:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Президентът допусна управление с тематични коалиции
Русия отрича да има малки подводници, Холандия отхвърли съмненията
Кой трябва да управлява страната?
- Коалиция ГЕРБ - БСП
- Коалиция ГЕРБ - ДПС
- ГЕРБ да управлява с правителство на малцинството
- Коалиция ГЕРБ - Реформаторски блок - Патриотичен фронт
- Никой, да отиваме пак на избори
Резултати
СТАТИСТИКИ
Общо 216,141,550
Активни 584
Страници 480
За един ден 235,726

ГЕРБ маха консула на Оман от "Информационно обслужване"

Почетният консул на Султаната Оман в България Стоян Денчев днес ще бъде отстранен от ръководството на държавната софтуерна компания "Информационно обслужване", научи "Сега" от висши правителствени източници. От дружеството си тръгва и пресаташето на ГЕРБ Севдалина Арнаудова. За днес е насрочено общото събрание на компанията, на което се очаква да бъде избрана новата му управа.

Сега в управителния съвет и в надзора на дружеството освен Арнаудова и Денчев са още бившият шеф на компанията на Иво Прокопиев "Икономедия" Бисер Боев, доскорошният прокурист на "Информационно обслужване" и сегашен изпълнителен директор Чавдар Тодоров, представителят на финансовото министерство Добрин Пинджуров и служителят по сигурността на информацията в министерство на финансите Петко Сотиров.

"Информационно обслужване" ще премине на едностепенно управление - само със съвет на директорите. От сегашните членове известни шансове да остане в управата има само Бисер Боев, защото се ползва с подкрепата на финансовия министър Симеон Дянков. Доскоро за членове на управата се спрягаха още имената на бившия шеф на контраразузнаването ген. Атанас Атанасов и на бившия депутат от НДСВ и настоящ съветник на премиера Бойко Борисов Светослав Спасов.

Поредният скандал около държавната фирма, известна като "хранилката на властта", се завихри около изборите заради провокативните реклами, които председателят на управителния съвет на дружеството Азер Меликов пусна. В крайна сметка тогавашните управляващи махнаха Меликов, но сложиха за шеф на надзорния съвет ректора на Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии и почетен консул на Султаната Оман в България Стоян Денчев. Той е бивш депутат от ДПС, бивш вицепрезидент на "Мултигруп" и бивш главен координатор на бизнес клуб "Възраждане". По данни на Комисията по досиетата професорът е бил и сътрудник на Държавна сигурност.УВЕРЕНОСТ

Предполагам, че новият управителен съвет ще е старият плюс един представител на финансовото министерство, за да бъде в най-пряк досег до финансовия министър, заяви вчера по БНР Стоян Денчев. Той не пропусна да се самоизтъкне, като заяви, че откакто е председател на Надзорния съвет работата на компанията се е нормализирала.
1
3526
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
28 Септември 2009 01:20
Двадесетте години на Обществото ни към Демокрация , вече са обект и на "археологията" . За какъв чеп е в тази структура , почетният консул , че и професор в бибиблиотекознанието , г-н Стоян Денчев - особа от "мокрите пластове" на дълговечната ни сага . Усет ли му липсва или нещо друго са му наумили ...

Дай мнение по статията