с Иван Костов, той си отрязва сам пътя към властта. Не може да правиш съюз с бандити и да чакаш гражданите да те подкрепят.
05 Февруари 2009 09:09
Когате бате Бойко се върне в България и разбере коя част от речта му е поместена на преден план във вестниците, ще каже че думите му са били неправилно извадени от контекста, т.е. че е казал нещо съвсем друго или най-малкото искало му се е да е така.
05 Февруари 2009 09:13
Няма страшно - пътят е един...Бой -**ане - рев...бой -**ане - рев...бой - **ане - рев...До като се досетим, че и ние можем да "бием"...Както е казал пролетпоета: Това е толкоз просто и логично
P.S. Само от нас зависи колко бой ще изядем

_____________________________________ _________________________________________


Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
05 Февруари 2009 09:16
Нали имаше едни дела срещу "езика на омразата" - хайде сега - очаквам тези организации, адвокати и т.н. - които бяха завели (съвсем правилно и справедливо) тези дела, да се захванат и със столичния кмет - понеже казаното от него е нещо съвършено безумно, изключително опасно - а и - просто - много грозно. Щом той наистина е казал публично такова нещо - незабавно трябва да напусне поста си и да престане да се вре повече в политиката.
А ходът му да разправя, как иска да управлява с Иван Костов е просто заиграване с влятелните фигури от ЕНП - очевидно е, че ДСБ ще остане извън 41-то Народно събрание - и тогава Бойко Борисов ще свие рамене и ще каже - 'ми к'о да пра'а, аз исках да управлявам с тех, 'ма те не влесна'а.
Радвам се и че този човек е “уж больно православным” – той е живото олицетворение на православната простотия.
И от какъв зор пък замесва Украйна?!? За някакво потискане на етническите българи там е несериозно да се говори, а от казаното излиза, че те са генетически по-съвършени от другите етноси в тази страна – с нетърпение очаквам той да развие тази идея в някоя друга своя словесна повърня.
А пък казаното за Будапеща е просто легендарен идиотизъм! Прочетете го още веднъж, за да видите какъв мозък ще ни бъде премиер лятоска –
И до ден-днешен, ако кажеш аз съм българин-градинар, те возят в трамвая без пари
– спирам, като ми мине смеха, може да продължа.
05 Февруари 2009 09:20
Специален поздрав с отвращение за всички фенове на БОРИСОВ
Натиснете тук
05 Февруари 2009 09:20
ББ точил масали и лакърдии, та се олял тотално.

Много неща са в голяма степен верни.
Но един борещ се да бъде бъдещ премиер не може да говори така.
Това е толкова евтин оглупяващ популизъм, че няма накъде.

Щото ББ сам попада под собствената си критика. Ако качественият материал се е изнесъл навън, значи, че той - ББ, останалия в БГ е измежду некачествения.

Сега ако стане премиер следва да очакваме, обвинения срещу целия народ, че е некачествен, което не е верно, но тогава ББ най-добре да апелира откровено за налагане на диектно управление на БГ от Брюксел, не от София.

Единствената честна позиция би била ББ да се изправи пред народа и да каже:

"Народе мили, ние си пропъдихме читавите хора зад граница, защото нямаме акъл и морал за по-свястни дела.
Ние вече сме последна категория хора.
Ние сме с отчайващо примитивен манталитет и каквито са малцинствата, такова е и мнозинството, от което имам нещастието да съм и аз.
Ние следва да си сменим всички чипове във всички платки в главите си, а най-добре да си сменим главите изцяло.
Ние следва да се замислим за самите себе си.
Преди да критикуваме другите да си видим собствените глупости и дивотии.
Аз не давам гаранция, е съм по-читав от оснатаналите в БГ, защото и мен ме е българска майка юнашка раждала, кърмила и възпитавала и български ОФ-юнак ме е правил.

Надавам се да гласувате за мен за да ви обяснявам 4 години колко сте глупави и да ви докажа какъв глупак съм и аз самия!

Поради тази причина съм основал милиционерското движение "Глупаци за Европейско Развитие на България" ГЕРБ, което ще застане начело на глупостите които България ще натвори в ЕС!

Да живее ГЕРБ и Бог да Пази Европа!05 Февруари 2009 09:27
Абе мъдреци, изплюйте камъка и кажете тогава - ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ?
05 Февруари 2009 09:28
Е какво толкоз са се разревали всички.
България беше и продължава да си бъде съветски сателит, но в допълнение - като бонус де - се превръща и в Турски велаят!
А тройната коалиция просто прави необходимото.
Хубаво би било десните партии с ясна политика за БЪЛГАРИЯ (без някакви крайни изцепки) и в защита на БЪЛГАРСКИТЕ интереси да се обединят срещу управляващите ни вече 64 години АНТИБЪЛГАРСКИ сили.
Истината е че същите тези АНТИБЪЛГАРСКИ сили успяха да прогонят много млади и интелигентни БЪЛГАРИ извън БЪЛГАРИЯ. А тези които имаме БЪЛГАРСКО самосъзнание и все още сме тука се оказваме мацинство и така от вот на вот ни превземат политици чиито приоритет не е просперитета на БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИТЕ.
05 Февруари 2009 09:29
Стори ми се абсурдно да е казал такива неща - Човешкият материал в БГ е кофти, останаха пенсионери, цигани и турци и т.н.- та, казвам, стори ми се абсурдно деиствуващ политик, че и основен играч, преди избори да приказва така за страната си и избирателите си, колкото и да е прост...Ама после прослушах записа и ...верно точно така си приказва, едно към едно. невероятно...В нормална страна ще го осъдят, а политиката завинаги ще я гледа през крив макарон! В БГ не знам...сигурно му дига иминджа, знам ли...потресно...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД