:: Добре дошъл CommonCrawl [Bot] (Бот)
Кога трябва да се чества Денят на българската просвета и култура?
На 24 май, понеже така е по традиция от 1916 г.
На 11 май, понеже тогава се отбелязва църковният празник
На 14 февруари, понеже тогава, през 869 г., умира Константин-Кирил Философ
На 6 април, понеже тогава, през 885 г., умира Методий
На 24 юли, понеже тогава, през 916 г., умира Климент Охридски
На 23 декември, понеже тогава, през 910 г., умира Наум Преславски.
Резултати
Министър Бъчварова в Гърмен
СТАТИСТИКИ
Общо 235,201,457
Активни 1,280
Страници 35,614
За един ден 235,726
ПЪРВА СТРАНИЦА
Резултатите от тазгодишните изпити ще покажат дали децата от Кърджали заслужено са все първи по успех
Легитимността на националното външно оценяване след 12-и клас, което има за цел да провери знанията на зрелостниците и е вход за повечето университети у нас, става все по-съмнителна след поредната порция скандални разкрития около матурите. Вчера Нова телевизия разказа за учители от Ихтиман, които са били принуждавани от директора да дават верните отговори на учениците, за да завършат младежите с отлични оценки. От просветното министерство ...
София ще поиска присъединяване към меморандума на НАТО, което ще позволи провеждане на операции и учения, включително и изграждане на бази на алианса на българска територия. Това ще стане на днешното заседание на правителството. Точката за одобряване на типови ноти за присъединяване към меморандума е включена в дневния ред.

Досега към меморандума са се присъединили всички останали държави от източния фланг на алианса - Литва, Латвия, ...
В София отпада зонирането за боклука, за някои имоти таксата ще се увеличи до 7 пъти
Такса смет ще се изчислява на база площта на имотите както за бизнеса, така и за гражданите. Това стана ясно от думите на финансовия министър Владислав Горанов в отговор на депутата Вили Лилков от РБ вчера. В момента общините масово определят налога на база данъчна оценка, а до края на март финансовото министерство трябваше да представи нова методика за изчисление, която да въведе принципа "замърсителят плаща".

Представеният модел ...
София разглежда проекти за нова визия на най-големия си парк с виенско колело, плажове и атракциони
Превръщането на къпалнята "Мария Луиза" в градски плаж, атракционни влакчета по алеите в Борисовата градина и масивни сгради - това са част от идеите за нова визия на парка. Столичната община получи седем концепции как да се промени най-големият парк в столицата. Те са резултат от конкурса за устройствено планиране на парка, а на базата на идеите трябва да се направи подробен план, който се отлага от години.

Всички проекти залагат на ...
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД